Obdarovanje

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Ali gre še komu od vas obdarovanje na k....? Darila za miklavža, za božička, za novo leto..
stupid-1.gif

Jaz sem jim doma še 100x povedov nej mi nehajo kupovat razna sranja, ampak se jim ne da dopovedat... Če kaj potrebujem si že sam kupim. Ne rečem da ne pride prav kakšen deodorant, gel za tuširanje itd, ampak če to potrebujem si kupim sam...

Nimam nič proti obdarovanju otrok tam do 15. leta. Pač takrat ima to poseben čar... ne pa ko ima že vsak svojo službo in zasluži svoj denar in si lahko kupi kar hoče....

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
e dobra tema. A kaj ko je ogromno ljudi, ki pričakuje neka ogromna darila in še kaj.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.172
1.250
113
42
Jaz mislim, da ni problem v obdarovanju ampak v darilih. Raje manjše, pristno in zabavno, kot pa drago in bedno.

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Pa ponavadi je še tako da manj denarja ma človek raje kupuje darila... kakor češ da ne bo izpadel škrtuh. Meni je to bolno...
Jaz rad dobro jem, pa da me čaka pod smrekco 20dag pršuta je to bolje ko da bi bil iPad spodaj...
smile-1.gif
Če že nekaj pač morem dobit...

Moji sem rekel da se bova skregala če mi kaj kupi... Pa že zdaj vem da zihr dobim kaj...

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Jaz sem domačim in žlahti že zdavnaj povedal, da sprejemam samo darila na TRR.
grin1.gif

Kaj naj počnem s kao smešnimi skodelicami za kavo, štirimi deodoranti, polno omaro čokolad, bonbonjerami, ki jim poteče rok čez 1 mesec, ...
confused-1.gif

Tako kot praviš, če kaj rabim, kupim sam in to tisto, kar je res po mojem okusu in mi je všeč. Obdarovanje odraslih mi je BV, raje gremo za tisti denar nekam ven.

superfly

Majstr
12. feb 2008
921
290
63
Rojstni dan, god, obletnica poroke, valentinovo, dan žena, materinski dan, miklavž, božiček, dedek mraz... Mi gre na K, ja!
grin1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
zmaga.gif

Kot bi sebe poslušal.

Pač potrošniška družba. Standard je višji in kar potrebujemo, si kupimo sami. Nothing bad about that. Vsako leto pomečem stran par kilogramov raznoraznih stvari... sam jim rad rečem "dust collectors". In tudi sam, če se le da, drugih ne obremenjujem s tem.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Kaj naj počnem s kao smešnimi skodelicami za kavo, štirimi deodoranti, polno omaro čokolad, bonbonjerami, ki jim poteče rok čez 1 mesec, ...
confused-1.gif

.

Daš naprej kot darila.
grin1.gif

Drugače se pa strinjam. Bolje dat tisti denar, ki si ga zagonil za gelčke in sprejčke ali podobno brezvezno šaro, v kuverto in obdarovancu. Pol naj si pa kupi sam, kar želi. Pomojem bi bil vsak bolj vesel 20€, kot pa nekega brezveznega darila, dust colectorja, kot bi rekel Jernej.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
December je sploh precej napihnjen glede obdarovanja, kar malo preveč.

Jaz tega pompa okoli tega ne maram preveč in smo se kar nekako družinsko dogovorili, da si ničesar ne kupujemo če pa že pa so to kakšne luštne malenkosti, poleg tega imam malo za božičem še rojstni dan, ker se za rojstni dan navadno obdarujemo pa gre pri darilu za rojstni dan bolj za uporabne stvari oz. za stvari ki jih potrebujem oz. take ki jih sicer nameravam kupiti sama, tako se mi zdi za obe strani najbolj smiselno - za tistega ki kupuje in tudi zame in tudi sama rada kupim na ta način drugim.
Miklavže in Božičke pa imamo za otroke
cheer.gif

...aja pa da dodam... lepo je dobit rožico za Valentinovo
srce-1.gif

Nazadnje urejeno:

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Ne vrjamem nobenemu da ni vesel šampanjca za r.d Ne vrjamem nobenemu da nebi bil vesel če bi ga čakal bon za 3 dnevni izlet pod smreko. Vrjamem pa da ima vsakdo najrajši bone ali denar. osebno imam najrajši gotovinska obdarovanja, ampak v tem seveda ni smisla. Ker točno vidiš kolk ti je nekdo dal za r.d in zato mu naslednjič ti vrneš VSAJ toliko keša. Najraje imam darila ki so specifična in samo tvoj prijatelj ve zaka ti je kupo. In čez 5let ko najdeš nekje to šaro se spovneš pa rečeš: Proklet ku**c, edini je, ki ve ko sma skupi ušpilala pred 6 letam.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Veliko folka marsikaj ne verjame....
To še ne pomeni, da te stvari niso resnične.

Jamaican_Lion

Majstr
24. nov 2011
420
315
63
Kingston town
Darila kupim najbližjim osebam, samo ko imajo RD in za novoleto (nobeno valentinovo, god, in podobne traparije). Pri izbiri darila se probam maksimalno potrudit, da osebi kupim nekaj kar si res želi oziroma vem da bo osebi všeč. Osebno se mi zdi kniga odlično darilo (seveda če oseba knjige bere, drugače je brez predmetno), saj je res osebno darilo (razen če kupiš nekaj samo tako da je), ker moraš človeka kr poznat da kupiš tapravo. Tud sam sem vedno vesel dobre knjige.

Nazadnje urejeno:

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:
Ne vrjamem nobenemu da ni vesel šampanjca za r.d Ne vrjamem nobenemu da nebi bil vesel če bi ga čakal bon za 3 dnevni izlet pod smreko. Vrjamem pa da ima vsakdo najrajši bone ali denar. osebno imam najrajši gotovinska obdarovanja, ampak v tem seveda ni smisla. Ker točno vidiš kolk ti je nekdo dal za r.d in zato mu naslednjič ti vrneš VSAJ toliko keša. Najraje imam darila ki so specifična in samo tvoj prijatelj ve zaka ti je kupo. In čez 5let ko najdeš nekje to šaro se spovneš pa rečeš: Proklet ku**c, edini je, ki ve ko sma skupi ušpilala pred 6 letam.
Kolk pa maš takih, ki ti prinesejo darilo s smislom oz. z domišljijo?
smirk-1.gif

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:
Kolk pa maš takih, ki ti prinesejo darilo s smislom oz. z domišljijo?
smirk-1.gif

Bi reku da 10-15 ljudi (ponavadi kupijo skupi).
Žlahta ponavadi da dnar.
Najbližji pa kupijo kar vedo da bom rabil/ bi si rad sam kupil.

Pa ti, si že kupil v življenju kakšno darilo, ali ko prideš na rojstni dan enostavno vošiš se usedeš za mizo in se nažreš in napiješ kolker lahka?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:
Ne vrjamem nobenemu da nebi bil vesel če bi ga čakal bon za 3 dnevni izlet pod smreko.

No, verjemi meni. Dva ali trije boni za tovrstne stvari so ostali v predalu...

Če želim kam it, bom šel... ne pa, da me drugi pošiljajo.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik marjan pravi:
Pa ponavadi je še tako da manj denarja ma človek raje kupuje darila... kakor češ da ne bo izpadel škrtuh. Meni je to bolno...
Jaz rad dobro jem, pa da me čaka pod smrekco 20dag pršuta je to bolje ko da bi bil iPad spodaj...
smile-1.gif
Če že nekaj pač morem dobit...

Moji sem rekel da se bova skregala če mi kaj kupi... Pa že zdaj vem da zihr dobim kaj...

Najhuj pa je, da vsi "nič ne pričakujejo nazaj" qrac da ne, če se ne pojaviš naslednjič z nečim v približno enaki vrednosti, si že škrtuh. Pa goni mi se nekam s tem, vse kar rabim si kupim torej je edina ovira za to stanje na mojem TRR. Koji [censored] mi pomaga neko sranje če pa šparam za nove gume recimo... Seveda da bi pa denar talal je pa itak bedno, zdej ti men 20eur, pol jest teb 20 eur wtf zakva že? Ulet na pir, če ga bom meu čene pa bom neki že najdu, men se gre zato da se vidmo, družmo pa kšno rečemo. Kvaj treba smetit z neko nepotrebno kramo...

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:

Pa ti, si že kupil v življenju kakšno darilo, ali ko prideš na rojstni dan enostavno vošiš se usedeš za mizo in se nažreš in napiješ kolker lahka?
Jest sm gorenc in zato na žur pripeljem brata, sestro ali kolega.
grin1.gif

PumaAngel

Pripravnik
2. nov 2011
287
0
16
No, kar so iz obdarovanja naredili v zadnjem času...je res preveč ''plastično'' vse skupaj postalo.

Drugače pa, razumem te, da pač ne želiš takšnih stvari...pa si morda kdaj pomislil, da če pogledaš drugače, nekdo pač opazi kaj ti zmanjka in ti to dostavi? Ne iz tvojega zornega kota kjer da vsak sam sebi kar želi, če pa mu to kdo drug želi podariti, je pa takoj ''krama''. Seveda lahko vse stvari v tem življenju sam počneš, si jih sam kupuješ ipd...pa to potem kmalu nima več smisla, ker postanemo en kup individualistov, ki se pritožuje čez svoje bližnje, ker mu izkazujejo pozornost, takrat kot se jim zazdi.

Obdarovanje ima lahko simboličen pomen...''pomemben si mi , zato ti nekja poklanjam''...v tem smislu.

Druga je če to darilo dobiš na način ''na tukaj imaš, samo da ti nekaj dam'', kar pa dvomim.

Se spomnim, da sem kot mlajša vedno kar nekaj časa prej opazovala, kaj bi kdo potreboval ali se mi zdi smiselno da mu to dam in sem potem šla to iskat. Navadno za Božiš, Dedek mraz se mi ne zdi smiseln, ob Miklavžu pa vedno dobim asociacijo na mandarine in piškote, tako da...

Se strinjam z nekom, katerega nickname mi je ušel iz glave trenutno
smile-1.gif
, ko je napisal nekaj v zvezi z domišljijo in darili...se strinjam s tem, vedno je fajn pogledat na kakšno stvar, ki si jo dobil od prijatelja in vama nekaj pomeni (kak simbol za odnos) npr in se tega spominjati.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Midva z mojo sva letos skuhala domačo marmelado iz domačih jabolk. Marmelado sva zapakirala v takšne majhne kozarce (od fruteka,brez etiket seveda
grin1.gif
), ter jih lepo okrasila. Vsakemu takšnemu majhnemu kozarčku marmelade sva dodala še doma izdelano personalizirano vizitko ter darilno vrečko domače izdelave.

Za cca. 18 takšnih daril, sva porabila cca. 15€. Tko da..........
zmaga.gif