Pašteta Argeta - Tuna

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Sem napisal kako in kaj, ribe načeloma ne solim, tuno pa odvisno kaj in kako. Je ne kupujem v ribarnici, je ne zmrzujem.
Po željah, carpaccio solim in popopram, če jo pečem na žaru posolim poporam ko je na talarju tisti ki hočejo.
Edino v hamburgerju paše posuta s svežo šalotko malo čilija, s tem, da uporabiš panine, ki jih dobiš na morju jih nalahno pgreješ na gradeli z nekaj kaplicami olivca in podrgnjeno s česnom. Pa ne boš verjel ful paše gor slanina.
Ampak to je zgodba za drugo temo.
Mogoče bom pa letos spet mal pregledu če je kakšna viška v vodi
 

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
Kupiš piščančja jetrca, jih na hitro prepražiš na čebuli, ohladiš, dodaš čebulo in poper, zmelješ, daš v kozarčke in prekriješ s stopljenim maslom.
 

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik dentex pravi:
Pol pa ne jamrat, da nima okusa in da je soja not.
Jebot te u čelo nepotrebno. Napisal sem kako sie naredi pašteta, rib ne kupujem jih raje lovim, ponavadi jih je dovolj, da smo družina in prijatelji siti. Drugače pa tuna ni lih neka visoka liga kvalitetne ribe. Za pašteto, sushi in sashimi ja kej drugega pa ne. Je pa fajn u hamburgerjih

Še na izražanje malce popazi, če se že delaš neko finočo.
Okusi so pač različni, nimamo vsi čas vedno zadovoljevati burbončice in če kvaliteta česa pade, bomo pač pojamrali.
 

zval

Pripravnik
19. avg 2007
88
0
6
71
Slovenska Bistrica
Najbrž ste vsi pozabili kako je nastala beseda pašteta, " pa šteta" da se to baci....
bonk.gif
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
za hrenovke vem, da mora biti kvaliteta mesa zelo visoka (odpadejo v večini obreznine 3. ktg...)


ja lepo da so tukaj taki gurmani ampak eni nimajo časa it na morje, ujet tuno, pridt nazaj, nardit pašteto pa jo pojest za malco
wink-1.gif
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
@alko če je letel name na morje ne hodim lovit pa pol v Ljubljano vozit. Riba, je stranski produkt preživljanja prostega časa z familijo beri dopusta. In ribe ne prodajam, ker od tega nimam nič, jo raje z prijatelji pojem. V upanju, da ni preveč mesa, ker pol nevem kaj bom z tako količino naredil.

Paštete/namaze se da narediti doma, okuse pa prilagoditi lastnim potrebam in zahtevam, kot je napisal VanZ, samo čas si je potrebno vzeti. V tem primeru vsaj veš, kaj je notri. Pri tem ne gre za preserancijo in neko snobovstvo, finočo kot pravi Numy, gre le za princip in način prehranjevanja.
Smo pač ljudje, ki radi dobro je o, ponavadi tudi preveč
smile-1.gif