Novo pri Tušmobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
... Nadaljujemo

Zadnje in po dolgo časa normalno sporočilo:
Ve kdo mogoče, če bodo v kratkem kaj prevetrili ponudbo telefonov ? Predvsem me zanima stari desire. Sam imam 35 paket, ker sem nameraval vzeti februarja HTC Desire za 100 EUR. Tako sem računal decembra. Zdaj je opcija le paket KLASIK 30 in cena telefona HTC Desire 189 EUR ?!?!?!?!?!? WTF ? Torej nebi dajal 190 EUR za telefon, zato me zanima, če se bo mogoče kakšna pocenitev tega telefona zgodila, čene bom pač vzel wildfire za 10 EUR. 180 EUR pa ni vredna razlika. Vsaj zame ne.

LP Miha

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Dobro, ker ste očitno zaspali, če človek neki normalnega vpraša, pa nekaj za glodat.

Sam imam paket 35. Kot že v prejšnjem postu opisano bi rad imel HTC Desire za 100 EUR, vendar to pač negre. Zato grem iskat drugo opcijo. Telefon mi je crknu in rabim novega. Pred dvema mesecema ko so mi z svojim letakom sveto zatrjevali, da če bom potreboval telefon , ga lahko dobim brez dodatnih stroškov sem sklenil aneks z popustom na ta paket. Takrat so bili pač druge finančne prioritete in nisem kupil novega telefona. Zdaj ga potrebujem.

pridm na tušmobilov center, prijazen prodajalec mi lepo pomaga, mi razloži, da na 35 paket nebo šlo več nič vzet in da je opcija edino nekih vesoljnih 2000 in klasik 30 in pa najbolje kar brezmejnih x ( a se mu je stgalo - če bi ga rabil, bi ga že imel ). Dobro, potem pa naj bo klasik 30 če že mora bit. pa recimo wildfireja bi imel za 10 EUR. Potem pa se kalvarija začne. Prodajalec mi razloži, da bom za to spremembo plačal 40 !!!!!!!!!!!!!!! 40 !!!!!!!!!!!!!!!!!! EUR ???!?!?!??!?!??!?!?, ker delam spremembo na nižji paket. Pa dobro , nočem nižjega, ta mi je vredu, zato sem se tudi zavezal, dej mi enakega, pa telefon. Jah žal negre. Rečem dobro, potem pa skenslam vse skupaj, pa grem k konkurenci ? Mi reče, ja tudi to negre, treba plačat še za 22 mesecev popusta ?!?!?!??!?!??!?!?!? Klical na uno 070 700 700 linijo mi teta isto razloži, zahtevam kompetentno osebo s katero se bom lahko pogovoril, mi veže reklaqmacije, kjer mi razložijo isto in povejo, da so jih tako pač naučili in da oni to tako povejo .

Torej kaj naredit?

Če Vzamem 30 paket plačam 40 EUR ( Še vedno mi ni jasna ta ogromna cifra - nekdo ima očitno probleme sam s sabo)
Če ostanem na 35 ne dobim telefona sploh ( Z takim operaterjem nočem sodelovati - saj glede na ceno subvencioniranih telefonov je to rahlo bedarija )
Če prekinem moram plačati X.

TEMU SE REČE IZSILJEVANJE , ZAVAJANJE STRANK in TOTALNA NEKOREKTNOST do dolgoletnega uporabnika. Eden prvih v naši regiji. Vedno z dobro besedo o tužmobilu, vedno zagovarjal, ko ni bilo signala, potem pa tak k.... na glavo .

any ideas ?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Ta vikend sem doživel neprijetno presenečenje kot novopečeni naročnik na Brezmejnih 200 (prej bil predplačnik, isto Tuš):
bil sem na Rogli (na področju smučišča), Tušmobil signal je gori v stlu "sad ga ima sad ga nema" oz po domače en qrc, tako da sem po 30 minutah obupal in prestavil na Mobitel omrežje, da sem lahko sploh bil dosegljiv ves čas (čakal en email).

In sicer sem presenečenje doživel naslednji dan, ko sem se spravil na tuškabino pogledati porabo:
zaračunali so mi 10 E za GPRS aktivacijo in manj kot 0.5 E na prenos podatkov.

V nos mi gre seveda famozna GPRS aktivacija - prej kot Tuš predplačnik sem bil večinoma v Mobitel omrežju (99.9 % časa), kjer sem seveda tudi uporabljal inet, a mi kaj takega nikoli niso zaračunali.
Ve kdo kaj več o tem ?

Nazadnje urejeno:

kiki62

Pripravnik
6. dec 2010
49
0
6
Evo zagovorniki Tušmobila rešite FRooTa. Sem vam rekel, da Tušmobil ne zna s svojimi strankami. Tako nekako kot je opisal se počutijo Tušmobilove stranke, zato jih tudi večina po preteku aneksa pride k nam
smile-1.gif
. Imate baje že več kot pol leta Customer Care oddelek pa še kot kaže ni učinka. In potem bi naj bil Tušmobil konkurenca Simobilu?

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
In sicer sem presenečenje doživel naslednji dan, ko sem se spravil na tuškabino pogledati porabo:

V nos mi gre seveda famozna GPRS aktivacija?

če si nov naročnik imaš obračunano priključnino v višini 10€ - lahko da je izpis na Tuškabini napačen... piši na info@ pa bojo preverili...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik FRooT pravi:
Dobro, ker ste očitno zaspali, če človek neki normalnega vpraša, pa nekaj za glodat.

Sam imam paket 35. Kot že v prejšnjem postu opisano bi rad imel HTC Desire za 100 EUR, vendar to pač negre. Zato grem iskat drugo opcijo. Telefon mi je crknu in rabim novega. Pred dvema mesecema ko so mi z svojim letakom sveto zatrjevali, da če bom potreboval telefon , ga lahko dobim brez dodatnih stroškov sem sklenil aneks z popustom na ta paket. Takrat so bili pač druge finančne prioritete in nisem kupil novega telefona. Zdaj ga potrebujem.

pridm na tušmobilov center, prijazen prodajalec mi lepo pomaga, mi razloži, da na 35 paket nebo šlo več nič vzet in da je opcija edino nekih vesoljnih 2000 in klasik 30 in pa najbolje kar brezmejnih x ( a se mu je stgalo - če bi ga rabil, bi ga že imel ). Dobro, potem pa naj bo klasik 30 če že mora bit. pa recimo wildfireja bi imel za 10 EUR. Potem pa se kalvarija začne. Prodajalec mi razloži, da bom za to spremembo plačal 40 !!!!!!!!!!!!!!! 40 !!!!!!!!!!!!!!!!!! EUR ???!?!?!??!?!??!?!?, ker delam spremembo na nižji paket. Pa dobro , nočem nižjega, ta mi je vredu, zato sem se tudi zavezal, dej mi enakega, pa telefon. Jah žal negre. Rečem dobro, potem pa skenslam vse skupaj, pa grem k konkurenci ? Mi reče, ja tudi to negre, treba plačat še za 22 mesecev popusta ?!?!?!??!?!??!?!?!? Klical na uno 070 700 700 linijo mi teta isto razloži, zahtevam kompetentno osebo s katero se bom lahko pogovoril, mi veže reklaqmacije, kjer mi razložijo isto in povejo, da so jih tako pač naučili in da oni to tako povejo .

Torej kaj naredit?

Če Vzamem 30 paket plačam 40 EUR ( Še vedno mi ni jasna ta ogromna cifra - nekdo ima očitno probleme sam s sabo)
Če ostanem na 35 ne dobim telefona sploh ( Z takim operaterjem nočem sodelovati - saj glede na ceno subvencioniranih telefonov je to rahlo bedarija )

TEMU SE REČE IZSILJEVANJE , ZAVAJANJE STRANK in TOTALNA NEKOREKTNOST do dolgoletnega uporabnika. Eden prvih v naši regiji. Vedno z dobro besedo o tužmobilu, vedno zagovarjal, ko ni bilo signala, potem pa tak k.... na glavo .

any ideas ?

jah nevem kaj naj ti folk odgovori kot to, da se je očitno cena spremenila in takle mamo... razlika med Wildfire in Desire seveda je, je pa odvisno od tebe če si za to pripravljen odšteti 170€ več.... če nisi nek žešči user k vsakih 5 minut drka po telefonu in nalaga 1000 aplikacije gor, je wildfire čist ql..

ja starih paketov ni več moč skleniti oziroma podaljšati z njimi tko da se je potrebno odločt za nov paket... s tem ko si sklenil aneks popust na mesečno naročnino si se zavezu da ne boš predčasno prekinu nr-ja, lahko pa brez odplačila aneksa vzameš nov aparat in se zavežeš za novih 24mesecev - vidiš kje zavajanje?
med paketoma t35 in brezmejnih2000/klasik30 je 6€/5€ razlike, torej plačuješ 6€/5€ manjšo mesečno naročnino čeprav si aneks podpisal v paketu t35... lahko bi gladko rekli ja ne morte v noben nižji paket, lahko samo podaljšate na paketu brezmejnihX - tako pa ti za strošek 40€ omogočijo prehod v nižji paket... če imaš do izteka še 22mesecev, se ti strošek 40€ povrne v cca 7-8 mesecih...

vrjamem da je lahko negativna izkušnja, kadar ni po tvoje, vendar so tu določena pravila po katerih lahko prehajaš med paketi in tega se je treba držat, drgač bi kar vsi prosto po prešernu prehajali med paketi kljub aktivnem aneksu...

kiki62

Pripravnik
6. dec 2010
49
0
6
Drži, da uporabniki ne morejo prosto prehajat med paketi, če jih veže aneks, ampak si zgrešil bistvo, da on NE ŽELI spremenit paketa! In kot drugo ste mu ob podpisu aneksa za popust obljubili, da bo lahko kadarkoli vzel telefon in tudi tega ne more!

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Ko se vežeščako izbereš dve različni vezavi, ali vezavo za popust, ali za nov telefon. Velja 24 mesecev. S tem da ti ponujajo, da če v tem času potrebuješ nov telefon, si ga lahko kupiš in aneks za popust se avtomatsko prelevi v aneks za telefon (seveda 24 mesecev). Jaz tu ne vidim težave.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
noben mu ne preprečuje nakupa novga aparata, edino kar je, je da ga pod starimi pogoji ne more več vzet, lahko pa ga pod novimi in le-ti ne dovoljujejo vezanje na stari paket - mislim da je pri S! ista zgodba z Zame paketi?

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Glej noben te ni nategnil za nič pač paketna ponudba za naročnike se je spremenila...

ti maš paket t35 in če maš na ta paket aneks je pač na prehod na drugi paket odvisen na kolk nižji paket želiš iti...ker je tvoje osnovni paket t35 in če greš na paket ki je cena 29€ ke to razlika med paketoma 6€ . da se ne bi zaračunal prehod 40€ bi mogla bit razilka med paketi do 4€ a ker je pač tebi razlika več kot 4€ je doplačilo za prehod 40€ drugače bi bilo samo 10€.
wink-1.gif

Tko da če nisi prebral pogoje prehoda in če ne dojameš kar so ti razložili na tušmobilu ti pač ne more noben pomagat in ti prov nič ne pomaga da tukaj javkaš..
cry12bpy.gif

kiki62

Pripravnik
6. dec 2010
49
0
6
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
noben mu ne preprečuje nakupa novga aparata, edino kar je, je da ga pod starimi pogoji ne more več vzet, lahko pa ga pod novimi in le-ti ne dovoljujejo vezanje na stari paket - mislim da je pri S! ista zgodba z Zame paketi?

Nehajta poneumljat ljudi, ker on prav dobro razume kaj želi, ampak ne more pa razumet, da obljuba ob podpisu aneksa za popust sedaj več ne velja! Rešita ga sedaj ob predpostavki, da on ne želi spremenit paket in ne želi dodatnih stroškov (kazni), saj ga vi silite v nižanje paketa in ni to njegova volja.

Nazadnje urejeno:

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Ta vikend sem doživel neprijetno presenečenje kot novopečeni naročnik na Brezmejnih 200 (prej bil predplačnik, isto Tuš):
bil sem na Rogli (na področju smučišča), Tušmobil signal je gori v stlu "sad ga ima sad ga nema" oz po domače en qrc, tako da sem po 30 minutah obupal in prestavil na Mobitel omrežje, da sem lahko sploh bil dosegljiv ves čas (čakal en email).

V nos mi gre seveda famozna GPRS aktivacija - prej kot Tuš predplačnik sem bil večinoma v Mobitel omrežju (99.9 % časa), kjer sem seveda tudi uporabljal inet, a mi kaj takega nikoli niso zaračunali.
Ve kdo kaj več o tem ?

Da ti nebi kurlo GPRS ko si v mobitelovem omrežju si vklopi blokado in boš mel mir več o tem tukaj:

Citat:
Blokada prenosa podatkov v omrežju ponudnika nacionalnega gostovanja

Za večji nadzor nad morebitnimi dodatnimi stroški lahko enostavno blokirate prenos podatkov in s tem tudi prejemanje in pošiljanje MMS sporočil, kadar se nahajate v omrežju ponudnika nacionalnega gostovanja. Tako boste zagotovili, da se bodo storitve, povezane s prenosom podatkov opravljale samo, kadar se boste nahajali v Tušmobilovem lastnem omrežju.
Blokado prenosa podatkov lahko vključite na dva načina:

v telefon vtipkajte *121# in izberite »Zapore storitev« ter sledite navodilom
obiščite wap.tuskabina.si in izberite zavihek Moj Tušmobil, kategorije Moje storitve ter sledite navodilom

V primeru izklopa zapore prenosa podatkov v omrežju ponudnika nacionalnega gostovanja, po zaključenem postopku izklopite in ponovno vklopite vaš mobilni telefon.

Z blokado prenosa podatkov v omrežju ponudnika nacionalnega gostovanja ne boste blokirali prenosa podatkov v tujini. Za blokado prenosa podatkov v tujini obiščite eno od Tušmobilovih prodajnih mest in izpolnite ustrezni obrazec.
vir. http://www.tusmobil.si/storitve.html#_up4&_side2

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik kiki62 pravi:
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:

Nehajta poneumljat ljudi, ker on prav dobro razume kaj želi, ampak ne more pa razumet, da obljuba ob podpisu aneksa za popust sedaj več ne velja! Rešita ga sedaj ob predpostavki, da on ne želi spremenit paket in ne želi dodatnih stroškov (kazni), saj ga vi silite v nižanje paketa in ni to njegova volja.

če se kdo poneumlja se to ti sam - pa brez zamere... jst več kot dobro razumem kaj on želi in sem tudi več kot nazorno opisal kaj se da in kaj ne... o ja, tamočna beseda "obljuba" - če nebi držala nebi mogu vzet novga aneksa za aparat, tko mu je pa omogočeno, le da na novih paketih kot to prakticira tudi tvoj predragi delodajalec S!... kot sem že zapisal ne bo plačal nobene kazni (odplačilo aneksa), le prehod med paketi in to je to...

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik FRooT pravi:

Torej kaj naredit?

any ideas ?
zadeva je sledeča:
1. S 1. decembrom so ukinili stare pakete: tušmobil5, tušmobil10, tušmobil20, tušmobil25, tušmobil30, tušmobil35, tušmobil50, tušmobil70biz. Teh paketov od tega datuma ni več mogoče skleniti
2. Novi paketi so: Klasik 5, Klasik20, Klasik30, brezmjenih1000, brezmjenih2000, brezmjenih X
3. Ker si sklenil popust na naročnino (vezava za 24 mesecev) se ti to šteje kot aneks.
4. Ker si vzel aneks za 24 mesecev v starem paketu tušmobil35 lahko ob novi vezavi vzameš le pakete Klasik30, Brezmejnih 2000 ter Brezmejnih X. Ker imaš aneks greš na nižjo naročnino paketa (za več kot 4 €) Klasik30 ter Brezmejnih 2000 te pride menjava paketa 40 €.
5. Ko imaš nov paket lahko prekineš aneks za 25% popust ter vzameš telefon.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Po moje ni po pomoti imel GPRS promet če je napisal, da je čakal e-mail in zato preklopil na Mobitel.

Sej lepo napisano da zakupljene količine za prenos podatkov ne velja v Mobitelovem omrežju če pa to ne zna prebrat je tut brezveze jokat..
grims-1.gif

kiki62

Pripravnik
6. dec 2010
49
0
6
40€ je nerazumno velik strošek spremembe paketa, zato sem to poimenoval kot kazen. Smrkc spet ste enega naročnika izgubili in to pred tvojimi očmi
smile-1.gif
. Pa ne pozabi, da je 40€ skoraj starih 10 jurjev ...

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Jah 40€ je pač poslovna odločitev...vsi nategujejo po vrsti..pa kaj moreš...to mislim tut na ostale opareterje..
evil.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik kiki62 pravi:
40€ je nerazumno velik strošek spremembe paketa, zato sem to poimenoval kot kazen. Smrkc spet ste enega naročnika izgubili in to pred tvojimi očmi
smile-1.gif
. Pa ne pozabi, da je 40€ skoraj starih 10 jurjev ...
Če imaš aneks ter greš iz starega paketa na nov paket, ki ima nižjo naročnino kot stari paket je zadeva sledeča:
- Če imaš star paket tušmobil30 + aneks (naročnina 30 €) in greš na nov paket klasik30 (naročnina 30 €) ali Brezmejnih 2000 (naročnina 29 €) plačaš menjavo paketa 10 €
- Če imaš star paket tušmobil35 + aneks (naročnina 35 €) in greš na nov paket klasik30 (naročnina 30 €) ali Brezmejnih 2000 (naročnina 29 €) plačaš menjavo paketa 40 €

Če dam primer. Do konca aneksa imaš še 12 mesecev:
- če bi ostal na paketu tušmobil35 te pride 35 € naročnina x 12 mesecev = 420 €
- če greš na paket Brezmjenih 2000 te pride 29 € naročnina x 12 mesecev + menjava paketa 40 € = 388 €

Če pa nimaš aneksa pa je menjava paketa 10 €

S temi 40 € ti gre Tušmobil na roko. Lahko bi imel v pogojih, da ko bi imel aneks ne bi mogel iti na nove pakete z nižjo naročnino.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.