Novodobni švabobranci

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Vse te organizacije na nek način pritiskajo na čustva ljudi, da dobi neke materialne koristi. Kot RK del zbranih sredstev nameni za stroške lastnega poslovanja (le zakaj se odsluženi politiki tako grebejo za vodilna mesta tam. Ker so taki človekoljubi ali ker pričakujejo veliko korist za malo/nič dela
evil.gif
), isto naredi tudi cerkev. Gozdove, katera je dobila vrnjene cerkev so še vedno na slovenskih tleh. Od njih se plačujejo davki, katere prej državna GG niso. Če se kaj poseka, se plačjo delavci, davki... isto kot prej. Denar pa gre za delovanje cerkev (hrana, elektrika, ogrevanje, zavarovanja, obnove...) za kar se zopet plačujejo davki.
Bi pa bil vesel, če mi kakšen komunistek pojasni, kje je kraja, če jaz v oporoki svoje premoženje zapustim lokalni fari v zahvalo, ker mi je župnik dejal, da dobra dela tlakujejo pot v raj
stupid-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.379
5.654
113
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Bi pa bil vesel, če mi kakšen komunistek pojasni, kje je kraja, če jaz v oporoki svoje premoženje zapustim lokalni fari v zahvalo, ker mi je župnik dejal, da dobra dela tlakujejo pot v raj
stupid-1.gif

zmaga.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Saj lahko tudi od mene kupiš odpustke. Pot v raj je garantirana
hysterical-1.gif
Starejši ljudje, kateri nimajo potomcev zapuščajo svoje premoženje tudi RK, domom upokojencev, raznim društvom...

Nenazadnje, nepremično premoženje mora imeti lastnika. Če ni zakonitih dedičev po zakonu deduje država. Je tudi to kraja?

PS- ko bom na stara leta sam umiral na smrtni postelji, ne bom imel otrok in bližnjih sorodniko... pridi do mene in mi dajaj uteho. Mogoče pa te uslišim. Nenazadnje, boljše da dobiš ti, kot pa da preide na državo in potem pokrade komunistična mafija
evil.gif

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.087
-8.777
113
Starejši, verni ljudje s potomci, so zapuščali cerkvi, pod grožnjami s peklom, ter obljubljenimi nebesi, če dovolj podarijo.
Če zate to ni kraja, imaš pač faljen moralni kompas.
p.s. tebi bo za uteho janšina slikca nad vzglavjem
evil.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Cerkev do gozdov in nepremicnin ni prisla s krajo direktno...
V bistvu tudi s krajo. Tako, malo zakamuflirano
evil.gif
Cerkev je ljudem nudila oporo, tolažbo, duševno zavetje... takrat ko so to potrebovali in v zahvalo so jim ljudje darovali dobrine. Podobno delajo danes razni RK, Karitas, pomagajmo otrokom...z raznimi oglasi in akcijami pritiskajo na sočutje ljudi, da jim darujejo del svojega premoženja. Po logiki komuistekov torej Rdeči križ krade
stupid-1.gif

hysterical-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.076
113
v lokalni ostariji
no, rkc ni sprejela direktno zkona: to je naše.

ampak so bili malo bolj prefinjeni... lepo so obljubljali nebesa itd itd... sploh pri starih ljudeh. toliko da so vse njim prepisali. velikokrat so stari zajebal vnuke ali pa svoje otroke. ker so raje cerkvi dali, da so se "rešili"...

tudi odpustke so prodajali...

sej sedaj je pa podobno. samo ni več tako enostavno manipulirat in ne dobijo toliko kot so včasih. tudi redovnic je manj, duhovnikov... za rkc se pišejo slabi časi...
rdeči križ, karitas... in ostale "človekoljubne" organizacije v večini poberejo za lastno delovanje... ampak naprej pa še vedno več materialnih dobrin dajo kot cerkev (rkc, islam...) ki pač zadrži vse za "lastno obratovanje"...

cerkev kot taka razen sakralnih objektov nebi smela imeti premoženja...

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik telex pravi:
stupid-1.gif

zmaga.gif
Pa je Korošec podaril RKC-ju svoje gozdove al čigave?

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
I

Izbrisan uporabnik #488

S kakšno dejavnostjo pa se bavi RKC, da je prišla do takšnega premoženja
sprasujem se.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

Ti kot katoliban se sploh ne bi smel zgražat. Pelagija Belarusova je bila stara 14 ali 15 let, ko jo je Broz oženil-pri teh letih je bila Marija že dve, tri leti mama.
evil.gif
Tipično za komunisteke. Eno svinjarijo hočejo opravičevati z drugo namesto, da bi se kot normalni zgražali nad obema
stupid-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.076
113
v lokalni ostariji
a Marija je bila žrtev? zanimivo. sveti duh in bog ki ga je poslal pa storeilec. kriminalec? ja to ni res več . kaj vse ne zvem.
kaj vse ne prebereš... ja ni čudno da se domobrance poveličuje...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.604
2.412
113
Pomurje
Jebiga, kar je narejeno je narejeno. Če so upravičeni do odškodnine jo morajo dobiti.

Petrleta in ostalo nacifašistično druščino pa pred....