Da ne bo mislil kdo, da je bil to konec težav...
Uredili so klice po skoraj 48 urah. Hkrati pa je prenehalo delovanje pošiljanja navadnih SMS. Ker mi to ni toliko pomembno se nisem preveč sekiral, vseeno pa pač klasični ping pong. Vsakič nov strokovnjak na telefonu in razlagati od začetka.
Poskusite ponovni zagon naprave, poskusite izklop iMessage in ponovni vklop, Iphone je kriv in nismo dolžni pomagati. Obrnite se na iStyle. No, ker se že tako dolgo vleče "naj vam bo" vam bomo vseeno pomagali, ker verjetno je težava v vnešeni telefonski številki za SMS center. Pokličite *#5005*767..... Telefon javi: "Napaka pri izvajanju zahteve/Neznana napaka". Ok bomo ponovno predali tehnični službi. Mogoče poskusite v vmesnem času deaktivirati eSim in ga ponovno aktivirati. eSim se ni dal več aktivirati nazaj in javi napako. Spet klic na support, razložiti celo štorijo in mojster pravi, ja nasvet o deaktivaciji eSim ni bil najboljši, ker to ne smete narediti, ker se s tem uniči Esim. Veste to je samo za eno aktivacijo, potem pa potrebna menjava (ne no, ker sem to prejšni teden že vsaj 10x naredil in prestavljal iz telefona v telefon in je vedno delovalo). Najlažje sedaj, da greste v poslovalnico in boste dobili nov eSim.
Dober dan, nov eSim bi imel. Ja ni problema. .... ..... ..... traja...... traja...... pokliče kolega..... gledata...... em.... ne vem, nekaj ne gre.... ne morem vam menjati, ker je v nekem čudnem statusu sedaj esim in ne pusti menjave v drugi esim. Pade ideja, da lahko pa v klasičen sim menja. OK daj in bomo potem iz sim v esim.
Super, tu imate nov sim, ampak danes ne bo aktiviran, ker morajo to potrditi v Ljubljani. Jutri dopoldan bo začel delovati. No potem pa pridite nazaj in bova poskusila menjati v eSim.
Pa spet klic na support in prošnja za brezpogojno preusmeritev, ker moja številka je spet nedosegljiva

.
V bistvu mi je sedaj že smešno vse skupaj. Ampak jutri, jutri pa bo