Nuvi 1300 Prikazuje LA in JCV

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.800
129
63
Kolikor sem jaz razumel tale Position.gpx v mapi Garmin na GPSMAP 62s, si ga predstavljam takole: Naprava beleži zadnjo pozicijo ob izključitvi, ko pa jo vključiš preverja Position.gpx in dejansko pozicijo satelitov. Če sta identični se navigacija vzpostavi v trenutku. V nasprotnem primeru pa čaka na vzpostavitev signala več satelitov in traja malo dalj - pri tej napravi se to šteje v sekundah, ker ima res izjemno dober sprejem GPS.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Da vas malo seznanim z novostmi na področju predelave.

Sedaj lahko dostopamo do NV rama,do katerega prej nismo imeli dostopa in pišemo nazaj v njega.
Iz vsakega nuvija se da dobit ven njegov originalni logo.bin vendar mu je potrebno določene stvari izbrisat pred uporabo.
Da se tudi spremenit števika nuvija v NV-ju.

primer:

ko se nuvi vklopi vam piše naprimer 1350 z programom lahko to spremenite da vam piše 1490.
Vendar sprememba te številke ne vpliva na funkcije samega nuvija (ne omogoči rut)
Ker ta program krepko posega v garminovo opremo tega ne bom objavljal na forumu.

p.s.

V testni skupini nas je 10 od tega nekaj uporabnikov iz tega foruma,katerim se moram zahvalit za diskretnost.
Med tujimi testerji je tudi Turbo,ki dela različna orodja za garmin naprave.
Nekaj od testnih stvari je že vključil v gir_editor 0.50.
Izluščanje logo.bin ni nevarno in vam ne bo poškodovalo nuvija,nevarno je samo pisanje nazaj v NV
wink-1.gif

POZOR: Če v NV narediš napako ko pišeš nazaj v njega ni več vrnitve nazaj ampak lahko samo nesete nuvija na zamenjavo.

Ampak ker nekdo od tujih testerjev ne zna bit tiho in so začele stvari počasi curljat na plano sem hotel,da ste vi na tem forumu prvi,ki boste vedeli za napredek na področju nuvijev.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Nov update za serijo 13xx in 14 xx

Updates & Downloads
nuvi 13xx and 14xx series (GCD File) software version 5.70

as of November 15, 2011

Change History
Changes made from version 5.40 to 5.70:

Added new Fleet Management Interface features.
Fixed Fleet Management Interface errors.
Added support for Maged, a new Arabic text-to-speech voice language.
Fixed an error that caused TrafficMaster UK subscription to display as 'New Subscription' when using a GTM 25.
Fixed map display errors.
Fixed POI search errors.
Fixed route calculation and display errors.
Fixed an error that caused location information to not appear on the Go! page for certain Points of Interest.

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
556
91
28
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Da vas malo seznanim z novostmi na področju predelave.

Sedaj lahko dostopamo do NV rama,do katerega prej nismo imeli dostopa in pišemo nazaj v njega.
Iz vsakega nuvija se da dobit ven njegov originalni logo.bin vendar mu je potrebno določene stvari izbrisat pred uporabo.
Da se tudi spremenit števika nuvija v NV-ju.

primer:

ko se nuvi vklopi vam piše naprimer 1350 z programom lahko to spremenite da vam piše 1490.
Vendar sprememba te številke ne vpliva na funkcije samega nuvija (ne omogoči rut)
Ker ta program krepko posega v garminovo opremo tega ne bom objavljal na forumu.

p.s.

V testni skupini nas je 10 od tega nekaj uporabnikov iz tega foruma,katerim se moram zahvalit za diskretnost.
Med tujimi testerji je tudi Turbo,ki dela različna orodja za garmin naprave.
Nekaj od testnih stvari je že vključil v gir_editor 0.50.
Izluščanje logo.bin ni nevarno in vam ne bo poškodovalo nuvija,nevarno je samo pisanje nazaj v NV
wink-1.gif

POZOR: Če v NV narediš napako ko pišeš nazaj v njega ni več vrnitve nazaj ampak lahko samo nesete nuvija na zamenjavo.

Ampak ker nekdo od tujih testerjev ne zna bit tiho in so začele stvari počasi curljat na plano sem hotel,da ste vi na tem forumu prvi,ki boste vedeli za napredek na področju nuvijev.

Vsaka vam čast za vse to kar naredite.
cheer.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Ja točno to,tistega,ki sem jaz naredil na začetku je bil malo manjši in skoraj pol centimetra više.
Hja takrat sem še tipal po tem področju in sem naredil kar se je narediti dalo.
Sedaj pa z to vrhunsko ekipo,ki jo imam tukaj okrog sebe na forumu,delamo čudeže.
Hvala vsem,ki posredujete podatke,ko jih rabimo in hvala vsem,ki sodelujete z mano preko ZS.

BREZ VAS NE BI PRIŠLI TAKO DALEČ KOT SMO SEDAJ.

Hvala še enkrat.

pozdrav.gif

BogdanH

Pripravnik
14. mar 2011
47
0
6
Maribor
Zdravo popotnik ,

Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Za omogočit LA,JCV,Speed Limit

13xx in 14xx FW 5.70
...

Verjetno sem malce zarjavel v tem... Ko razpakiram in poženem Updater.exe, mi ne najde nüvija.. zakaj ne? Naj povem, da že imam naložen tudi POILoader in pripadajoče USB driverje.
In še vprašanje glede zgoraj omenjene datoteke: če prav razumem, je to že "predelan" fw in torej predtem ni potrebno naložiti uradnega fw v5.7?

LP, Bogdan
PS: Pozabil povedati: v Win. Explorerju je Garmin seveda viden, zaslon na nüviju pa kaže "tipično" sliko povezave s PC-jem.

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
To je samo zato da boš imel originalno sliko.
Fw 5.70 naloži preko webupdaterja.
Vklopi ga normalno
10 sekund drži ikono od baterije da prideš v skriti meni
nuvija poveži z pc
zaženi updater.exe,nastavi na usb v oknu in klikni OK
ko konča imaš originalno začetno sliko.
Bodi brez skrbi,razliko boš opazil
wink-1.gif

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.800
129
63
Pa si nuvija pred priklopom na PC postavil v preboot. Drži prst na bateriji dokler ne prideš v skriti meni, potem ga priklopi na USB.

BogdanH

Pripravnik
14. mar 2011
47
0
6
Maribor
Hvala obema za odgovore... sedaj pa v akcijo
smile-1.gif

Pripis:
Ok, najprej sem naložil nov fw 5.70 -vse ok. Nato sem po navodilih priklopil nuvija na USB in Updater ga je sedaj prepoznal. Pri tem me je vprašal, ali želim naložiti enak fw, kot je že na napravi (?) ..in sem potrdil -zanimivo, da me ni vprašal kje naj vzame "rgn" datoteko. Na ekranu nüvija se je pojavil "progress bar".. in napis "Erasing..".. pa še na kratko je nekaj delal, potem pa se je pojavilo sporočilo, da je z Garmin napravo nekaj "narobe" (kot da zadeva nekako ni uspela).
Kakorkoli, nüvija sem odklopil iz USB in ga normalno zopet vklopil. Videti je vse tako, kot je bilo prej... preveril sem fw (še vedno 5.70), naredil kratko simulacijo in ugotovil, da LA in JCV še vedno delata. To mi zaenkrat zadostuje
smile-1.gif

Še enkrat hvala.
Bogdan

Nazadnje urejeno: