Novost v banki Sparkasse: Udobni pozitivni račun

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Imetniki Udobnega pozitivnega računa na to vprašanje odgovarjajo:»Nič!«
Udobni pozitivni račun je namreč osebni račun, pri katerem ne plačujete stroškov mesečnega nadomestila za vodenje, v kolikor vaše povprečno stanje v obdobju od prvega do zadnjega dne v mesecu presega 1000 EUR. Poleg inovativne zasnove vam račun ponuja vse prednosti paketnih računov: mesečno uporabo elektronske banke Net.Stik in plačevanje posebnih položnic in plačilnih nalogov brez provizije, izdajo plačilne kartice MasterCard in poravnavo letne članarine, brezplačne dvige na vseh bankomatih v Sloveniji in v evroobmočju ter številne druge ugodnosti. In najenostavnejši del?

http://www.sparkasse.si/udobni-pozitivni-racun

A je kakšen drobni tisk?
wink-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.474
448
83
Za drobni tisk verjetno najbolje veš sam, jaz tega nisem bral
wink-1.gif

Keč je v jurju na računu - razlika v obrestih med vezano vlogo za eno leto in a vista je recimo 3 odstotne točke, se pravi 30€ na leto oz. 2,5€ na mesec. Kar so v bistvu tvoji stroški vodenja računa.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Marketing pač, umetnost je da ti misliš da imaš nekaj zastonj, oni pa kljub temu služijo
grin1.gif

Naredi računico: vezavo tega jurčka in obresti ki jih dobiš v enem letu in stroške vodenja računa če imaš drug paket.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Marketing pač, umetnost je da ti misliš da imaš nekaj zastonj, oni pa kljub temu služijo
grin1.gif

Tale izjava pa zmaga
aplauz.gif
Žal res prevečkrat padamo na te finte.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
grin1.gif

Naredi računico: vezavo tega jurčka in obresti ki jih dobiš v enem letu in stroške vodenja računa če imaš drug paket.

Jaz vezavo še vseeno ne bi primerjal s tem, tu lahko dvigneš jurčka kadarkoli, pa tudi te 'obresti' ne štejejo za dohodnino. Sploh pa, kdo veže ušivega jurja?

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
No, samo pri tem računu imaš tudi ostale stvari brezplačno oz. všteto v to. V končni fazi gre pri tej ponudbi še vedno za TRR in ne varčevanje.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Ampak ali imajo vzpostavljen ustrezen sistem obvescanja, ki ti denimo poslje SMS ali v NetStiku opozori, da je tvoje mesecno povprecje nizje od 1001 EUR - da imas torej cajt racun nafilat, preden ti zacolaj dobrih 6 EUR?
Ne bi pa tudi skodilo, ce bi bil tak racun po defaultu zlat in dobil zlate kartice... Ce drugega ne, ker lepse izgledajo kot modre.
aplauz.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Sej a nimajo zlatega racuna? Pri pozitivnem bi morale biti kartice zelene, ker moras biti vedno vsaj jurja v zelenem
smile-1.gif

Grikos

Pripravnik
21. jul 2007
386
0
16
Kartica je navada modra. Sem prešaltal na ta račun z NLB pred nekaj tedni, saj sem po razmisleku ugotovil,da imam itak za rezervo zmeraj jurja ali dva na računu.

NLB pa mi pobere cca 10 EUR mesečno ne glede koliko imam gori:
Vodenje računa = 1,96 EUR
uporabnina klik = 0,65 EUR
cca 10 trajnikov * 0,2 = 2 EUR
povprečno 2 dviga na bankomatu tuje banke = 0,94 EUR
SMS obveščanje = 0,12 EUR
SMS alarm Mastercard = 1 EUR
Članarina mastercard 16 EUR / 12 = 1,33 EUR
3 položnice preko klika*0,33 = 1 EUR

Vse to pri Sparkasse odpade
cheer.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
To že, ampak imaš 111. člen ZZZDR, ki pravi:

"Starši smejo s privolitvijo centra za socialno delo odsvojiti ali obremeniti stvari iz premoženja svojega otroka samo zaradi njegovega preživljanja, vzgoje in izobrazbe, ali če to zahteva kaka druga njegova korist."

Vem, da se je s tem potrebno ukvarjati pri prodaji vrednostnih papirjev ali točk VS in pri odsvojitvi nepremičnine, ki je v lasti otroka. Ne vem pa, če se lahko zaplete tudi pri dvigu sredstev iz TRRja.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
na TRR tega ne pričakujem, (vsaj upam). naj mi razložijo kako je novorojenček prišel do denarja in kako ga je spravil na banko.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Pa saj imaš pooblastilo.

Za TRR pravim, da ne vem. Pri prodaji VP otroka imaš pa lahko 100 pooblastil, pa ne boš brez soglasja CSD naredil nič.
Partner je nekaj drugega, otroci so tukaj obravnavani drugače.

Sunshine

Pripravnik
23. jul 2008
84
0
6
Dobra banka razen pri kreditih komplicirajo, ker kredita ne moraš zavarovati tako kot drugod, pač pa le upravno-izplačilno prepoved, da se ti obroki že trgajo od plače. Če se pa njim zazdi, da si mogoče malo rizičen, pa obvezno poroka, ki ga pa v teh časih verjetno ni lahko najti.