Vse te organizacije na nek način pritiskajo na čustva ljudi, da dobi neke materialne koristi. Kot RK del zbranih sredstev nameni za stroške lastnega poslovanja (le zakaj se odsluženi politiki tako grebejo za vodilna mesta tam. Ker so taki človekoljubi ali ker pričakujejo veliko korist za malo/nič dela
), isto naredi tudi cerkev. Gozdove, katera je dobila vrnjene cerkev so še vedno na slovenskih tleh. Od njih se plačujejo davki, katere prej državna GG niso. Če se kaj poseka, se plačjo delavci, davki... isto kot prej. Denar pa gre za delovanje cerkev (hrana, elektrika, ogrevanje, zavarovanja, obnove...) za kar se zopet plačujejo davki.
Bi pa bil vesel, če mi kakšen komunistek pojasni, kje je kraja, če jaz v oporoki svoje premoženje zapustim lokalni fari v zahvalo, ker mi je župnik dejal, da dobra dela tlakujejo pot v raj
Bi pa bil vesel, če mi kakšen komunistek pojasni, kje je kraja, če jaz v oporoki svoje premoženje zapustim lokalni fari v zahvalo, ker mi je župnik dejal, da dobra dela tlakujejo pot v raj