NUJNO potrebujem Vašo pomoč !

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Torej.

Ali mora clovek vseeno imet poroka, ce se mu odobri pri posojilu denarja moratorij za tri leta?

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Ko sem jaz spraševal za svoj kredit, sem največ info. dobil ravno iz svoje banke... Zakaj preprosto ne pokličeš na banko-oz. še bolje-> greš na to banko, pa se tam pozanimaš? Tam boš dobila vse potrebne informacije...
wink-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
Torej.

Ali mora clovek vseeno imet poroka, ce se mu odobri pri posojilu denarja moratorij za tri leta?

Za tebe verjetno ja.

Kaj pa zavarovanje?

Najbolje res da greš na svojo banko...

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Kot študentka boš rabila poroka, razen če si redno zaposlena. Če si študent in imaš redne prilive je na NLB-ju nekje do 1000€ brez poroka, ostalo rabiš poroka.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Imaš starše zato da ti pomagajo. Raje si sposodi pri njih denar in ne teži oz. utrujaj s stavki "nočem jih obremenjevat" ipd., ker obremenjuješ jih itak vsak dan, odkar si na alterju pa še kup drugih uporabnikov. Tvoje razmišljanje temelji torej da bolj zaupaš lokalnemu kekcu kot staršem, ki bi ti z veseljem pomagali.
10.gif

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Če pogledaš iz druge strani, pa se tako uči neke samostojnosti in rešuje sama svoje probleme. Osebno bi tudi sam vzel kredit, in ne zaradi tega ker mi starši ne bi hotli pomagat, ampak zaradi tega ker gre zame in da sam rešim svoj problem. Starši so tukaj še vedno in lahko pomagajo če kaj zagusti in bo večina tudi z veseljem. Starši niso večni in vsak otrok se mora čim prej osamosvojit in skrbet za svoje probleme sam, ne pa jih prelagat na starše. Ko vzameš kredit nekje drugje in maš vsaj neko obveznost in se moreš za to pobrigat vsak mesec ko vračaš denar. Pri starših pa vemo kako je to. Ker si si nekaj kupil, se doma zmeniš da tisti mesec ne boš odplačal kredita ker nimaš. Pa verjetno tista majčka ni bila nujno potrebna. Dal sem samo primer, kako te stvari ponavadi potekajo. Meni je tudi oče zrihtal zavarovanje za avto, ker ima nek popust in plačal zavarovanje. Glede vračila ni hotel nič slišat in bi mi še kako lepo zdele prišlo 300€ odveč. Ampak ga čaka zgoraj na mizi in nočem da me on sponzorira za nekaj, kar ni njegova skrb in tudi ne njegova dolžnost. Ne zaslužim veliko, ampak nočem da me doma starši sponzorirajo, ker so vame "vložili" že zelo veliko nepovratnih sredstev, ki pa niso bila življenskega pomena. Najlažje se je tolažit s tem, da bi ti starši pomagali z veseljem. Enkrat so te konča in čimprej je potrebno živeti samostojno življenje in kar vse to prinese s seboj. Potem pa imaš zaradi tega ljudi pri 35 letih ki še vedno živijo doma in se praskajo po riti. Mislim da so starši najbolj veseli takrat, ko si sposoben živet sam in sam reševat svoje probleme. Vsaj vejo da so te dobro vzgojili.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
ChickenBoy, tocno tko. Vidm da me razumes. Telefunken, sem mislila da so forumi TUDI ( ce ne celo predvsem ) za to, da si ljudje medsebojno pomagajo. Se opravicujem ce sem te gnjavila, do sedaj mi se noben uporabnik ni rekel tega. Obstaja gumb Ignore ki bo resil vse tvoje probleme.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik ChickenBoy pravi:
Če pogledaš iz druge strani, pa se tako uči neke samostojnosti in rešuje sama svoje probleme. Osebno bi tudi sam vzel kredit, in ne zaradi tega ker mi starši ne bi hotli pomagat, ampak zaradi tega ker gre zame in da sam rešim svoj problem. Starši so tukaj še vedno in lahko pomagajo če kaj zagusti in bo večina tudi z veseljem. Starši niso večni in vsak otrok se mora čim prej osamosvojit in skrbet za svoje probleme sam, ne pa jih prelagat na starše. Ko vzameš kredit nekje drugje in maš vsaj neko obveznost in se moreš za to pobrigat vsak mesec ko vračaš denar. Pri starših pa vemo kako je to. Ker si si nekaj kupil, se doma zmeniš da tisti mesec ne boš odplačal kredita ker nimaš. Pa verjetno tista majčka ni bila nujno potrebna. Dal sem samo primer, kako te stvari ponavadi potekajo. Meni je tudi oče zrihtal zavarovanje za avto, ker ima nek popust in plačal zavarovanje. Glede vračila ni hotel nič slišat in bi mi še kako lepo zdele prišlo 300€ odveč. Ampak ga čaka zgoraj na mizi in nočem da me on sponzorira za nekaj, kar ni njegova skrb in tudi ne njegova dolžnost. Ne zaslužim veliko, ampak nočem da me doma starši sponzorirajo, ker so vame "vložili" že zelo veliko nepovratnih sredstev, ki pa niso bila življenskega pomena. Najlažje se je tolažit s tem, da bi ti starši pomagali z veseljem. Enkrat so te konča in čimprej je potrebno živeti samostojno življenje in kar vse to prinese s seboj. Potem pa imaš zaradi tega ljudi pri 35 letih ki še vedno živijo doma in se praskajo po riti. Mislim da so starši najbolj veseli takrat, ko si sposoben živet sam in sam reševat svoje probleme. Vsaj vejo da so te dobro vzgojili.
Po drugi strani pa - če vržeš kovanec v avtomat za pijačo, pade pločevinka ven... in je tvoja dolžnost, da za to pločevinko primerno poskrbiš. Po domače - starši so sek*ali, so te naredili (saj nisi prišel prostovoljno na svet), torej so dolžni poskrbeti zate, ne pa, da te pri 18 letih potem odvržejo
smile-1.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
No, js sm stara ze precej nad 18 ... Sej starsi bi mi pomagal, ampak so mi ze tko prevec (in poskrbel med drugim tudi za mojo prihodnost, da imam resen vsaj stanovanjski problem) in ne morm jim zdej rect se; Prosim dejta mi denar, nujno rabim za solnino ker bi rada koncno neki nardila iz sebe. JA, to je MOJ problem in ne njun!! Ce bi rada sla izredno studirat, si bom sama placevala, onadva sta me do sedaj ko sem hodila redno, financirala se prevec razkosno. Mogoce sem tud zato vse bolj na easy jemala in samoumevno mi je blo, da se gre na dan po 5x na kavo v lokal. No pa dost o tem.

Point je, da grem dons na banko da se pozanimam o vsem tem.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Bo še dovolj časa, da boš staršem vrnila svoje "dolgove" v vseh oblikah. Raje bi prosil starše za teh 8.000,00 € kot pa banko. S kreditom si pa delaš sranje, ki ga recimo v zadjšnjih letih ne potrebuješ niti je nujen (predvidevam, da starši imajo ta znesek).

Verjemi mi, da te bodo starši še kako potrebovali, ko bodo ostareli in bo tistih 8.000,00 € mala malica, ko te bodo lahko imeli ob sebi. Že doživel te stvari.

catwoman

Pripravnik
3. sep 2007
115
0
16
..: LJ :..
Citat:
Uporabnik ChickenBoy pravi:
Starši so tukaj še vedno in lahko pomagajo če kaj zagusti in bo večina tudi z veseljem

potem še vseeno lahko grejo za poroka, sej če ji ne zagusti, jim ni treba nič plačat...
sprasujem se.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Bo še dovolj časa, da boš staršem vrnila svoje "dolgove" v vseh oblikah.

Včasih je še sreča da starši ne vedo, kaj vse so otroci po zakonu dolžni naredit za njih.
evil.gif

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
V osnovi je v življenju tako, da starši poskrbijo za otroke, kolikor morejo (včasih celo več). Nobena dolžnost za vračilo ne obstaja, imajo pa otroci moralno obvezo vračati dobljeno (pa sploh ne samo denar) svojim otrokom! Zato tudi obstajajo skupnosti, ki jih imenujemo družina!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Nimaš za burek!

Obstaja zakon o družinskih razmerjih ali nekaj takega, kjer jasno piše da morajo otroci poskrbet za starše.

Se pravi, če tvoji stari gredo v dom in nimajo dovolj penzije da bi si ga plačali se obesijo na tvojo plačo.

In se lahko gladko jebeš.

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
točno tako kot je patriot povedal,če pa se želiš izogniti plačilu doma za ostarele in nisi tudi sam ''soc. primer'' je pa edini način ta,da podariš domu,torej občini,njihovo nepremičnino....

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
No, da vidim tvoje pametno razmišlanje zdaj; Torej raje si izposodiš kredit 8000€ pri banki in po tolikem času vrneš 1000€, ko pa isti znesek pri starih z enakim vračilom?
Poleg tega, ne ti govorit nekaj o odgovornosti češ, če si bom izposodila pri banki bom "si ne bom kupila majčke, ker bom vedla da njim pa morem RES vrnit".
Pri tvoji letih bi se te odgovornosti morala že zavedati in biti toliko resna in samosvoja, da bi vedela, da moraš tudi starim vrniti točen znesek kljub temu da so v izložbi nove majčke.
To tvoje razmišljanje pa očitno dokazuje da si bila v mladosti deležna premile vzgoje in pri 20 letih se to pozna na tebi kot minus. Me prav zanima kako boš bila sposobna skrbet za tvoje starše ko ne bodo več znali poskrbeti zase. Sklepam, da jim boš rekla, tako kot sem se jaz morala osamosvojiti s kreditom pri svojih 20 letih se boste vi "osamosvojili" z domom za upokojence-oz. po domače, mesečni dom pred smrtjo. Ne bi bilo nič čudnega za današnjo, pa ne vso, razvajeno mestno mladino.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Ej ej, ustavi konje !!!

Nikjer nisem napisala, da si ne kupim majcke ker moram pa res vrnit denar. Pojdi pregledat, ce ne verjames, to je napisal en drug uporabnik ampak se nisem oglasila, ker ni bilo napadalno.
Niti ne mislim na forum znositi celotnega zasebnega zivljenja, ker ze tako ali tako prevec veste o men, razlog da si ne sposodim pri starsih je pac tak, kot je. Napisala sem, da ju nocem obremenjevat se s tem, si morda pomislil da so v igri kaksne tezave, pa ne mislim financne?
Lej, ne pisi prosim da nisem odgovorna.... Kupujem si oblacila, obutev, kozmetiko, in vse ostalo, da starsema ni treba skoraj nic, pa mi vseeno kaj kupita. Enako je bilo z vozniško; nekaj denarja je bilo za darilo od sorodnika, ostalo sem si placala sama...
Glede na dobre gene pa bi rekla, da bosta moja starsa ostala tudi na stara leta zelo cila in zdrava. Tako si zelim in mislim, da tako tudi bo. Ce bo drugace, pa nisem njun edini otrok in tako ne bodo vsi stroski na meni. Ce sestejem vse, kar sta do sedaj storila zame, sem jima dolzna toliko, da ju se po smrti ne bi mogla poplacat.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.077
136
63
okolica mesta
Kakor vidim se razumeš s starši. Pomoje je bolje da si od njih sposodiš dnar, kakor je negdo napisal boš imela s kreditom samo sranje, pri teh letih tega sranja še ne rabiš, sploh pa če se gre za šolo, verjem mi.