Ja pyzda, no... Ka te nej.. Aja
, jaz sem tebi še slike dolžan ,an ?
Bom. Danes ne. Jutri. Malo mi še namigni.
Bom. Danes ne. Jutri. Malo mi še namigni.
Tušmobil v 20 dneh tega meseca pridobil še dodatnih 10.000 uporabnikovCitat:
Med najpomembnejšimi dejstvi pa je, da je Tušmobil s tem številom uporabnikov že presegel prag rentabilnosti, tako da zdaj prihodki že presegajo odhodke. Ta prelom je dosegel nadpovprečno zgodaj za to panogo. Zanimivo je, da se največ uporabnikov mobilne telefonije, ki se v Sloveniji odločijo za zamenjavo svojega operaterja, odloči za Tušmobil. S tem potrjujejo strategijo tega ponudnika, sicer nosilca informacijsko telekomunikacijske divizije Tuš Holdinga, v katerega lasti je, da zagotavlja najugodnejšo ponudbo vseh storitev mobilne telefonije.
Tole je dobro povedano, ampak priznaj, da ni od piva!Citat:
Uporabnik Srotko_Bos pravi:
Verjetno je govora o EBITDA - Earnings Before Interest, Tax, Depreciation and Amortization . Tale kazalnik kaže, da Tušmobil v osnovi s svojo dejavnostjo prinaša profit in krije vse njene stroške, oz. se je sposoben v osnovi sam financirati. Ne pomeni pa dobička v totalu. Pomeni le, da dejavnost ni zrela za ukinitev, saj generira pozitivni tok denarja.
Problem je le, koliko računovodske kuhinje je bilo v ozadju. Kot slišim, je večino stroškov v skupini nosil Tuš Telekom, med tem, ko je Tušmobil d.o.o. nosil večino prihodkov. Razen direktorja, Tušmobil od lanskega leta niti zaposlenih ni imel. Torej gre po mojem za "zavaravanje neprijatelja" ali pa celo nastavljanje riti morebitnemu kupcu. Realna finančna slika za Tušmobil se bo pokazala, ko bo kako leto deloval kot resno podjetje, ki samo nosi vse prihodke in odhodke, ne pa da selektivno določene reči akontira na Tuš Telekom ali celo Engrotuš, znižuje poslovni izzid slednjih, sebi pa ga fiktivno povečuje.
Citat:
Uporabnik NavadniNimda pravi:
Tole je dobro povedano, ampak priznaj, da ni od piva!Citat:
Uporabnik Srotko_Bos pravi:
Verjetno je govora o EBITDA - Earnings Before Interest, Tax, Depreciation and Amortization . Tale kazalnik kaže, da Tušmobil v osnovi s svojo dejavnostjo prinaša profit in krije vse njene stroške, oz. se je sposoben v osnovi sam financirati. Ne pomeni pa dobička v totalu. Pomeni le, da dejavnost ni zrela za ukinitev, saj generira pozitivni tok denarja.
Problem je le, koliko računovodske kuhinje je bilo v ozadju. Kot slišim, je večino stroškov v skupini nosil Tuš Telekom, med tem, ko je Tušmobil d.o.o. nosil večino prihodkov. Razen direktorja, Tušmobil od lanskega leta niti zaposlenih ni imel. Torej gre po mojem za "zavaravanje neprijatelja" ali pa celo nastavljanje riti morebitnemu kupcu. Realna finančna slika za Tušmobil se bo pokazala, ko bo kako leto deloval kot resno podjetje, ki samo nosi vse prihodke in odhodke, ne pa da selektivno določene reči akontira na Tuš Telekom ali celo Engrotuš, znižuje poslovni izzid slednjih, sebi pa ga fiktivno povečuje.
Citat:
Uporabnik mobiforum3 pravi:
Tušmobil je 27.10. prevzel vse Tuš Telekomove centre, zaposlene prezaposlil v Tušmobil, spletna trgovina prešla na TušmobilVse to so bila dejanja pred objavo novice o višjih prihodkih od odhodkov.
In mislim da Tuš Telekom ne bodo ukinili. Imajo s Tuš Telekom drugačne načrte ...
Skupina Tuš je organizirana kot holding. To pomeni da tista podjetja v skupini ki prinašajo dobiček se stekajo na račun Tuš Holdinga, tista podjetja, ki rabijo denar pa jih Tuš Holding financira. Mirka Tuša ne zanima koliko ima Tušmobil izgubo in koliko Engrotuš dobiček ... Zanima ga samo koliko dobička je ob koncu leta na podjetju Tuš Holding
Mirko Tuš je hotel na začetku prodati Tušmobil s koncesija vred, ne vem zakaj se je zdaj premislil? Odgovor je sila preprost. Tušmobil je pripomogel da ljudje več zapravljajo v trgovinah Tuš. Engrotuš ima zaradi tega tudi večje prihodke. Glejte še s te strani. Cela Skupina ima pozitivne učinke.
Če bo Tušmobil potreboval še 100 mio € dokapitalizacije, bo dobil od mame Tuš brez problema.
PS: mnogi namigujete da ker ima tušmobil pogodbo za nacionalno gostovanje pri m@ do konca leta roaminga leta 2009 ne bo. Seveda bo. Ker sta Mobitel in Simobil operaterja s pomebno tržno močjo morate ponujati nacionalni roaming če tako hočeta al ne.