Citat:
Uporabnik Sem pravi:
Želel sem pridobiti posojilo iz avstrijske obmejne banke in prejel obvestilo, da je Banka Slovenije "prepovedala" dajanje kakršnihkoli kreditov slovenskim komitentom.
Zadeva je seveda povsem absurdna, vsekakor pa ni nemogoča.
Slučajno kdo ve kaj več o tem?
Citat:
Uporabnik Sem pravi:
Želel sem pridobiti posojilo iz avstrijske obmejne banke in prejel obvestilo, da je Banka Slovenije "prepovedala" dajanje kakršnihkoli kreditov slovenskim komitentom.
Zadeva je seveda povsem absurdna, vsekakor pa ni nemogoča.
Slučajno kdo ve kaj več o tem?
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Že to, da jemlje kredit v Avstriji, je za Avstrijca sumljivo. Tako da so najbrž preverili boniteto v Sloveniji, pa so odklonili kredit. Zakaj uporabnik išče krecit čez mejo, pa samo on ve.
Ja, saj to je to. Včasih se je po kredit letelo čez mejo, ko je folk dobil zavrnitev slovenskih bank. Takrat je Avstrijec sicer dal kredit, s skoraj oderuškimi obrestmi, ker niso poznali bonitete stranke. Sedaj so meje odprte, boniteta pa se enostavno preveri.Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Že to, da jemlje kredit v Avstriji, je za Avstrijca sumljivo. Tako da so najbrž preverili boniteto v Sloveniji, pa so odklonili kredit. Zakaj uporabnik išče krecit čez mejo, pa samo on ve.
Kakšne meje, a nismo v EU? Enotnost in to.
Citat:
Uporabnik Miikech pravi:
Nekaj časa nazaj sem bral, da naj ne bi imele banke dovoljenja Banke Slovenije za opravljanje tovrstnih poslov s slovenskimi državljani.