- Nobena tuja banka zaenkrat ne podpira plačevanja po slovenskih pravilih, Nekakšna regionalna zaščita, da si ne bi Slovenci res tujih bank omislil, tujcem se pa za par strank res ne ljubi prilagodit sistemov.
- Če daš pa iskat plačilne kartice podobne N26 (s trenutnimi pogoji za slovenijo) jih najde danes res cel kup (mislim da sem nekje zadnjič videl spisek več kot 20 mednarodno dostopnih predplačniških kartic). N26 je samo nekje v zlati sredini med malenkost dražjim Skrillom ali še malenkost dražjim Nettellerjem, ki sta najstarejša in sta se pokazala za res vrednega zaupanja in najnovejšim Revolutom, ki je brezplačen.
- Večji del takih predplačniških sistemov ponuja aplikacijo s pregledom porabe, virtualno kartico in možnost prenosa sredstev med uporabniki (aplikacije so skoraj identične) Ok, nam precej neuporabna SEPA plačila ponujajo res le redki od teh.
- V Sloveniji imajo nekatere banke na voljo debetne kartice že po pogojih precej primerljivih s tujino (NKBM Visa, LON Activa MasterCard...), še posebej če si njihov komitent (niso pa brezplačne kot Revolut),, nekatere pa ponujajo v določenih svojih paketih tudi ugodno plačevanje naših položnic, kar N26 pač sploh ne ponuja.
Če ne bi imel nobene kartice bi si danes verjetno omislil eno od slovenskih, N26 ima res "mlačno" ponudbo. Osebno imam sicer slabši Skrill, ki sem si ga omislil še v času ko slovenske banke niso niti sanjale še o takih ponudbah in mi že dolga leta odlično služi, odlično mi služi tudi novejši Revolut, ki je povsem brezplačen in sem ga dodobra preizkusil med potovanjem po Evropi - ima pa trenutno najmanj mesec dni dolgo čakalno vrsto za nove komitente, menda si je pa v zadnjih tednih nakopal resne težave v nekaj državah in z nekaj obdelovalnimi centri (EasyJet recimo ne prepozna kartice Revolut, s Skrillom pa nima težav).