NUJNO potrebujem Vašo pomoč !

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Moderatorje naprosam, da pustijo temo vsaj nekaj ur tukaj, potem pa naj jo prestavijo kamor spada.
Hvala
roza.gif

TOPIC:

Gre se za najem dolgorocnega kredita za solanje ( 3leta, visokosolsko )

DB d.d. ponuja najem dolgorocnega kredita pod zelo ugodnimi pogoji. Z odplacevanjem lahko zacnete po koncanem studiju. Banka kreditojemalcu na njegovo zeljo odobri moratorij na placevanje vseh obveznosti - najdaljsa doba moratorija je 36 mesecev, najdaljsa doba odplacevanja -vracanja kredita pa 72 mesecev.

Gre se za dokaj visok znesek - okoli 8ooo evrov.

VPRASANJA:

1. Ali ima kdo ze izkusnje s tem kreditom, banko?
2. Se splaca?
3. Malo off, pa vseeno; ce si izredni student, ti se vedno pripada status, je tako? (Upam)
4. Na spletni strani Dezelne banke nisem nikjer nasla kaj vec o tem najemu, tako da se mi sanja ne, koliko bi znasale obresti.... Tako da, bi kdo znal priblizno vedet?
5. Ali mora tudi sola, v kateri bi se solala nadaljna tri leta (oz. 4, ce stejemo se leto za pisanje diplome) tudi dat kaksen zig, karkoli, da se bom res solala tam ali banka odobri posojilo tudi brez tega?
6. Ali banka da v enkratnem znesku "znesek posojila" - torej solnino za vsa tri leta, ali vsako leto posebej?

In kot pravijo - ni neumnih vprasanj, neumen je lahko le odgovor
evil.gif
)

Hvala vsem za odgovore!
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
1. Nobenih izkusenj
2. Bolje se splaca sposoditi pri starsih :D manjsa obrestna mera
grin1.gif

3. Ce si izredni, nisi redni, torej nimas statusa
4. Dunno
5. Ne aves, banke zaupajo tako na lepo, ker si pac fat in vejo da nebos mogla hitro zbezati
grin1.gif
Seveda da bos rabila neko potrdilo
6. Najvrjetneje vse v enem znesku, tako si zagotovi lep kupcek denarja, katerega bos ti vrnila, recimo vzela si 8k, vrnila bos pa 11 12k
smile-1.gif

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Kolikor jaz vem je ne, ker se izredni studentje smatrajo kot samoplacniki, torej so zaposleni in imajo vir dohodkov. Ce bi bilo tako bi jaz raje vsako leto dal 1k€ za neko bedno solnino, starsi bi dobival tist kes za kao vzdrzevanega clana, ne pa tko da moram vsak mesc dajat skor da 300€ za raznorazna zavarovanja.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Ah.. Sem poslala mail na to šolo, pa mi bodo oni odgovoril glede enih zadev... Aja, izredni majo status
cheer.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Pri starsih si pa ne bom sposojala, ker se gre za moje življenje in mojo izobrazbo, pač je treba kdaj tud kkšno odgovornost nase prevzet. Življenje ni samo ležanje na pinky oblačku.
Je pa najbrž treba kakšnega poroka pri takem kreditu s sabo vzet, ne? Ah shit no. Staršev pa res nočem s tem obremenjevat.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Ja, pa mislš da bo tud šel kr vsak podpisat? Mhm ja, ziher... Mama al pa oče vem da bi šla, ampak nekak nočem da mata kakršno kol vezo s tem.
Morm vprašat, če more bit sploh podpis poroka...

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Sej porok je lahko kdorkoli z rednim prihodkom. Sploh pa za tak znesek ni problem.

Tole je pa zelo "lahkomiselna" izjava. Poznam človeka, ki je isto razmišljal, potem pa jokal, ko so mu prišli rubit.

Citat:
Uporabnik Tjasa pravi:
Ja, pa mislš da bo tud šel kr vsak podpisat? Mhm ja, ziher... Mama al pa oče vem da bi šla, ampak nekak nočem da mata kakršno kol vezo s tem.
Morm vprašat, če more bit sploh podpis poroka...

Nisem rekel da bo vsak šel. To je stvar posameznika. Če ti nimaš takšnih prijateljev, ki bi ti zaupali, zgleda nisi vredna zaupanja?

Jaz sem porok že bil in tudi sam sem ga imel.

Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Sej porok je lahko kdorkoli z rednim prihodkom. Sploh pa za tak znesek ni problem.

Tole je pa zelo "lahkomiselna" izjava. Poznam človeka, ki je isto razmišljal, potem pa jokal, ko so mu prišli rubit.

Sej pravim. Približno moraš vedeti ali je oseba zaupanja vredna. Lopovu ne bo šel nihče za poroka.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Sem ravnokar pregledala spletno stran od Deželne banke in ja, rabila bi poroka če bi se za to odločila. 22-letniki pa ponavadi ne gredo za poroke ce je v igri 8300 evrov. Je kar precejsen znesek, konec koncev.
Starejsi pa... No poznam enega, ki vem da bi sel podpisat, spotoma me pa se napeezdil da zakaj nisem njemu rekla za denar. Ampak kot sem ze rekla, hocem cim manj ljudi obremenjevat s tem, pa vidim da ocitno ne bo slo.
crazy1.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Zanimivo je, da o tem kreditu nikjer nic ne pise na njihovi spletni strani. Niti ne pise nic o moratoriju ne nic.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Citat:
Uporabnik PiLLLe pravi:
Kolikor jaz vem je ne, ker se izredni studentje smatrajo kot samoplacniki, torej so zaposleni in imajo vir dohodkov. Ce bi bilo tako bi jaz raje vsako leto dal 1k€ za neko bedno solnino, starsi bi dobival tist kes za kao vzdrzevanega clana, ne pa tko da moram vsak mesc dajat skor da 300€ za raznorazna zavarovanja.

V primeru da nisi redno zaposlen ti pripadajo vse ugodnosti kot rednim študentom. Sem izredni študent in delam preko študenta in koristim ugodnosti kar se tiče prehrane. Tako kot si ti predstavljaš je bilo včasih, sedaj je pa za une ki delajo skoraj isto kot za redno zaposlene. Straši te ne morejo več uveljavljati in plačuješ dohodnino. No, lahko te uveljavljajo ampak bodo na slabšem.Sicer pa ne vem kaj delaš oz. kako je pri tebi. Sicer pa ne vem po kakšni logiki daš raje 1k€ za šolnino, kot 300€ za zavarovanje.

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
isti status je kot pri rednih..sej ne rabiš bit redno zaposlen, da se šolaš izredno (lahko delaš prek študenta, ti starši plačujejo šolnino, pobiraš denar iz drevesa, kakorkoli)..samo ne smeš pa bit redno zaposlen, če si redni študent..

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Sam sem bil zaposlen za določen čas ko sem študiral ob delu in sem to rešil tako, da je stari plačeval obroke, jaz sem mu pa mesečno dajal denar kolikor je pač bilo treba.