Obletnica uvedbe nacionalne valute

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.672
3.189
113
v lokalni ostariji
u bistvu se to dogaja v mesni branži, kjer nam terajo presežke mesa... pač viške porinejo v slovenijo. pri nam namreč že par šleperjev (5 npr) EWG polovic neki pomen... da o ostalem ne govorim... in se dogaja da slo mesna industrija hira...
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
. in se dogaja da slo mesna industrija hira...
Kaj ne bo, če je v trgovini kila piščančjih zrezkov že 12 evrov ...
Seveda od renomiranega slovenskega proizvajalca - moramo vsi plačevati menedžerske prevzeme.
 

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
slo mesna industrija hira, ker ima nekvalitetne proizvode
če pa slučajno so kvalitetni, pa ima za en qrc menađerje, za en qrc marketing, razmišljajo še zmeraj socialistično , na izvozu na zahodne trge se ne dela 0 . itd itd ( in to velja za 90% slo industrije )
 

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
seveda so prašiči ok. ampak to ni niti polizdelek .
pri nas so tako kot v jugi še navajeni izvažati surovine, ali pa polizdelek. in tu kot prvo ni neke dodane vrednosti , ni nekega zaslužka, ne moreš s 5 prasci konkurirat kitajcu z 200 prasci ali pa madžaru s 150 prasci ker imajo nižje plače, nižje stroške itd.
potrebuješ končni izdelek + ime. to pa seveda ni enostavno in čez noč.
 

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.575
5.139
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:kaj pa je bilo predrago pri nas, da se je z razpadom..no..odprtjem trga porušilo..propadlo..pa da danes ni še dražje kot je bilo?
Za čas, ko ni bilo konvertibilne valute je znanost sploh ugotoviti kakšna je bila cena izdelka, ker ni jasnih menjalnih razmerij. Če sklepamo po "poslu" z Yugo America je bil dinar precenjen za 200% do 300%. Domače stvari so bile hudičevo drage glede na svetovni trg. Če pa gledaš minut dela povprečnega zaposlenega pred > 20-imi leti in danes na izdelek, pa so praktično vsi izdelki bistveno cenejši, razen kavice in mogoče ostale pijače v gostilni. Imaš dovolj takih primerjav. Kaj točno je dražje?
Kako pa si ocenil, da so bile storitve SCT, Primorja predrage na razpisih?
 
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:Kila kruha danes. Kolko je previsoka no?
Pogledaš okrog po evro območju in preprosto veš, če je previsoka ali ne.

To ni nobeno merilo. Dejstvo je, da cena ne odraža realne vrednosti in da nas lupijo. Z vstopom v EU pa se je vse itak divje podražilo. Mogoče kje kakšna zadeva pocenila, a je še vedno dejansko pretirana.
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
seveda so prašiči ok. ampak to ni niti polizdelek .
pri nas so tako kot v jugi še navajeni izvažati surovine, ali pa polizdelek. in tu kot prvo ni neke dodane vrednosti , ni nekega zaslužka, ne moreš s 5 prasci konkurirat kitajcu z 200 prasci ali pa madžaru s 150 prasci ker imajo nižje plače, nižje stroške itd.
potrebuješ končni izdelek + ime. to pa seveda ni enostavno in čez noč.

drži.

in bo slovenec s petimi svinjami anredil znamko MIP pršuta in konuriral na svtovnem trgu madžaru s 150 svinjami.

madžar bo prodajal nemcem, mi pa vatikanu..ker od petih svinj ne bo več pršuta k za par kardinalov in njegovo svetost

a se ti zavedaš, da slovenija v nobeni stvari ne more bit na trgu konkurenčna. izjema so redki primeri inovativnost.

enih usranih zobotrebcev ne mormo anrest, če bi nam kitajci dal eksluzivo.
w papirja za pol nemčije ne, kok serjejo
vzgojit živine in predelat mesa za 10 eu prestolnic...

kaj vi serjete..pa to ni res.
 

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Citat:
Slovenski prašiči so oprosti, zelo kvalitetni, pa so jih s pofl uvoženimi skoraj uničili.

Odvisno, kaj je zate kvaliteta. Slovenski prašiči so bili zelo mastni, med tem, ko so bili recimo avstrijski, predvsem mesnati.
Slovenski kmet enostavno ni znal pridelati svinjine brez preobilice masti. Kašno je stanje danes pa ne vem.
Ni toliko stvar v pasmi, temveč v prehrani vzreje.
 

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Zato pa je treba, kot delajo povsod po Evropi, domačo prehrambeno industrijo zaščititi. Žal se tega ne da več s carinami, da se pa z raznimi subvencijami, tako kot delajo druge države.
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.672
3.189
113
v lokalni ostariji
keber in cedevita...

ne drekejta... slo meso je eno izmed najkvalitetnejših... proizvodi so TOP! veliko manj svinjarije dodajajo v proizvode...

fora pri mesu je samo KOLIČINA!
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.672
3.189
113
v lokalni ostariji
dolfe: dej fora v svinji je pasma... in avtohtone (stare) pasme so bile v sloveniji mastne. mast je bila tudi iskana (prašč ni bil prašč če ni imel za 4 ali več prstov masti) v tujini pa so s križanji itd že dosegli boljše pasme...

sedaj v sloveniji praktično ni več prašičereje (poleg cene so tukaj še raznorazni "civilna inciativa" ki jim vse smrdi)

aja pa veste kje je največji strošek ? v naših izredno strogih predpisih... v AT in drugje so predpisi veliiiiko bolj mili (od tukaj nižji stroški)
 

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Kot sem pred časom poslušal nekega tipa iz Ihane, naj bi imeli njihovi prašiči že manj maščobe kot govedina.
 

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Avtohtonega krškopoljskega pujsa lahko vidite v živalskem vrtu.

300px-Krskopoljski_prasic_na_pasi_Kastelic_A.jpg