Obdarovanje

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

In zakaj moraš to "povezanost" izražati z materialnimi dobrinami? Zakaj moraš to, da ti je nekdo pomemben, povedati z darilom? Kdo je sedaj materialist?
smirk-1.gif

Kot sem že napisal... standard je toliko zrastel, da ima vsak VSE, kar si želi. Oziroma drugače, ima VSE, kar si želi in kar je v materialni vrednosti povprečnega rojstnodnevnega ali božičnega darila.
Seveda si marsikdo želi nepremičnine, avtomobila ali drage opreme za kak hobi, ampak to pač ni v dometu tistih, ki dajejo darila. In potem dobiš nek "dust-collector", ki si ga sploh ne želiš. Čudovito.

Zase lahko rečem, da v rangu 20-50 EUR ni niti ene samcate stvari, ki bi si jo želel. Ni je. Ker če bi bila, bi si jo kupil. Ergo - karkoli bom dobil za darilo, bo šlo v predal in čez 2-3 leta v smeti. Razen če bo za pojest ali za popit. Tam bom samo počakal, da preteče rok uporabnosti in bom potem vrgel stran.

PumaAngel

Pripravnik
2. nov 2011
287
0
16
Nisem materialist, vse prej kot to. Če me pa tako razumeš, pa be my guest. Nisi razumel kaj sem želela povedati.. Nikjer nisem napisala, da to ''moraš'' početi, da nekdo mora podariti nekaj- izrazil si se kot da je to obveza...ampak glede na napisano, besede očitno ne zaležejo, da mu tega ne bi podarjali, čeprav bi on raje pršut, ampak glej ga zlomka spet dobi šampon. pač, očitno nekateri bližnji prav želijo praktične stvari poklanjat, pa naj jih...in iskreno, popolnoma vseeno mi je ali sama dobim šampon ali svečo ali knjigo - slednje pa sicer sem zelo vesela ( elekronike, klobas ipd itak vsi vedo da ne ''šmirglam'') in nič od tega ne roma v koš.

Seveda Jernej, to je tvoj način, s katerim se sem pa tja kdo ne strinja in med njimi sem jaz. Če bi bila tvoj prijatelj, verjemi mi da ne bi dobil niti šampona niti kaj drugega
evil.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Seveda je obveza. Družbena etiketa pač. Bolj pomembno je, da nekaj kupiš, kot kaj kupiš. In potem se podarjajo raznorazne neuporabne stvari, boni za neke masaže, dišeče svečke in kakšne sladkarije, ki mi sploh niso všeč.

Kar se pa materializma tiče, sem izhajal iz tega:

Citat:
Uporabnik PumaAngel pravi:
pomemben si mi , zato ti nekja poklanjam

Meni se zdi precej očitno in če ti misliš, da se pomembnost in naklonjenost izkazuje z darili...

PumaAngel

Pripravnik
2. nov 2011
287
0
16
V kolikor želiš biti v teh okvirih družbenih etiket, ki meni po domače povedano doli visijo, potem ja...kupuješ masaže ipd., nikjer nisem napisala, da jaz to počnem in tudi omenila nisem, da od bližnjih to pričakujem...samo predlagala sem spremembo zornega kota.

Ampak, saj te razumem, resnično te.

Tudi jaz na podlagi tvoji izjav ne sklepam kakšen si in se mi zdiš veliko bolj na ''material usekan'' kot jaz, torej na enem stavku ne moreš tega rečt...ali pač, očitno lahko.