Obnova severne obvoznice

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jutri se začne kar trimesečna obnova severne obvoznice, zaporo so že postavili. Gužve so garantirane, kar sem pa danes videl, kako so uredili prometno zaporo, pa sem prepričan, da lahko zalaufamo kakšen števec prometnih nesreč, ki bodo posledica neustrezne prometne signalizacije, recimo uvoz iz Podutika:

Ali pa tole pobarvanko:

Ali uvoz iz Celovške:

Glede na to, da bodo ves asfalt zamenjali, bi zlahka lahko bele linije odbrusili ali pa prebarvali v črno. Dars bo rekel, da je to v skladu s pravilniki, no v Avstriji, Nemčiji ali Italiji tako pomembnega odseka ne bi takole risali.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Lih sem se tam peljal in na izvozu za gorenjsko na začetku nisem vedel, a lahko peljem ali ne , tako vrhunsko je narisano.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Glede na to, da poznam obvoznico toliko, da se skoraj miže lahko peljem, mi prejle ni bilo čisto jasno, kako in kaj. Kako bo šele kakim tujcem ...

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
ksz

A to bo samo rekonstrukcija, ali bodo tudi širili na 2x3, kot je menda v nekih dolgoročnih planih?

Če je samo rekonstrukcija, ne razumem zakaj faking 3 mesece za (čez palec) 3km dolg odsek.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
2x3 brez da bi se prej leto in pol klali po cajtengih, v naprej spisali osem obtožb, zapravili 32 Mio za projekte, ki bi jih razveljavili, ker so bili predragi in jih ponovili za 53 mio (višja cena, ker so bolj strokovni - naredila jih je ista ekipa), da bi potem ugotovili, kako nemogoče je to, ker na Kunaverjevi eni teti učiteljici to ne paše zaradi hrupa. Nato je treba narediti še zvočno študijo in na koncu tej teti ponuditi nadomestno lokacijo, vredno vsaj 700K€...

Mah, naprej si sam izmišljuj in do jutri ne boš sestavil vseh nebuloz, zakaj ne bo 2x3.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
KSZ
A cel asfalt bodo menjali? A ga niso le nekaj let nazaj? Glede na stanje cestišča, bi marsikje drugje bila bolj nujna obnova. Za ta del se ne spomnim, da bi kaj fejst rukalo...

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
sprasujem se.gif

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:

Glede na to, da poznam obvoznico toliko, da se skoraj miže lahko peljem, mi prejle ni bilo čisto jasno, kako in kaj. Kako bo šele kakim tujcem .

Problem bo za tiste od nas, ki obvoznico poznamo in vozimo na pamet. Šofer, ki bo tule peljal prvič, bo 100x bolj pozoren, kot sva jaz ali ti na poti v službo in bo brez težav sledil oznakam.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
Belim ali rumenim oznakam, ali celo kakšnim tretjim?
Sicer pa je to skropucalo najbrž projektirala in izvedla ekipa ki je do sedaj kakšno privat parkirišče pred hišo zarisala. Kako bo šele asfalt položen. Se bojim da še slabše kot sedanji.Lep primer je asfalt na AC tik pred izvozom Logatec, na relaciji LJ-KP.

Ali bodo tudi kaj pod asfaltom urejali, ali samo preplastili. Ket za preplastitev tri mesece? Aja vse "sct" finišerje smo prodal, sedaj pa bo Janez Kranjski to z lopato položil.

Nazadnje urejeno:

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Kaj pa je narobe tule? Tisti STOP znaki so zato, da ne kar pripelješ na AC, ker folk vozi z 60-100 km/h (tu bodo lahko spet policaji kasirali, ker je omejitev 60 se mi zdi), zato je tam stop. Za izhode pa pač lahko zaviješ kot hočeš....problem zna biti edino, če bo velika gužva in bi potem en pas bil samo za tiste, ki grejo na določenem izhodu ven.

kleoptra

Pripravnik
25. nov 2010
124
0
16
pejte u italijo pogledat kako je narisano sam do villesse ko popravljajo hc
desetkrat manj je pobarvano pa se kar zgubiš

tony

Guru
23. jul 2007
9.751
1.536
113
Prvič sem se peljal včeraj in drugič danes, in kar se mene tiče, je vse OK... Izvajalec je Strabag in še en, kdo je dela projekt začasne spremembe signalizacije pa nimam pojma... Anyone?
confused-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok..

a mi zano hodit sam čez mejo gledat kok je dorb, pa kok slabo?

a sami ne znamo nič?

ureditev obvoznice v 3 mesecih je naravnost delanje norca. včerja je zapora bila, delavcev nikjer. da ne govorim o tisti omejitvi na vrhniškem klancu..ko vsi iz 100, 120 brmezajo an 80, da se peljejo mim znaka in potem nikjer nič.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Kaj pa je narobe tule?
V razvitih državah stare oznake odstranijo, da se ne mešajo. Recimo na Norveškem sploh ne uporabljajo rumene barve za gradbišča, ampak isto belo kot brez gradbišč. Ta odsek je pa eden najbolj prometnih pri nam in tudi najbolj posejan z izvozi. Če bi to bilo nekje okoli Kozine, se ne bi sekiral, tam kjer so vsakodnevni zastoji že brez kakršnegakoli posebnega dogajanja, pa je treba narediti še toliko bolj razvidno in jasno.

Zakaj obnova? Mogoče res ni preveč jamasta, a osnovni asfalt je iz leta 1981, flika se pa vsako leto. Flikanje ni več rešitev, treba zamenjati oz. nadgraditi tudi spodnje plasti asfalta. Kolikor se spomnim iz razpisne dokumentacije, je tudi odvodnjavanje zanič, srednje new jersey ograje so zanič, razsvetljava ni po standardih, pa še kaj. Razširitev v 2x3 pa ni za pričakovati v naslednjih 10 letih. Saj če bodo zdaj naredili dobro potem samo še doštukajo nov odstavni pas, pa je. Osnova je bila že tako ali tako narejena za 2x3 pasove in je tako nekaj časa tudi obratovala tako.

Sicer pa bodo to obnovo delali Avstrijci, pa da vidimo njihovo kvaliteto in upoštevanje rokov.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa bemu mast, a ti butasti vzhodnjaški kamijonarji res ne znajo brati znakov ali nas ignorirajo? Omejitev je 7.5T, šleperji nimajo tam kaj počet!!! Kje je orkestar u plavom? En teden stoji tam čez dan, pa nakasira dovolj! Pa še vsa romunska in bolgarska kamioarska nebodigatreba (pa poljska in slovaška tudi) se bo med sabo obvestila da se tam kasira in se naj tam ne vozi...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Belim ali rumenim oznakam, ali celo kakšnim tretjim?
Sicer pa je to skropucalo najbrž projektirala in izvedla ekipa ki je do sedaj kakšno privat parkirišče pred hišo zarisala. Kako bo šele asfalt položen. Se bojim da še slabše kot sedanji.Lep primer je asfalt na AC tik pred izvozom Logatec, na relaciji LJ-KP.

Ali bodo tudi kaj pod asfaltom urejali, ali samo preplastili. Ket za preplastitev tri mesece? Aja vse "sct" finišerje smo prodal, sedaj pa bo Janez Kranjski to z lopato položil.

Da ne boš v dvomih, rumenim.
stupid-1.gif