Oblepiti notranja vrata

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz sem oblimal omare, pa je kul izpadlo, ker se rob niti ne vidi, ker so zmeraj zaprte. Kako pa pri vratih rešiš, da so tudi robovi povsod lepo polepeljeni, se mi pa ne sanja.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
prav rad bi videl kako izgledajo takšna polepljena vrata

Zgleda cist ok, nekateri vzorci so meni celo lepsi od original... Naceloma pa pride cca 5€ za vrata, ima relief, za vrata potrebujes cca 10minut. Ni spricanja ali pacanja z vodo, ce vrata snames in delas na tleh je pa sploh simpl.

Všeč mi je da se je tema razvila, sploh mi je všeč tvoja informacija easy glede cene 5€ na vrata... sicer tukaj na tej strani je cena 5eur za 2m kar pomeni, da se za 1 vrata potrebujeta dve roli tapete. Ampak to je še vedno ceneje kot tisto kar sem videl danes v bauhausu, cene so bile okoli 12-15eur za 2m tapete. Torej bi za cela vrata plačali vsaj 25eur medtem ko dobimo nova vrata (res da čip šit) za 30-40eur.

eazy, a kaj veš kje bi se dalo videti te tapete v živo? In kje si dobil tiste slike tapet, ker na njihovi strani jih ni...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
prav rad bi videl kako izgledajo takšna polepljena vrata

Zgleda cist ok, nekateri vzorci so meni celo lepsi od original... Naceloma pa pride cca 5€ za vrata, ima relief, za vrata potrebujes cca 10minut. Ni spricanja ali pacanja z vodo, ce vrata snames in delas na tleh je pa sploh simpl.

Všeč mi je da se je tema razvila, sploh mi je všeč tvoja informacija easy glede cene 5€ na vrata... sicer tukaj na tej strani je cena 5eur za 2m kar pomeni, da se za 1 vrata potrebujeta dve roli tapete. Ampak to je še vedno ceneje kot tisto kar sem videl danes v bauhausu, cene so bile okoli 12-15eur za 2m tapete. Torej bi za cela vrata plačali vsaj 25eur medtem ko dobimo nova vrata (res da čip šit) za 30-40eur.

eazy, a kaj veš kje bi se dalo videti te tapete v živo? In kje si dobil tiste slike tapet, ker na njihovi strani jih ni...

Kupujes na metre, ne role. Sama tapeta je sirsa od vrat za par cm tko izmeri dolzino. Tiste cene jemlji z rezervo, odpravi se v kak DYI center in bos nasel. Znamka je D-C FIX. Je pa to bolje od cheapshit vrat, vsaj za kopalnico. Spodaj in ob robu zacnejo zaradi vlage zelo hitro cveteti, pri foliji pa voda stece dol. Tudi samo ciscenje je lazje ,ker so vrata v isti sekundi suha.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
se strinjam s tabo... sam še zadnje neumno vprašanje... kaj je zate DIY center? bil sem v vseh teh baubau in obi centrih, prašal prodajalce in povsod so me samo napotili na oddelek kjer so tapete in samolepilne folije v rolah, o tapetah na metre ne duha ne sluha
crazy1.gif

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Lp
Če se prav spomnim jih Merkur prodaja na metre.
Je pa sigurno boljša opcija zamenjava vrat kot pa lepit folijo, saj pri foliji ki jo lepiš nastane problem na robovih, se radi odlepijo. Ti iz izkušenj lahko povem da je kvaliteta teh folij vsako leto slabša.
Pa ne verjemi tistim ki govorijo koliko so crap vrata slabša, saj je razlika predvsem v tem da je pri cenenih vratih naleplena folija, pri dražjih pa furnir in mogoče še drugo okovje. Govorim seveda za ravna vrata. Je pa seveda za kaj se boš odločil tudi odvisno kakšne imaš štoke. Če imaš železne, lahko mirne duše kupiš v Merkurju za 50 EUR, ker jih samo natakneš, brez predelave.

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Se da naredit tko da se menja samo vrata,stoki pa ostanejo enaki?
V primeru, da se najdejo krila enakih dimenzij, ki imajo tudi višino pantov enako, potem je možno. Če se pri ključavnici še lahko kaj spreminja, je to pri pantih skoraj nemogoče kvalitetno narediti.
Pišem seveda za nizko cenovne variante, vrata iz kvalitetnih, polnih materialov se lahko predeluje.

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Lp
Se da tudi pri cenejših kvalitetno prestavi pante, če pa je razlika samo kakšen mm, pa se dobijo tudi distančniki. Boš pa v raznih Bauih in Obiju teško našel prave, saj uporabljajo Avstrijske standade (mere), ki pa se razlikujejo od teh ki so jih včasih uporabljali naši proizvajalci. Meni so na železne štoke pasale vrata iz Merkurja, brez da bi jih kaj popravljal.Sem kupil najcenejše Biva, kot začasna rešitev, pa so po 4 letih uporabe še vedno taka kot prvi dan, tako da bojo zgleda ostala še nekaj časa v uporabi, sem bil pa na začetku v isti dilemi kot avtor te teme.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Meni je v baubavu za določen model vrat zatrjeval, da bojo vrata pasala na stare štoke po jusu, edino pante bo treba mogoče prestavljat. Predvidevam, da se torej da, se pa še zmeraj nisem spravil nabavit.

MatejSed1

Zelenc'
2. avg 2012
12
0
1
Prestaviti se da marsikaj, bi pa še vseeno priporočal kompletno menjavo vrat, saj vrat namreč ne boš menjal vsakih 5 let
smile-1.gif

Pa če že kupuješ vrata, ti priporočam kvalitetna notranja vrata in ne nekih nizkocenovnih za 150€.h

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Ali je mozno da bi sam lahko nalimal kaksen furnir do 5mm debel? Pac standard lesen vzorec, lepilo in bi nalimal novo plast, po robovih po hoblal in to je to. Prodaja kdo to pri nas?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

sej tanjsi je boljse zame samo nef7ll tenke vrjetno nemorem niti transportirat do sebe ker bi pocili. Pa imajo sploh kje furnirje?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
furnir je zelo gibljiv, če jih je pa več na kupu, boš pa zlo težko zlomil.
transport cca 2m dolgega ne bi smel bit problem, ker ga lahko kriviš, da ti paše v avto.

kje ga imajo pa ne vem. če v googla vtipkaš furnir, boš sigurno našel kako trgovino.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik MatejSed1 pravi:
Prestaviti se da marsikaj, bi pa še vseeno priporočal kompletno menjavo vrat, saj vrat namreč ne boš menjal vsakih 5 let
smile-1.gif

Pa če že kupuješ vrata, ti priporočam kvalitetna notranja vrata in ne nekih nizkocenovnih za 150€.h
To sem jaz tudi naredil, najprej sem mislil samo pobarvati ali oblepiti jeklene podboje, ter oblepiti krila ali pa mogoče zamenjati, pa se je izkazalo, da so obstoječi jekleni podboji preveč krivi, marsikatera vrata preširoka, panti prešvoh.
In sem dal jeklene podboje obleči v les oz. narediti nove podboje z novimi krili. Res da je stalo okoli 400 € po komadu (vsaka posamezna vrata je bilo treba dobro upasati), ampak vrata so pa odlična, zapirajo se lepo, vse kvalitetno narejeno. Pa še zgledajo, neke folije to pač ne.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Nevem ce mi rata dobit furnir se ga vrjetno zalima z lepilom za les in obreze robove samo je to vrjetno surov finish. Nevem ali je to treba se lakirat ali damo prrmazat s kaksno zascito?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ja furnir je "surov" oz pač les:)
kako ga boš sfiniširal je pa od tebe odvisno.
v večini se vrata lakira.
lahko pa jih tudi pobarvaš.
je pa kar nujno neki "finiš" dat preko, ker če ne se ti bo vse v les vpilo. če imaš male otroke pa se z rokam gor naslanjajo, če slučajno kej polišej, z mokro cunjo brišeš po tleh... vse to vpije in ne dobiš več ven. zato je treba nek finiš premaz dat preko.

lake in barve se drugač nanaša s pištolo.
sam pa sem ene mal večje iverke pobarval z valjčkom (NE penastim) in sem bil presenečen nad kvaliteto. res pa da z valjčkom ne moreš dobit popolnoma gladke površine.
postopek;
pobrusiš star lak/barvo na vratih
če si prej imel pregrobi šmirgl, še z malo bolj finim še enkrat pobrusiš
povaljčkaš
pustiš par ur, da se posuši
s full finim na rahlo pobrusiš oz pogladiš
povaljčkaš

lepilo bi jst priporočal kakšno, ki se hitro posuši. Po mojem, s prepočasnim lepljenjem bi lahko furnir preveč vpil in bi prek udarlo.

Nazadnje urejeno: