Novo pri Tušmobilu X.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Ne, tuš ima res slabo omrežje, kar se tiče podatkovnih povezav.

Kolko dnara, tolko muzike.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Seveda dela počasi, če si na Edge
tongue-1.gif
Nastavi na 3G/UMTS.

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.148
357
83
Goriska
Odvisno od lokacije, jaz ko sem bil še pri tušu sem vedno imel skoraj poln 3G signal na moji lokaciji pa je bila povezava skoraj slabša od mobitelove ali simobilove Edge povezave..

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
najprej moraš prekiniti povezavo na modemu, da lahko urejaš te nastavitve. Potem pa nekje po omrežji nastaviš na UMTS only ali UMTS preferred

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Če imaš Mobile Partner Manager, v nastavitvah naredi na Preferred Network -> 3G Only (ali pa 3G Preferred).

I

Izbrisan uporabnik #488

To se mi zdi, da že imam sicer piše takole:

WCDMA prefered...

3G nema. Razen če probam še Manual tam...

lame2.jpg

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Kolikor zgleda imata tako Tušmobil in Simobil 3G omrežje, le Mobitel ima razpoložljiv le Edge (počasno povezavo). Naredi potem na WCDMA Only, da vidiš če bo našlo omrežje.

I

Izbrisan uporabnik #488

Speedtest.net sem zagnal ob 13:05

Tuš je samo za špecerijo, črpalke so jim itak že vzeli, telefonija pa je očitno iz police s kruhom.

Ping 199ms? zgleda bom celo popoldne čakal, da bo test skozi. ura je 13:12 in nima smisla čakat jajc.
smile-1.gif

Primerjava s kablom Telemach, ki pride do računalnika po dveh ruterjih in električnem omrežju...kabel pa je star okol 30 let.
lame5.jpg

I

Izbrisan uporabnik #488

Če bi dal za hec od boba kartico not?
smile-1.gif

Pol bi kojci videl razliko.

Saj bi moralo delat najbrž.

I

Izbrisan uporabnik #488

TUŠ so totalna jajca tu pri meni, center Maribora, odprt pogled, torej ne kje zabačeno.

Zdaj sem vrgel not iz mojega telefona bobovo simko, ja ne ga lomit...

3G itak, dela normalno, surfaš kot človek, download ima celo večji od trenutne povezave na žico.

lame6.jpg

lame7.jpg

p.s.
danes grem v Hoferja raje
priden.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Upload si pozabil pogledat? Sicer pa če ne poznaš niti razlik med Edge/3G, potem nisi ravno na mestu za kritiziranje kateregakoli (mimogrede a preko Mobitela pa nisi imel nič povedat, pa ima samo 2G na voljo?).

Seveda je pa tvoja odločitev pri katerem boš in če ti Bob bolj ustreza...
zmaga.gif
:

I

Izbrisan uporabnik #488

Saj vidim upload da ni špica pri bobu, a pri tušu ga pa sploh ni, se zmerit ne morem isto download, razen ce celo popoldne pustim.

Tu pri meni je tuš povsem neuporaben= dejstvo.

Al kaj še naj naredim. Na streho zlezem?

I

Izbrisan uporabnik #488

Ključek sem si usposobil ce bi kje po slo rabil, notebook, avto.

Zdaj me je zadeva zelo zaskrbela. A tebi leti ko raketa?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V centru so rezultati tam nekje 3-5 Mbps download / 2-3 Mbps upload.

Na Teznem imam slabši signal (sem med dvema oddajnikoma): povprečno nekje 2 Mbps download / 0.5 Mbps upload.

Rekordno pa sem imel na terasi Trusta - če se prav spomnim 13 Mbps download, 5 Mbps upload. Škoda, da nimam več rezultatov, ker sem nadgrajeval telefon.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
A WCDMA only, kot ti je napisal Pbutec, si že probal? Meni tudi doma telefon skoz preklaplja na edge, čeprav če ga omejim na wcdma mi čisto lepo dela.

I

Izbrisan uporabnik #488

V centru živim, od bazne postaje 200,300m, kolikor vidim na zemljevidun od svet idej.

Si nisem mislim, da je tak zanič, saj pravim, pred leti sem mel mobitel tu, okol 2mbit

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.