Novo pri Telemachu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
I

Izbrisan uporabnik #488

Telemach mobitel je roaming, tam data ne žre mam off

Na telemachu pa dela
2040987-wp_ss_20140701_0002.png

Priponke

• 2040987-wp_ss_20140701_0002.png
    2040987-wp_ss_20140701_0002.png
    75,3 KB · Ogledi: 427
I

Izbrisan uporabnik #488

Original je bila tusmobil, sem telemach sam dodal, pa je itak isto

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Se pravi pri telemahu lahko gostuješ v mobitelu in iz zakupljenih količin koristiš minute in sms/mms, podatkov pa ne ali kako? Ali pri mobitel gostovanju minute/sms/mms dodatno plačaš?

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Ne bi vedel, a ko sem videl trikotnik na Telemach-mobitel, sem domneval, da gostujem.

Pri gostovanju pa imam podatek na off...

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Meni ne dela prenos podatkov, če izberem mobitel omrežje. Nastavitve bi morale biti ok, imam en APN - telemachov, obklukan tudi data roaming in national data roaming (android 4.2.2). Na tuš omrežju pa mi net in mmsi delujejo brez problemov.

I

Izbrisan uporabnik #488

Men piše kot operater le:

ali
Telemach ali
Telemach-Mobitel

Tuš ne piše nikoli.

Nisem probaval data na mobitel omrežju, bi moral prvo omogočit, ko ni domače omrežje.

SMS in klicanje pa je šlo normalno.

I

Izbrisan uporabnik #488

Na moji številki ni več boba, saj sem napisal, pač podaljšal sem Telemach pogodbo, dobil bon, "dobil" drug aparat in vzel tudi ugodno naročnino MOB10, ki mojim potrebam zadostuje.

Vsi v familiji in službi pa so še na bobu.

Na bobu plačanega nisem naklical.

+telemachu napram bobu je

da imam 200sms ali mms, tam sem pa doplačeval mms.

mms pa imam zelo rad

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
No sej kot tuš sem mislil telemach (itak telemach uporablja tuš omrežje). Probaj še, če ti net dela, ko izbereš Telemach-Mobitel omrežje, ne bo ti nič dodatno zaračunalo - 100% ne... Ta plačljiv roaming je bil pri tušu, telemach pa naj bi imel Mobitel roaming prenos podatkov vključeno v zakupljene količine..

I

Izbrisan uporabnik #488

Tega ne bi rad spoznal na računu :)

Nimam kje probat, tu mam telemach nonstop al dam iskanje pa najde se mobitel

Me pa ne čudi španovija dveh monopolistov

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Meni so so na Telemachu rekli, da je data izključno iz Telemach APN-ja.
Sam sem se hitro odločil za roaming na mobitelovem omrežju, ker sem na Telemach (Tušu) omrežju popizdeval na dnevni bazi.
Ko sem preklopil na telemach-mobitel omrežje, prav tako ni deloval data prenos.
Restart telefona je rešil tudi to zagato.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Zadnji stavek pove, da zakupljeni podatki veljajo tudi v Mobitel omrežju:
1870568-Telemach.jpg

Samo meni ne deluje - možno, da so kaj blokirali?

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Po moje ne, najboljše da se oglasiš v eni njihovi enoti, pa naj ti oni nastavijo telefon. A pol imaš ti APN nastavitve na telemach in mobitel?

Mene to recimo tudi moti, da nimajo nekega sms ukaza za mms+internet nastavitve, kot imajo to mobitel, simobil.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Dwayne pravi:
Meni so so na Telemachu rekli, da je data izključno iz Telemach APN-ja.
Sam sem se hitro odločil za roaming na mobitelovem omrežju, ker sem na Telemach (Tušu) omrežju popizdeval na dnevni bazi.
Ko sem preklopil na telemach-mobitel omrežje, prav tako ni deloval data prenos.
Restart telefona je rešil tudi to zagato.

Ko preklopi na Telemach-Mobitel, se mi nariše trikotnik=roaming in potem MMS ne morem poslati, ne data.

Ker imam izklopljen data when roaming.

Ne vem zakaj tega ne evidentirajo kot domače omrežje oz. zakaj sploh rabijo Mobitel, če bi naj bilo pokritje s Tušem solidno.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ko preklopi na Telemach-Mobitel, se mi nariše trikotnik=roaming in potem MMS ne morem poslati, ne data.

Ker imam izklopljen data when roaming.

Ne vem zakaj tega ne evidentirajo kot domače omrežje oz. zakaj sploh rabijo Mobitel, če bi naj bilo pokritje s Tušem solidno.

Oni ne morejo tega kar tako evidentirati, omrežje bi v tem primeru moralo imeti isti ID, kar bi zahteval kar komplicirano tehnično sodelovanje med Mobitelom in Tušmobilom...

Pač dokler bo Telemach imel pakete, kjer ni dodatnih pulzov za Mobitel omrežje si pač lahko v Androidu nastaviš da dovoljuješ data v gostovanjem v lastni državi, ampak če lih ne živiš na kakem čudnem območju jaz ne bi kompliciral mogoče, just in case, če kaj spremenijo.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
APN nastavitve sem imel zgleda napačne. Sedaj dela data tudi na mobitel omrežju, seveda brez dodatnih stroškov (torej gre iz zakupljenih količin).

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.