NUJNO potrebujem Vašo pomoč !

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.469
10.704
113
jaz ne rabim denarja za šolnino... mogoce nisi izbrala prave šole zase
hysterical-1.gif

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Tudi meni se zdi Chicknovo razmišlajanje pravilno. Starši imajo obvezo, da poskrbijo za svojega otroka recimo do konca šolanja. Potem menim, da mora bit otrok že dovolj zrel in odgovoren, da za naprej poskrbi sam. Sicer pa je pri meni tako, da že cel faks sama služim denar za svoje potrebe in lastne večje nakupe. Res mi ni treba prispevat za stroške doma, raje rečeta, naj šparam za bodoči lasten dom. Vendar če bi bila potreba po dodatnem denarju za stroške, bi ravno tako morala dat zraven. Vzgojila sta me pa tako, da se zavedam odgovornosti in da se je treba enkrat odselit in osamosvojit. Vedno bom lahko računala na njuno pomoč v smislu družine, odnosa, ampak denarja imata toliko kot ga je in ne bosta mogla podpirat še moje bodoče familije. In tega se zavedam in jima tudi nočem biti v breme. V preteklosti sta se morala marsičemu odpovedat, da smo zdaj tu, kjer smo in dokler sta še čila in zdrava, naj si s tem kar zaslužita še kaj privoščita. Je njun denar, s sestro sva na koncu faksa in je čas, da poskrbiva zase. Kar se pa starosti tiče...mojadva sta ena tistih kul staršev, ki svojih otrok nočeta obremenjevat in vezat nase. Mami je rekla, ko bo čas zato, naj jo dam v dom ostarelih, ampak naj pa pridem kaj na obisk
smile-1.gif
Sama je namreč skrbela za svoje starše in ve, kakšno breme je s tem in noče enako narediti meni. In tak odnos mi je všeč - vemo, da je vsak zase in naj zase živi, vendar se vedno lahko zanesemo en na druge (v sili tudi finančno). Ne pa, da si celo življenje nekomu pijavka...

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Mami je rekla, ko bo čas zato, naj jo dam v dom ostarelih, ampak naj pa pridem kaj na obisk
smile-1.gif
Sama je namreč skrbela za svoje starše in ve, kakšno breme je s tem in noče enako narediti meni.

Tud pr nas je tko. Za fax kar rabim, si plačujem sama, če pa že zagusti pa mami priskoč na pomoč. Na fotra se ne gre obročat, ker itak delam. Sicer sem tud je mela prebliske o študentskem kreditu, ampak bi bil samo na moj ime, ker ma mami že enga pa ne more več uzet(al noče kaj vem). Bi ga pa ona pol odplačvala. Samo midve sva ga nameravali uzet za avto ampak ga čez zimo itak ne bova kupvali. Pa še rekla je, da se ne splača zapufat tok zgodi. Ampak če bi bla nuja bi tud njemu rekla, sam hvala bogu ni treba.

amper

Pripravnik
2. avg 2007
84
0
6
Lepi kraji :)
@tjasa

Em, js bi ti tut svetoval, da preden se dokončno odločiš na najem kredita, še enkrat trezno premisliš. Situacij v življenju, ko boš mogla pokazat neko odgovornost in odraslost (nek independance po tvoje
smile-1.gif
) bo še ogromno, zato raje ne prehitevaj čas po desni!!

Mar ni bolje, da tista razlika za obresti pri kreditu raje ostane doma in si za tisto privoščite kej druzga al pa date šparat naprej?? Mamo pr nas podobno situacijo, k se seka spravla na svoje, in bojo vsi skup stopli (še posebej oče
evil.gif
), da bo čim manj treba povohat na banki :p Če smo družina, ki se razume, nej potem ostane v družini in ne banki. In taka situacije je, kot vidim, tut pr vas..

Pa prov se odloč
wink-1.gif

lp

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Zakaj se nihče ne vpraša zakaj ravno kredit.

Še bolj odraslo in odgovorno kot jemanje kredita bi bilo sproti zaslužiti za šolanje. Ali pa eno leto garati in prihraniti ter nato iti na šolanje.
grims-1.gif

Seveda je to težja pot, vendar dobre stvari nikoli niso lahke.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Zakaj? Zato ker bi mi potem slo se eno leto v 0. Verjem da sm tud na to pomislila...

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Ja ampak očitno je nekaterim lažje plačevat za nazaj, kot pa najprej nekaj prigarat in na koncu točno veš koliko je to pravzaprav vredno.

Študent in krediti mi je malo tko........nerazumljivo KHM

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Naj vzame kredit pa naj se potem "hvali" češ jaz imam kredit, zdaj sem samostojna. Kot je omenil dj_beat, potem pa ji ne bo težko zgubit leta da bo zaslužila teh 8000€, takrat si bo sposodila pri starših:D Na to verjetno ni pomislila. E mladina.

eddye

Zelenc'
22. jan 2008
26
0
1
Zakaj pa rabis ze v naprej vzet 8k eur? Kaj niso ponavadi solnine nekje do 2k eur? Zraven studija pa ponavadi komot lahko kej delas preko servisa in odpacujes kredit (starsem al banki) in imas se za sproti, v kolikor bi ti se kaj ostalo si lahko das na stran in imas potem se za solnino za naslednje solsko leto.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
A ne vidite, da zenska ne razmislja s svojo glavo? Ona bi samo rada kes (valda kredit - da bo SAMOSTOJNA). Ostalih stvari pa niti premislila ni... in ja... kje in zakaj bi placeval za tri leta vnaprej?? Kaj ce po prvem letu, recimo, zanosis....? :D