Novost za naknadne bi-xenon predelave

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Če sem dobil prave informacije, potem pranje žarometov in samodejno izravnavanje ni več obvezno v primeru da ima xenon žaromet 25W.

Naj bi bilo tako urejeno po zakonu, žal nimam linka do zakona.Mogoče pa komu prav pride ko bo kakšen kit montiral notri.

npr. Nova Opel Corsa ima xenon žaromete brez pranja žarometov in avtomatskega izravnavanja žarometov.
smile-1.gif

Velja za ksenon in LED, pa ni odvisno od moči žarnice ampak od svetilnosti.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Samo res ni logike, da za 25W ne potrebuješ pranja, za 35W pa ga potrebuješ. Ammm, kaj ne bi moralo biti ravno obratno?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Verjetno ne gre za topljenje snega in ledu, temveč za snop svetlobe, ki se pri umazanih lučeh pri pravem xenonu nepravilno razprši in je moteč za nasproti vozeče.

Pri 25 W xenon pa je to očitno zanemarljivo, saj pač svetijo primerljivo s H7 (oksimoron). So pa EKO, ker dve ne porabita toliko kolikor porabi ena H7. Seveda je potrebno novonabavno ceno odmisliti.
grims-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Kake luči pa imajo novejši BMW-ji???
Močna bela svetloba, ki sveti za 3 avte naprej:)
Resno me zanima kaj imajo to.

Če sem prov videl, enim pa tako močno sveti tudi samo tisti obroček (angel eyes)??

Če si jaz prav razlagam svetilnost teh angel eyes led pri novejših modelih so to naredili kot dnevne luči (ostalih ni prižganih) luč kot taka, za ponoči, je pa tudi led tehnologija.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Ja, ni več cena kitajska, ampak mene bolj moti nekaj drugega.
Zadeva se nenormalno greje in rabi potem še te hladilnike in ventilatorje.
To pomeni, da kljub hlajenju, na nekaterih delih pride do precej višje temperature, kot je žaromet načrtovan in narejen. Torej po moje zna zelo hitro priti do kakšne deformacije plastike, itd.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tudi bmw ima kar velke hladilnike za te nove led luči:)
se pa strinjam ja, da ni ravno pametno tole tlačit not.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Tole pa meni ni logično! Že vse življenje mi plozajo, da so navadne žarnice slabe, ker samo dobrih 5% električne energije pretvorijo v svetlobo. Zdaj pa te nove superduper ledice potrebujejo kar hladilnike in ventilatorje. Hmm...?

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Kako pa pozimi deluje pranje, če pokrovček primrzne k odbijaču? Jaz sem pri prejšnjem avtu zmeraj moral zjutraj še po pokrovčku razbijat led, da se je pokrovček premikal levo in desno kak mm ali dva, toliko, da sem videl, da ni "zahaklan" z ledom, ker drugače ali bi mi skurilo motorček ali pa varovalko. Ženske dvomim, da pucajo led s pokrovčkov za pranje zjutraj, torej jim le to crkne. Kaj pa med vožnjo? To itak primrzne k odbijaču?
rolleyes-1.gif

motorček česa?
pranje deluje na šobah, ki jih ven pomakne tlak tekočine za pranje

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Tole pa meni ni logično! Že vse življenje mi plozajo, da so navadne žarnice slabe, ker samo dobrih 5% električne energije pretvorijo v svetlobo. Zdaj pa te nove superduper ledice potrebujejo kar hladilnike in ventilatorje. Hmm...?

Površina. LED svetila imajo bistveno manjšo površino od žarnic, zato je hlajenje težavnejše (čeprav je izgub manj).

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Saj žrejo manj... veliko kitajcfobije iz različnih razlogov pač.

Mam en H11 Cree komplet z VENTILATORJEM. Hladilnik lahko držim v roki brez problema.... zdaj me pa zanima če kdo drži 35W žarnico, ki sveti pol manj drži kdo v roki zraven.
grin1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Kako pa pozimi deluje pranje, če pokrovček primrzne k odbijaču? Jaz sem pri prejšnjem avtu zmeraj moral zjutraj še po pokrovčku razbijat led, da se je pokrovček premikal levo in desno kak mm ali dva, toliko, da sem videl, da ni "zahaklan" z ledom, ker drugače ali bi mi skurilo motorček ali pa varovalko. Ženske dvomim, da pucajo led s pokrovčkov za pranje zjutraj, torej jim le to crkne. Kaj pa med vožnjo? To itak primrzne k odbijaču?
rolleyes-1.gif

motorček česa?
pranje deluje na šobah, ki jih ven pomakne tlak tekočine za pranje

Sem vedno mislil, da jih da motorček ven. Pri enem avtu mi je šla varovalka in ni več delalo pranje šob, po šipah je pa še vedno špricalo, potem sem zamenjal varovalko in je spet delalo pranje luči, pa sem mislil, da je tole narejeno na podlagi motorčkov.
rolleyes-1.gif