obiski prijateljev

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Zanima me vaše mnenje, ZAKAJ nekateri vedno zamujajo dogovorjene ure obiska, kaj hočejo z tem pokazat , me včasih pošteno jezi.
evil.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
To je odvisno od vsakega posameznika...nekateri so pač osebnostno neurejeni, ženske zamujajo, ker jim je ne vem pod častjo ali kaj počakati sami v lokalu 5 minut na tipa, nekateri pa zamujajo iz taktičnih razlogov...recimo znani japonski mečevalec Mijamoto Musaši je praviloma na dogovorjene dvoboje krepko zamujal in tako skušal izživcirati nasprotnike...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
mam dva kolega k zmer po pou ure zamudita na dogovorjen termin, tko da sm se že sam navadu, da pri njima pridem pač mal kasnej pa je
wink-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.191
1.974
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Zanima me vaše mnenje, ZAKAJ nekateri vedno zamujajo dogovorjene ure obiska, kaj hočejo z tem pokazat , me včasih pošteno jezi.
evil.gif

S tem sicer nočejo pokazat, da se jim sladko je*e za dogovorjeno uro, ampak pokažejo pa ravno to. Imajo preveč opravka sami s seboj in jim tvoj čas ni pomemben, saj ga imaš ti najverjetneje na pretek in jih boš neizmerno vesel, kadarkoli pač pridejo.

Sem že naredil to, da sem enostavno vstal in odkorakal...from the face of the place....into the sunset
cool-1.gif

In kaj sem spremenil? To, da me je od takrat osebek vsaj poklical, vendar ni nikoli povedal niti približno točnega časa do prihoda
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
41
To je v osnovi znak nekulture, nezrelosti in predvsem znak nespoštovanja do tistega, s katerim si zmenjen. Tu (vsaj pri meni) ni izgovora, da je nekdo pač tak.

Rešitev je enostavna. Če nekoga ni pač greš, se odpelješ oz. neki v tem smislu.. Sam to redno prakticiram. Iz izkušenj ti povem, da dvakrat to nardiš in oseba s tem "problemom" ne ponovi tega. Vsaj pri meni ne:)

Inquirer

Pripravnik
9. feb 2012
44
0
6
To je samo še en odraz kulture človeka dandanes. Saj niti ne vemo več, kaj to kultura je. Zamujajo že tako ali tako vsi, briga jih za tiste, ki čakajo. In potem me jezi to, da jaz kdaj zamujam in zaradi tega pohodim plin, včasih nahitro naredim kakšen prekršek (lažji), da le pridem pravočasno oz da me ne čaka kdo dolgo a glej ga zlomka.. nato ponavadi jaz čakam 10,20min min. Res mi ni všeč

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
ker nekteri nimajo življenja časovno popredalčkanega s 1s odstopanjem

Taki kronični netočneži nimajo se marsičesa "popredalčkanega" razen mogoče lastnega precenejenega ega...

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ko žuri, gubi na dostojanstvu.

Meni se nikoli ne mudi in izjemno redko zamujam, poznam pa take, ki znajo zamudit 24 ur.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
ker nekteri nimajo življenja časovno popredalčkanega s 1s odstopanjem

Taki kronični netočneži nimajo se marsičesa "popredalčkanega" razen mogoče lastnega precenejenega ega...
Se strinjam.
Akademskih 15, potem odidem, ne glede na naravo srečanja. Mal se je pa le treba ozirati tudi na soljudi. Sam praviloma nikoli ne zamujam, če pa slučajno pride do zamude, od določeni uri (ali še prej, odvisno od okoliščin) dogovorjeno osebo pokličem in obvestim in se obenem tudi opravičim. To je za mene pokazatelj kulture in ure se je treba držat.
Ni mi pa jasno, s kako logiko (ok, itak tu ni logike) babe sfolgajo s tem večnim zamujanjem, a če njim zamuja za sekundo, je že tak Hamlet, da se lobanje kar katalajo naokrog.
grin1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Ni mi pa jasno, s kako logiko (ok, itak tu ni logike) babe sfolgajo s tem večnim zamujanjem, a če njim zamuja za sekundo, je že tak Hamlet, da se lobanje kar katalajo naokrog.
grin1.gif

Dedi s(m)o pač take copate, da to toleriramo. Če bi kot praviš po 15 min odšli, bi tudi babe začele uro prej doma frizuro božat.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
evil.gif

S tem sicer nočejo pokazat, da se jim sladko je*e za dogovorjeno uro, ampak pokažejo pa ravno to. Imajo preveč opravka sami s seboj in jim tvoj čas ni pomemben, saj ga imaš ti najverjetneje na pretek in jih boš neizmerno vesel, kadarkoli pač pridejo.

Sem že naredil to, da sem enostavno vstal in odkorakal...from the face of the place....into the sunset
cool-1.gif

In kaj sem spremenil? To, da me je od takrat osebek vsaj poklical, vendar ni nikoli povedal niti približno točnega časa do prihoda
hysterical-1.gif

e moj zemo. vidi se teb kje si padel na zemljo. če bi padel pdo alpami, bi iz obnašanja prijateljev ne naredil surlastega obnašanja ampak povprečje zamude in se prilagodil.

sam ne..ti morš dvignt glavo namesto da se hlapčevsko prilagodiš. pa kok generacij napačne šole še,a?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.191
1.974
113
Emona / Carnium
Ma digo mi pritisak majmun
grin1.gif
Sej to sm mal offtopic spet. Če doma pričakujem obiske sem jezen, če zamujajo zato, ker jih čaka kosilo. Ne zaradi tega, ker imam naštudirano kdaj približno morajo it domov, da lahko gledam ponovitev Mostovi-Hidak.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Ma digo mi pritisak majmun
grin1.gif
Sej to sm mal offtopic spet. Če doma pričakujem obiske sem jezen, če zamujajo zato, ker jih čaka kosilo. Ne zaradi tega, ker imam naštudirano kdaj približno morajo it domov, da lahko gledam ponovitev Mostovi-Hidak.

spet si zemo. da si janez ne bi bil jezen. ker jih ne bi čakalo kosilo.

ti sploh nisi asimiliran.