Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Problem je, da nekateri niso kupili stanovanja z lastnim denarjem, ampak z našim
Kdo si, pa lahko z normalnim delom v 20-ih letih kupi 3 stanovanja, vsako po 100.000€.
Lej tule jst ne vidim težave... in če si nesposoben lenuh (ne leti direktno nate) meni res ni potrebno plačevati zate.
Greva po korakih (pa bom dal okrogle cifre, da bo lažje):
- povprečna plača je v slo neto slabih 1000€/mesec. To na leto znese 12.000€ (regres, malice, prevoz nisem vkalkuliral, ker recimo da porabiš)
- načeloma so (smo) vsi poparčkani in to zgodbo pomnožiš z 2. Sedaj smo že na 24.000 eur letno.
- za tiste, ki so pridni, imajo željo zaslužiti več (nekateri temu pravijo "so požrešni) ni problema oddelati še kakšne dodatne popoldanske službe, delati večino vikendov ali peljati vzporedno še recimo popoldanski s.p.. No tukaj vzameno koliko? 2 osebi morata spraviti skupaj še recimo 10.000€ . Preveč?
- no in smo že na 34.000 eur letno.
Pa gremo na stroške (opozarjam, da nisem pristaš kreditov) pa recimo, da se prvih 5 let "šlepaš" pri starših... in stroške bom pisal zase, ker drugih res ne poznam
- položnice (elektrika, voda, ogrevanje, telefoni, smeti, zavarovanja...) pridejo nekje do 300€, kar je letno 3600€
- za hrano ne vem koliko zapraviva, ampak po moje bi bilo dovolj 200€ (če računam, da imam kosilo plačano že v službi), kar je letno 1400€
- potem pa imamo zavarovanje avta, gume, servis in gorivo. 2000€ bi moralo zadostovati + če prišteješ še kar dobiš plačan prevoz na delo
- pa recimo 3.000 za razne stvari (cote, razni manjši nakupi...)
- in pa precej razsipnih 4.000€+regres za recimo dopuste
No in smo skupaj na 14.000€/letno. In pod črto mi še vedno ostane 20.000€/letno
In tako po 5 letih lahko kupim stanovanje. Pa že gremo nov krog. Po novih 5 letih imaš na računu spet 100.000€. In ker imaš vezavo dobiš še 4% obresti, kar je spet 4.000€ na leto več...
In ja po 20 letih bi lahko imel 3 stanovanja kupljena S POŠTENIM DELOM. Priznam, nikjer v kalkulaciji ni otrok.
Povejte, kje sem mimo udaril? Še enkrat pa povdarjam, da za takšen "tempo" gre praktično ves prosti čas, vsi vikendi in ni vsakodnevnega posedanja po gostilnah.
Imam pa ta trenutek 13 let delovne dobe in kalkulacija načeloma špila. delam še 7 let in grem v penzijo
Razen, če me z.jebe in evro izgubi vrednost, stanovanja padejo za 80%...
Uf sem se razpisal...