u bistvu se to dogaja v mesni branži, kjer nam terajo presežke mesa... pač viške porinejo v slovenijo. pri nam namreč že par šleperjev (5 npr) EWG polovic neki pomen... da o ostalem ne govorim... in se dogaja da slo mesna industrija hira...
Kaj ne bo, če je v trgovini kila piščančjih zrezkov že 12 evrov ...Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
. in se dogaja da slo mesna industrija hira...
Pogledaš okrog po evro območju in preprosto veš, če je previsoka ali ne.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:Kila kruha danes. Kolko je previsoka no?
Za čas, ko ni bilo konvertibilne valute je znanost sploh ugotoviti kakšna je bila cena izdelka, ker ni jasnih menjalnih razmerij. Če sklepamo po "poslu" z Yugo America je bil dinar precenjen za 200% do 300%. Domače stvari so bile hudičevo drage glede na svetovni trg. Če pa gledaš minut dela povprečnega zaposlenega pred > 20-imi leti in danes na izdelek, pa so praktično vsi izdelki bistveno cenejši, razen kavice in mogoče ostale pijače v gostilni. Imaš dovolj takih primerjav. Kaj točno je dražje?Citat:
Uporabnik softi pravi:kaj pa je bilo predrago pri nas, da se je z razpadom..no..odprtjem trga porušilo..propadlo..pa da danes ni še dražje kot je bilo?
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Pogledaš okrog po evro območju in preprosto veš, če je previsoka ali ne.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:Kila kruha danes. Kolko je previsoka no?
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
seveda so prašiči ok. ampak to ni niti polizdelek .
pri nas so tako kot v jugi še navajeni izvažati surovine, ali pa polizdelek. in tu kot prvo ni neke dodane vrednosti , ni nekega zaslužka, ne moreš s 5 prasci konkurirat kitajcu z 200 prasci ali pa madžaru s 150 prasci ker imajo nižje plače, nižje stroške itd.
potrebuješ končni izdelek + ime. to pa seveda ni enostavno in čez noč.
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Pogledaš okrog po evro območju in preprosto veš, če je previsoka ali ne.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:Kila kruha danes. Kolko je previsoka no?
Citat:
Slovenski prašiči so oprosti, zelo kvalitetni, pa so jih s pofl uvoženimi skoraj uničili.