Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Poznam dosti takih ki delajo za male pare. Kolega brez izobrazbe dela v mizarstvu, svoje delo dobro opravlja, plača nekej čez 600 € - še ni dobil avgustovske plače, da ne govorim o lanskem regresu, delodajalec prispevkov ne plačuje, pride pa v službo bel pod nosom, pa ne od krofa za zajtrk. K sreči pri 30+ še živi pri mami.Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Danes je pomoje že vsak lahko vesel, če ima 800 eur neto plače, kamoli jurja ali več.
Zanimivo, od kje je povprečna plača potem blizu jurja. Sam se ne gibljem ravno v bogataških krogih, pa vseeno ne poznam nikogar, ki bi imel kaj veliko pod jurja plače... Res pa ne poznam veliko ljudi brez izobrazbe. Še tisti, ki delajo v proizvodnji so dobro plačani, če so pridni in nekaj znajo.
Citat:
Uporabnik Vaio pravi:
Kaj pa je zate nekaj pametnega znati?
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Razumeš ti pojem investicija? Denar za deset stanovanj mi bolj malo koristi, stanovanja pa bodo vedno nekaj vredna, če ne pride ravno do vojne.
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
.....
Kot drugo pa samo postaviti omejitev, da lahko ima ena oseba v lasti recimo max 3 nepremičnine. Ni nujno da ravno 3 ampak da se postavi neka omejitev, ki jo poznajo tudi v razvitejšem svetu menda.
Ker to, da nekateri imajo 10 stanovanj v lasti in zdaj morajo vsi prebivalci slovenije plačevati, je malo smešno.
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Zakaj pa? A denar je nemogoče drugam vlagati kot v stanovanje in imeti to stanovanje prazno?
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
A zdaj bi ti še ukazoval kam vlagati denar... Kaj če se meni zdijo stanovanja najbolj varna in donosna naložba? Kaj tebe to briga? Sam sem nekoč vlagal v neke sklade ja. Hvala kurcu sem spoznal svojo zmoto.
Eni vlagajo v sklade, drugi v slike, tretji v stanovanja, četrti spušijo vse, da jim je fajn. Nikogar ne briga kaj počnem s svojim premoženjem in zakaj ga imam.
Oooo, državo prekleto briga, koliko denarja kam daš in koliko ti ga vsak mesec ostane, da ve kje te bo obdavčila.Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Eni vlagajo v sklade, drugi v slike, tretji v stanovanja, četrti spušijo vse, da jim je fajn. Nikogar ne briga kaj počnem s svojim premoženjem in zakaj ga imam.
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Če si bolj šparovne sorte, potem ne rabiš tako velike plače ane?