Nuvi 265WT v Nuvi 465T

iskalecxx

Pripravnik
24. jul 2009
146
0
16
Pozdrav,

Po začetnih težavah, ko smo skupaj iskali rešitev kako narediti update in ko mi je končno uspelo s pomočjo prisotnih na forumu, sem po dobrem mesecu uprabe ZELO zadovoljen z rezultatom. Toplo priporočam ostalim uporabnikom da si uredijo to nadgradnjo. Zaenkrat nisem našel nobenega minusa, plusov pa kar nekaj. Še enkrat hvala za pomoč.

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
jst bi uprašal če se da 250-ka predelati v 465 navigacijo. Mi jo je en črnuh ponujal za drobiž v španiji, pa me zanima da nebo zaribala!!

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
Mislim, da če je 250W (HwID 737 ali HwID 835) se splača poizkusiti. Sicer ne, ker je ta predelava predvidena samo za Wide serije.

Nazadnje urejeno:

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
No @scania, si poskusil predelati tvoj N 250W v 465T
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.578
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Počakaj, da pride spet v Španijo pa nazaj domov. Sicer ima kar dosti konjev pod ritjo - samo ga pa "teža" in "elektronika" (beri: tahograf) hebe, da bi bil hitrejši.
wink-1.gif

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
No sedaj po enotedenski uporabi Nuvija 465 izdelanega iz 255w lahko napišem komentar ,ki ga mi je povedal voznik ki ga je uporabljal od Ljubljane do Londona in nazaj . Pot je normalno izbral , potem pa dodal še vmesno točko zaradi delovnega časa voznika (predpisi). Že na poti do vmesne točke - postanka kot ga imenuje model 465 ko je zapeljal na bencinsko črpalko mu je zablokiral in ga je moral ugasnit da je ponovno začel delat . Ko pa je prispel do prvega postanka se mu je pot zaključila . Če hočeš nadaljevat moraš nazaj v meni Načrtovana pot in izbrat opcijo Naslednji postanek če hočeš priti do končnega cilja. To je pri avtomobilskih modeli bolje ko samodejno nadaljuje naprej brez kakšnega dodatnega tipkanja . Voznik se je odločil da ga vrnem nazaj v osnovni model 255w. Tu pa se mi je pojavil problem ,ker mi to ne uspe. GUDATE.GCD od modela 465 sem pobrisal in vnesel tistega ki je v navodilih za povrnitev nazaj . Vendar po vklopu ni nič reagiral in je še vedno 465 . Kaj delam narobe ?
LP Vide

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
vrnil sem se srečno nazaj domov...ampak sem dobil otročička tko da sem navigacijo parkiral. Ampak se še zmer najde čas da pokukam na alter. Zdej enkrat bom predelal, pa bom poročal....!

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
Citat:
@Vide pravi:
No sedaj po enotedenski uporabi Nuvija 465 izdelanega iz 255w lahko napišem komentar ,ki ga mi je povedal voznik ki ga je uporabljal od Ljubljane do Londona in nazaj . Pot je normalno izbral , potem pa dodal še vmesno točko zaradi delovnega časa voznika (predpisi). Že na poti do vmesne točke - postanka kot ga imenuje model 465 ko je zapeljal na bencinsko črpalko mu je zablokiral in ga je moral ugasnit da je ponovno začel delat . Ko pa je prispel do prvega postanka se mu je pot zaključila . Če hočeš nadaljevat moraš nazaj v meni Načrtovana pot in izbrat opcijo Naslednji postanek če hočeš priti do končnega cilja. To je pri avtomobilskih modeli bolje ko samodejno nadaljuje naprej brez kakšnega dodatnega tipkanja . Voznik se je odločil da ga vrnem nazaj v osnovni model 255w. Tu pa se mi je pojavil problem ,ker mi to ne uspe. GUDATE.GCD od modela 465 sem pobrisal in vnesel tistega ki je v navodilih za povrnitev nazaj . Vendar po vklopu ni nič reagiral in je še vedno 465 . Kaj delam narobe ?
LP Vide

@vide Klikni tukaj in preberi navodilo.

@scanija Čestitam
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
Mirko to sem naredil že prej kot sem napisal sporočilo ,a na Garminu ni bilo reakcije da bi se povrnil nazaj v model 255W . Zato sem tudi napisal vprašanje .

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
zmaga.gif
@Popotnik Naredil sem z tvojo verzijo in deluje zopet 255W

@Mirko Tudi tebi hvala za pomoč .

nahrung002.gif

Hvala še enkrat obema . Moje mnenje je da Nuvi 465 ni za vsakogar , vsaj uporaba vmesnih postankov , saj moraš potem ponovno v meni in izbirat ponovno točko . To je pa za nekatere šoferje že večja znanost.

Lp Vide

sasko

Zelenc'
9. nov 2008
12
0
1
Pozdrav,
255w se uspešno prebudil v 465, po ponovnem vklopu ne reagira več na tipko vklop, reset in ne na usb........morda kakšen namig?

Nazadnje urejeno:

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
Citat:
Uporabnik sasko pravi:
Pozdrav,
255w se uspešno prebudil v 465, po ponovnem vklopu ne reagira več na tipko vklop, reset in ne na usb........morda kakšen namig?

Kako to misliš? Ne da se ga več vklopiti?

sasko

Zelenc'
9. nov 2008
12
0
1
Ko sem ga izklopil, ga ne morem več vklopiti, ne dela usb, ne reagira na reset ali na stikalo za vklop

Mirko_Barkovic

Fizikalc
16. mar 2009
894
64
28
Kamnik
Če se ne da vklopiti, potem ne bo nič delalo. Kaj pa baterija je polna? Vklopi na USB in ga pusti, da se baterija vsaj malo napolni. Nato pa ponovno poizkusi vklop.

vide

Pripravnik
10. avg 2008
240
10
18
Cerkno
Na zadnji strani kjer je nalepka z podatki poglej če imaš mini gumb RESET . Če je ga poskusi resetirat , če ne bo odziva je verjetno odpisan .Podoben primer sem imel jaz . Ni bilo več življenja v njemu .Vzrok sem potem študiral je bil lahko da sem pozabil zbrisat stari GUPDATE.GCD preden sem ga posodabljal . Če se ne zbudi ga lahko na geosetu zamenjaš za novejšega brez komplikacij . Nedelujoč 255W je ocenjen na 70€ in za toliko dobiš ceneje novega za katerega se odločiš . Vse se da naredit po pošti . Jaz sem vzel 2450 in zanj dal 130€ .

LP Vide

sasko

Zelenc'
9. nov 2008
12
0
1
GUPDATE.GCD zbrisan, baterija je sigurno polna (napolnil pred "posodabljanjem"), gumb reset (pod nalepko)- no go, gumb za vklop seveda tudi ne, pc mi ga na usb tudi ne prepozna - verjetno je igubljen in bo potrebna kakšna zamenjava .
Hvala vsem za trud in nasvete, če naletim na kakšnega 255w, bom pa vseeno še poskusil z nadgr.

LPS