Novo/rabljeno vozilo sem kupil....

Novo vozilo sem kupil.....

• Skupaj glasov
    60

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
z gotovino
z lizing-om
drugo.

Pri nakupu rabljenega vozila, delno gotovina delno kredit, tukaj je razmerej 50 za gotovino :50 kredit.

Nazadnje urejeno:

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
pri novem si pozabil kredit. drugače pa je večino kreditov (rabljen ali nov) razen pri starejših letnikih. če mene vprašaš sprašuješ bedarije in upam, da ne zameriš.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik s1m0n pravi:
pri novem si pozabil kredit. drugače pa je večino kreditov (rabljen ali nov) razen pri starejših letnikih. če mene vprašaš sprašuješ bedarije in upam, da ne zameriš.

Anket se ne da popravt
crazy1.gif
, pa kliknite drugo namesto kredita.

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
108
63
Trust, morda bi bilo bolj zanimivo vprasati: koliksen je rok financiranja nakupa avtomobila?

Torej skesirate, stisnete tisti mesec in se mesec za tem, stiskate 3 mesece prej in potem?

LP P

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Tukaj večina odgovarja "z gotovino".
Ravno včeraj pa sem bral pogovor z vodjo prodaje pri nekem slovenskem trgovcu z vozili in pravi, da je gotovinskih nakupov le 10%.

Torej je vzorec Alter foruma nekoliko drugačen
evil.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Popnoma razumljivo. Z gotovino kupujemo avtomobile, ki si jih lahko privoščimo. Na lizing, pušing in ne vem kaj še so pa avtomobili, ki si folk kupuje, zato, da ima boljšega kot sosed.
Torej, upam trditi, da je povprečna vrednost avtomobila, nas alterjevcev, manjša od 10k €.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Tukaj večina odgovarja "z gotovino".
Ravno včeraj pa sem bral pogovor z vodjo prodaje pri nekem slovenskem trgovcu z vozili in pravi, da je gotovinskih nakupov le 10%.

Torej je vzorec Alter foruma nekoliko drugačen
evil.gif

Še nekaj, če enkdo prinese gotovino az nov avto, saj je lahko dobil kredit na banki, še to moraš upoštevat.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Večina prodajalcev ne mara prodaje na keš, ker imajo razno razne pogodbe z bankami, oz. lizinškimi hišami od katerih dobivajo provizije za sklenjene pogodbe. Se mi pa zdi, da bo finančna kriza to orenk spremenila. Cash will rule.
smile-1.gif

Ogo

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
tle vsi na keš kupujejo a večina slovencev je zapufanih. to je internet in več kot pol folka vam ne bo dalo realnega odgovora....kar poglejte katerokoli temo in notri boste našli spam.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Avtomobil.......vedno na keš!!! To je moje zlato pravilo...dok nimam keša v žepu ne grem po avto....

Same here. Če nimaš za nakup, kje boš imel potem za vzdrževanje?

Pol se pa dogajajo zadeve ko prodajam stare zimske gume na Bolhi in ponje pride tip z novo Mazdo3
rolleyes-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Na lizing, pušing in ne vem kaj še so pa avtomobili, ki si folk kupuje, zato, da ima boljšega kot sosed.
Torej, upam trditi, da je povprečna vrednost avtomobila, nas alterjevcev, manjša od 10k €.
Hmmm ... Torej sem si 11.k vreden avto (rabljen, star 6 mesecev) na kredit (1/3 keš, 2/3 kredit) privoščil zato, da so mi sosedje fovš? Bneti, nisem vedel, da lahko lastnike, passatov, lagun, M3jev, MB Cjev in podobnega lahko tako prizadeneš z nakupom ene corolle ... Naslednjič ubodem eno staroKio, to jih bo šele zatolklo.