Nuvi 200

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
Sem na hitro poskusil poiskati pa zal nisem nasel. Se da firmware prekopirati z obstojecega nuvi-ja ?

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
3
18
Mi lahko kdo prosim pove kaj naj naredim da se mi garmin ne bo ugasnil ko bom dal na garminu KAM-NASLOV. Ko imam vse karte vključene in sem ga posodobil z zadnjimi posodobitvami.4.10 je bla zadnja verzija. Prejšnjo sm imel pa 3.90 in mi je delalo čist lepo. kje bi lahko še dobil to verzijo?

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
3
18
Če resetiram garmina z gumbom reset a mi resetira tudi software? Mi vrne na tistega ki sm imel na začetku al kaj to resetiraš? bi pomagalo to za zgornjo težavo?

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
Ne, to povrne samo na tovarniske nastavitve. Jaz bi se na tvojem mestu obrnil na servis, ne vidim razloga zakaj ti ne bi tega naredili.

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
To je update ki ga povlece dol WebUpdater. Instaliras tako da naredis drag&drop na ikono WebUpdaterja ali WebUpdater poklices iz komandne vrstice in mu podas pot do te datoteke. Vendar gre za nizjo verzijo firmware-a, kako je v tem primeru pa ne vem ker tega se nisem pocel. Se pa najde informacije po forumih kako postopati v tem primeru.

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
Ne iz naslovne ampak iz komandne vrstice. Start->Run, vpises cmd in stisnes enter pa dobis komandno vrstico. Potem vpises pot do webupdater-ja in mu za parameter podas update file.

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Lahko pa se poslužiš postopka opisanega na Garminovi strani:

Nadgradnja programske opreme (ne kartografije!)

OPOZORILO: Naprava naj bo pred posodobitvijo napolnjena vsaj do polovice

1. Prenesite program Webupdater.

2. Ko imate datoteko na računalniku jo poženite.

3. Ko se program namesti, priklopite vašo GPS napravo na računalnik.

4. Zaženite program Webupdater preko Start/Programi/Garmin

5. Kliknite »Naprej«, nato počakajte, da program najde napravo in nato še enkrat kliknite »Naprej«.

6. Program vas bo obvestil o različici programske opreme, ki se bo namestila na napravo (kliknite »Naprej«) in o spremembah, ki jih nova različica prinaša (kliknite »Naprej«).

7. Program vas bo pozval k sprejetju licenčne pogodbe (označiti morate, da se strinjate z licenčno pogodbo, nato kliknite »Naprej«. Začel se bo postopek posodobitve.

8. Program bo javil, da je bila naprava posodobljena. Kliknite »Naprej«.

9. Na zaslonu, ki se vam bo odprl, imate možnost posodobiti še različne module npr. Bluetooth software, GPS software, firmware za TMC sprejemnik, lahko pa si naložite tudi različna vozila za prikaz na karti.

10. Po označitvi željenih posodobitev kliknite »Naprej« in počakajte, da se naložijo.

11. Program vam bo javil, da so se posodobitve uspešno naložile, nato kliknite »Dokončaj«

12. Čestitamo, uspešno ste posodobili vašo napravo.

LP

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Eno vprašanje za Snecer-ja. Ali je možno, če kupim nuvi 200 in potem na njega naložim AR2.0, ki sem ga potegnil z neta, ker se mi zdi cena AR v primerjavi z samim nuvijem prevelika. Zanima me samo če bo delalo ali ne? In če bi delalo na kak način inštaliram AR? Hvala

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik igorduska pravi:
Eno vprašanje za Snecer-ja. Ali je možno, če kupim nuvi 200 in potem na njega naložim AR2.0, ki sem ga potegnil z neta, ker se mi zdi cena AR v primerjavi z samim nuvijem prevelika. Zanima me samo če bo delalo ali ne? In če bi delalo na kak način inštaliram AR? Hvala

Vprašanje je sicer zastavljeno direktno Snečerju, vendar ne morem kaj, da ne bi komentiral:
V temi o iGO-683 B ali je vreden nakupa? si napisal:
Citat:
... vsi lastniki Garminov bodo veselo prodajali svoje naprave, vendar komu??? ...
Sicer pa, ljubitelji Garminov, pokažite mi eno Garminovo navigacijo, ki je tako navigacija, naprava za prostoročno telefoniranje in predvajalnik filmov v enem..., seveda 189€!!! za Da vas vidimo heroji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ker sedaj stane GPS GARMIN 205 + adria route na SD kartici+topografska karta še vedno 10€ več kot je stal iGO-683 B, me zanima od kod sedaj navdušenje nad Garminom

Pa še odgovor:
Seveda je možno!

LP, Jodlar

Nazadnje urejeno:

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Jaz osebno sem še vedno pristaš iGO-ja, trenitno iGO8, Garmin bi bil pa namenjen moji ženi, ki navigacijo občasno uporablja izključno po Sloveniji. Jodlar zelo sem vesel tvoje opazke, saj to pomeni, da vsaj nekdo bere in spremlja teme na forumu. Ker sem jaz veliko odsoten v tujini, bi bil Garmin ''trotl ziher'' zadeva za ženo, kadar mora službeno kam skočit.

Hvala za odgovor!!!

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Jodlar : ne vem kaj je to ena firma PCGIGA....samo zgleda se ne držijo priporočenih cen od geoseta;

205 149-5%
AR 79€

že tukaj pride 220€....topo pa ne vem kok je ....v glavnem goljufajo in treba jih bo prijativi geosetu, ker so oni exluzivni uvoznik za SLO pa četudi drage naprave...tako je.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Tudi jaz ne vem "kaj je to za ena firma". Google jo je pač našel!!
Pa še to:
Priporočena cena proizvajalca, zastopnika, uvoznika ali kogarkoli ni zavezujoča za končnega prodajalca. Cena nad ali pod to "priporočeno" ceno ni goljufija. Vsak v verigi se trudi da proizvede (ali kupi) čim ceneje in proda čim dražje! Če proda z minimalnim (ali celo brez) zaslužkom ni goljufija (je pa noro!). Pa tudi o "exluzivnosti" uvoznikov bi se dalo debatirati.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
O pa je zavezujoča, verjemi da je
wink-1.gif

MPC - 5% je maks kar dovoli uvoznik, ker drugače se poruši sistem enakopravnih cen, potem bi vse trgovine nižale nižale....

BIG BANG-COMSHOP-MERKUR itd vsi imajo podobne cene za LCD TV....

Kakor vem je GEOSET edini, kdor mimo njega prodaja je v prekršku
wink-1.gif

Citam

Pripravnik
5. jun 2008
105
0
16
Sicer si lastim nüvi 200W, pa bom vprašal kar tukaj, da ne odpiram nove teme.

Morda kdo ve, kazaj moram pri iskanju naslova dvakrat izbrati državo? Prvič mi jo najde kot Slovenija in ko jo potrdim, jo moram ponovno izbrati, kjer mi pa ponudi Slo.
Imam zadnji FW in naložene (AR, AT - Kamac3, CN, SCG, Hungary).

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
To se ne bo dogajalo, če boš imel istočasno vklopljeno le eno kartografijo, ki pokriva tudi SLO, v tvojem primeru pa sta dve (AR in CN), ki vsebujeta SLO. Izklopi eno ali drugo, pa tega "problema" ne bo več.