Nuvi 1300 Prikazuje LA in JCV

aton

Pripravnik
2. okt 2008
323
1
18
Jaz sem tisto takrat probal, ampak sem vse skupaj zbrisal, ker mi je nuvi s tisto tipkovnico zmrzoval. Sem imel tisti file, pa ga sedajle ne najdem.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.800
129
63
Jaz sem ga imel na 1490 pa dela brez težav. Sem ga pa fehtal, da bi predelal še za 24xx serijo, pa mi je odgovoril, da je preveč dela s tem.

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@NAVI_boy

Hvala,to je bilo pa hitro
wink-1.gif

@krimec

Saj zato pa sem iskal,da vidim kako je naredil da bom ob priliki probal naredit za vse nuvije.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
V priponki imate večjo tipkovnico za serijo 1xxx v3.20.

Odstranjeni sta črki Ð in Æ in dodan - gumb, posledično so zaradi tega ostale tipke večje.

Rar razpakirajte in dajte sl_SI.kbd v mapo Keyboards na vašem nuviju.

Tipkovnica pred predelavo

prej.png

Tipkovnica po predelavi

potem.png

Hvala @Fikus,ki je ugotovil kako se poveča tipke.
V njegovem postu je v2.50 tukaj je pa v3.20 tipkovnice.

Za modele 12xx bi pa prosil če mi lahko nekdo pošlje printscreen tipkovnice,da vidim kakšno razporeditev imajo ti nuviji.

EDIT: Ugotovil da cela serija 1xxx uporablja isto tipkovnico.
Novo verzijo tipkovnice za 1xxx ,2xxx in 3xxx najdete na tej povezavi

Priponke

• 1415086-Razpakirajindajsl_SIvmapoKeyboards.rar
    1,7 KB · Ogledi: 485
Nazadnje urejeno:

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Ti pošljem popoldne. Imam ta model, upam da ne moti, ker je že predelan. Je pa po abecedi in ne najdem več, kje bi lahko spremenil v qwerty tipkovnico.

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Ja tam naj bi bilo, sam ni. Lih to me moti. A je mogoč po predelavah ta gumb odpadu. Notri so Simulacija GPS-a, Uporaba (avto, kolo,...), Enote (km, milje).

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Sem našel v navodilih od nuvija 12xx da ima samo ABCČD tipkovnico in je ni možno spremeniti z gumbom.

Če pa hočeš spremenit tipkovnico v qwerty moraš pa spremenit naslednji string v sl_SL.kbd

<group name=”QWERTY” priority=”1″ wide_screen_only=”true”>

in spremeniš v

<group name=”QWERTY” priority=”0″ wide_screen_only=”false”>

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Ampak to jo lahko pol samo na ta način spremeniš? Se pravi, da tistega gumba tudi po tej spremembi ni. No sej ni panike. A to je zdaj samo za te 1xxx nuvije.

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Očitno ne,ker če preveriš navodila od 12xx boš videl da ti za querty piše na voljo samo za modele 1300 in 1400.
Sem pa taki lolek,da dol padeš.
Sem šel iskat tipkovnico za nuvije 12xx in ugotovil,da uporablja cela serija 1xxx isto tipkovnico,tako da lahko brez skrbi preneseš iz priponke tipkovnico in jo daš na tvojega nuvija.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Starejši modeli so 2xx in 3xx a si se zatipkal?
Nebi rad delal nekaj na slepo zato bom počakal,da mi pride kak starejši model skoz roke,da bom lahko probal.
Sva z uporabnikom @krimec poizkušala povečat tipkovnico za serijo 2xxx pa sva ugotovila,da potem zamakne tipko alt pod drugo tipko.

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Ne mislil sem starejši in novejši. Novejši 2xxx in 3xxx. Starejše se mi pa ni dalo pisat vseh modelov (2xx, 2x5, 3xx, 4xx, 5xx, 6xx,...)
No če ti lahko kako pomagam, kar povej. Jaz imam765T. Dobim pa tudi vsake tolk (za posodobit) tudi druge modele.

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Si probal zamenjat tipkovnico z tisto iz zgornje priponke?
Je sedaj kaj večja in ali se ti je gumb prikazal?
Lahko probaš tam ko bi naj bil gumb za tipkovnico stisnit povrni in boš videl če se bo gumb prikazal.
Sem preveril po drugih forumih kjer nimajo predelanih nuvijev 12xx in so tudi oni brez tega gumba.

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Zdej pogledal in opazil, da je prej bila ena vrstica več (navpično). Za cca 1mm so črke širše. Boljše za naše debele (šlosarske) prste. Lahko primerjaš Španščino (tak razpored sem imel do zdaj) in tvojo novo Slovenščino. Gumba pa ni, tudi če kliknem na povrni. Sicer me to sploh ne moti. Sam zanimivo se mi je zdel, ker sem mislil, da je to na vseh nuvijih.