Jaz to ne razumem kot kazen za prekinitev naročniškega razmerja, ker te kazni nebi bilo, če nebi bilo vezave. Je pa kazen za prekinitev vezave, kar se pa meni zdi prav.
Torej se ti zavežeš, da boš pri Telemachu 24 mesecev in mu s tem dal določen znesek za storitev. Recimo paket Še več 15*24=360 evrov. Samo zaradi te vezave ti dajo nazaj 3*24=72 evrov. Oba sta se strinjala s to pogodbo. Sedaj se pa ti zmisliš, brez objektivnega razloga, da te pogodbe več nočeš, da več ne velja, ker pač pogodbe ne veljajo nič na tem svetu. Se ti ne zdi, da si dolžen operaterju neko odškodnino za tvojo samovoljo? In če me razumeš kaj hočem povedati, a se ti zdi 11,9 evra dovolj za to? Meni ne. Jaz sem sklenil pogodbe službeno. Veliko njih. In če se zavežeš do nekoga, da boš nekaj naredil, to tudi narediš. In pika. To je poštenje. Ali pa plačaš kazen. In to sigurno ni 3,3% od pogodbene vrednosti. 11,9 je 3,3% od 360 evrov.
Seveda pa nihče ne rabi vzet te vezave in lahko gre kadarkoli drugam.
To je moje mnenje. Je pa veliko razvajencev na tem svetu, ki gledajo samo na svojo rit. Ampak to je že večji problem...