Novo pri Telekom Slovenije III.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Kako je cenejsi? Akcijska cena z 12 mesecnim aneksom je VISJA kot prodajna cena pri Kommdata
smile-1.gif
Nevem kje je tu potem kakrsnakoli subvencija... Ker operaterjeva nabavna cena je se nekaj nizja kot tale prodajna pri Kommdata ...

Ce gledas redno ceno je pa pri obeh 100€ ali vec visja cena
smile-1.gif
...

In to sta samo dva primera, ki sem jih nasel bolj na brzino ... V obeh primerih gre za slovensko stacuno... Ce pa gledamo te modele iz tujine, pa se da dobiti se ceneje
smile-1.gif

To ni vec nobena subvencija... ampak operater recimo da proda po nabavni ceni brez provizije ...

Konec koncev niti ni vazno... Sam sem nazadnje kupil mobilnik pri operateru pred mnogimi leti... Ker konec koncev je tudi to nekaj vredno, da ce zagusti lahko kadarkoli zamenjas operaterja brez da bi placeval se pogodbeno kazen za prekinitev aneksa (ze tako si operaterji izmisljujejo vedno neke nove fiktivne zneske, da te tudi potem, ko se zelis posloviti se cepijo za par 10 €
smile-1.gif
) ... Res pa je, da se se vedno najde precej takih, ki bi radi imeli take mobilnike, ki si jih ne morejo privosciti...

Cena izdelave in materiala telefona pa je pri vseh telefonih manj kot 200€, če se ne motim, tudi pri tistih najboljših. Torej bi morali plačevati recimo max. 200€ za telefon?
confused-1.gif

Kdor je pa nepozoren si je pa sam kriv. Jaz sem v cca 10-ih letih "uničil" en ekran, na trenutnem Note 3. Poleg tega sem uničil še en telefon. Sony Ericsson W800. To pa sta edina dva telefona, ki sem jih uničil. Pri Noteu sem potem popravil ekran, ker mi telefon dela še vedno dobro in nimam še namena menjat. Ni pa bilo poceni popravilo, to pa se strinjam.
Sicer pa tisti ki ne misli pazit na telefon in si kupi top end telefon je ena velika budala. Zakaj bi dal 500+€ za telefon, ko veš da ga boš čez en mesec razbil? A ni bolje dat 100€, pa met sam neki da je?

Vprašanje tudi kaj hočeš od operaterja. Poznam veliko folka, ki hočejo samo da je malo bolj ugodno pa so šli na simobil in sedaj kolnejo čez njih, ker jim velikokrat signal ne lovi. Jaz vem da ne plačujem ravno malo za telefon (23€ na mesec), ampak ok. Morda bom spremenil paket in šel na ta novi paket poletje od Mobitela, sam ne vem al se mi splača al ne, zato ker imam sedaj paket od Itaka, katerega lahko imam "za vedno". Neomejeno klicev/SMS/MMS in 7GB prenosa mi je dovolj. Je pa res, da je razlika v naročnini 6€, ampak verjetno prej bližje 2€ na mesec. En mesec naročnine na leto "zastonj". Mislim da tisti dve leti se da potrpet, razen če moraš stalno nekaj menjavat
smile-1.gif
Sicer pa itak plačaš tudi menjavo pri operaterju, če greš iz enega paketa na drugi...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Prilimal ti je dva primera, pa še kar trdiš nasprotno?! Kje bo povprečen uporabnik dobil še dodaten popust na ceno z aneksom?! Mogoče preko vez ali pa da ima doma cela familija telekom, drugače malo morgen...

A si slep? Telefon je še vedno cenejši pri Telekomu! Res da samo za par €, ampak JE cenejši!
Večina telefonov ima tudi dve-letno garancijo in se pač za tisti dve leti tudi vežeš...osebno še nisem imel nobenih težav s tem ko sem se vezal za dve leti...

Nevem kje ti vidis, da je cenejsi? Cenejsi je samo ob vezavi za 24 mesecev... Ob vezavi za 12 mesecev ali brez vezave pa je drazji ... Ampak OK... ce vidis samo tisto, kar zelis videti, je pac tako kot je...
grims-1.gif

Kot sem ze napisal... mi je cisto vseeno... Ker casi, ko so bili mobilniki pri operaterju veliko cenejsi in se je splacalo samo vezati zato, da si lahko kupil telefon po subvencionirani ceni, SIM kartico pa vrgel v predal in cez dve leti samo spet vzel nov telefon se spet vezal za nov telefon...itd. ... so mimo. Sedaj vecinoma telefoni niso vec subvencionirani... le moznost obrocnega odplacevanja ti nudijo ...
smile-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
to da so nekateri res praktično brez subvencije si dokazal, res je.
Ampak še vedno..recmo iz te trgovine, ki si jo ti nalepil, je recimo Galaxy s7 še vedno 100€ dražji kot pa je pri Telekomu ob vezavi. Ob trenutni akciji, da prineseš nek 5€ vreden telefon (akcija stara za novo) pa še dodantih 70€ ceneje.
Lahko imenujete kolikor hočete, ampak dejstvo je, da če hočem nex višji rang telefona, ga bom najceneje dobil, če se vežem pri operaterjju...v zgornjem primeru celih 170€ ceneje kot v neki spletni trgovini. Zdaj pa lahko to imenujete kolikor hočete, dejstvo je pa, da očitno pri top modelih pri operaterju z vezavo telefon dobiš občutno ceneje( v opisane primeru, 170€ ceneje). In ja res je nepomembno, vsi kupujemo drugje, hvala bogu. Stavek, da operater ob vezavi prodaja dražje kot druge trgovine brez vezave, pač ne drži, so to sem hotel povedat
tongue-1.gif

Pa pustimo tujino na strani. So cenejši, priznam.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Kommdata jih dobi v tujini, slo operater preko slo uradnih dobaviteljih, kjer jih oni dobijo po višjih cenah....tako pač je.

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Hvala za odgovore, haha, brez krega prosim. Seveda vem, da se da telefon kupiti v prosti prodaji in to tujini in ne bo prva stvar, ki sem jo tako kupil. Zanimalo me je konkretno za Telekom, ker mi ni jasno kako je lahko konkretni telefon toliko dražji pri njih kot v prosti prodaji. Ni mi jasno, kako so lahko tako za luno.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik PaviGFY pravi:
Hvala za odgovore, haha, brez krega prosim. Seveda vem, da se da telefon kupiti v prosti prodaji in to tujini in ne bo prva stvar, ki sem jo tako kupil. Zanimalo me je konkretno za Telekom, ker mi ni jasno kako je lahko konkretni telefon toliko dražji pri njih kot v prosti prodaji. Ni mi jasno, kako so lahko tako za luno.
Fenci trgovina, nakup na obroke, navada... vzrokov več kot dovolj- za ovce, katere se otepajo sprememb
evil.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Vežejo se samo še butli.

Mene je recimo na Telemachu, telefon za en cent koštal ene 150 evrov zaradi višje naročnine, ker v času vezave nisem mogel nikamor.

Pri Telekomu/Simobilu je pa razlika zaradi višjih naročnin samo še večja...

Edino kar je, da ob vezavi dobiš telefon na 24 brez obrestnih obrokov ampak, če nimaš denarja za telefon potem pač obdržiš starega in se ne zapufaš še za brezvezen telefon, za kar dve leti.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Stancek pravi:
Najceneje je imeti stari telefon izpred 15 let nazaj ne pa nekaj kupovati pa se ven metati.

Pa še prenosljivi so, za razliko od najnovejših 6 inčnih ceglov.

Vsaj deset jih že poznam, ki bi radi kupili nov telefon ampak največ 4 inčnega.

Pa niti en proizvajalec več ne dela odličnega telefona z majhnim ekranom.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Pa niti en proizvajalec več ne dela odličnega telefona z majhnim ekranom.

Hvala bogu,.. s takim nimaš kaj počet,..za klice in sms imam lahko tudi Nokio 3310, kar je manj kot 5" in manj kot 2GB delavnega spomina je neuporabno za kaj bolj resnega,..
b

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Tudi Nokia 3310 ne bo večna in jo bo treba zamenjat, pa jo noben več ne dela....

Za resno delo mi je 10 inčna tablica krepko premajhna, kaj šele 5 do 6 inčni telefon, ki je neroden za prenašat, za resno delo neuporaben, pa zaradi ogromnega zaslona mu gre baterija v parih urah....

Vsaj deset kupcev poznam, ki bi takoj kupili odličen telefon, ki bi bil manjši od 4 inčev.(Podpora našim LTE, vsaj 13MP fotoaparat z dvojno led lučjo, vsaj 2GB rama, vsaj 3000mAh baterija, ki bi držala skoraj cel teden, morda dve aktivni sim....)

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik fikus pravi:

Vsaj deset kupcev poznam, ki bi takoj kupili odličen telefon, ki bi bil manjši od 4 inčev.(Podpora našim LTE, vsaj 13MP fotoaparat z dvojno led lučjo, vsaj 2GB rama, vsaj 3000mAh baterija, ki bi držala skoraj cel teden, morda dve aktivni sim....)

Pozabil si omeniti se vodomet, pa 7.1 sistem zvocnikov ... Pa seveda kostat ne sme vec kot ene 20€ v prosti prodaji ...
wink-1.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Za vse ljubitelje malih telefonov, med katere sodim tudi sam, z ponosom obveščam, da obstaja najzmogljivejši mali telefon vseh časov z imenom iphone SE. Pa še cena je zlo OK za flagship telefon. vsaka čas japki, da so se za to odločili, čisto po njihovo, samosvoja rešitev, ki je požela veliko uspeha.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.542
297
83
Tudi sam ne vidim prednosti 4¨inčev za normalno delo na telefonu vsaj 4.7 in več vse kar je manjše je neuporabno
wink-1.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik map pravi:
Za vse ljubitelje malih telefonov, med katere sodim tudi sam, z ponosom obveščam, da obstaja najzmogljivejši mali telefon vseh časov z imenom iphone SE. Pa še cena je zlo OK za flagship telefon. vsaka čas japki, da so se za to odločili, čisto po njihovo, samosvoja rešitev, ki je požela veliko uspeha.
Ja že... a nima vodometa in ne stane 10 €
evil.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Tudi sam ne vidim prednosti 4¨inčev za normalno delo na telefonu vsaj 4.7 in več vse kar je manjše je neuporabno
wink-1.gif

Kakor kdo. Sam imam telefon kot dopolnitev računalnika ali tablice in ne kot nadomestek za to. Vsa nujna opravila lahko rešim preko telefona, tudi če je 4 inčni, za ostalo je tablica ali laptop, ki sta praktično vedno hitro dosegljiva. Če se pa kam odpravljam za več kot kak dan pa obvezno zraven vsaj ipad mini. Tudi ko grem za več kot dan z motorjem kam ga zraven vzamem, in lahko počnem kar koli, pa še velik ni, vedno se plac najde med cotami. Po drugi strani pa mi je mali telefon bolj priročen, recimo za srajčni žep, za žep na kolesarski majici, podsedežni torbici itd, ne predstavljam si 6 inčne zadeve na biciklu. Pač vsakemu svoje. Z tem je apple zadel v polno, ker takih ljudi je kr dosti, trend je pa večanja teh telefonov in in z tem zguba na prenosljivosti.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.542
297
83
Jst mam trenutno 5.1 pa ga prenašam okoli brez težav tudi ko sem na kolesu itn..

A kot si reku kakor komu paše
wink-1.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Moj tamali ma japko 6 plus. Vse OK, ampak ko greva na sladoled ni šans da da zadevo v žep, vedno tisto torbico za čez ramo zarven nosi samo zaradi telefona. Sam imam WP 5 inč, pa še nek shockproof ovitek. je tudi cegu za popizdit. Ampak sedaj vidim, da sem iste zadeve brez problema naredil tudi na prejšnji Nokii Lumia 620 z 3,8 inč ekranom. Popolnoma enako, brez razlike. Zato ko dobijo zalogo na telekomu iphone SE 64 giga - siv, ga takoj vzamem v redni prodaji preko spletne trgovine za 569 EUR. Mam občutek da zaradi prodajnih uspehov mini appla, da se bodo tudi drugi proizvajalci vrgli v ta segment, pa je za pričakovati kaki S7 mini ali kej podobnega.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik PaviGFY pravi:

Zase vzameš telefon iz amazona ali kake druge ugodne štacune, vezavo pa izkoristiš za nakup ajfona, ki ga prodaš kakemu japiju, če potrebuješ brezobrestni kredit.

Zataknil si se v razmišljanju, da moraš vzeti telefon pri operaterju, da je tam ceneje itd in se za brezveze obremenjuješ s tem. Telekom ne briga za uporabnike, razen kot za krave molznice.

Resetiraj možgane in gasa dalje.