Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Kako je cenejsi? Akcijska cena z 12 mesecnim aneksom je VISJA kot prodajna cena pri KommdataNevem kje je tu potem kakrsnakoli subvencija... Ker operaterjeva nabavna cena je se nekaj nizja kot tale prodajna pri Kommdata ...
Ce gledas redno ceno je pa pri obeh 100€ ali vec visja cena...
In to sta samo dva primera, ki sem jih nasel bolj na brzino ... V obeh primerih gre za slovensko stacuno... Ce pa gledamo te modele iz tujine, pa se da dobiti se ceneje
To ni vec nobena subvencija... ampak operater recimo da proda po nabavni ceni brez provizije ...
Konec koncev niti ni vazno... Sam sem nazadnje kupil mobilnik pri operateru pred mnogimi leti... Ker konec koncev je tudi to nekaj vredno, da ce zagusti lahko kadarkoli zamenjas operaterja brez da bi placeval se pogodbeno kazen za prekinitev aneksa (ze tako si operaterji izmisljujejo vedno neke nove fiktivne zneske, da te tudi potem, ko se zelis posloviti se cepijo za par 10 €) ... Res pa je, da se se vedno najde precej takih, ki bi radi imeli take mobilnike, ki si jih ne morejo privosciti...
Cena izdelave in materiala telefona pa je pri vseh telefonih manj kot 200€, če se ne motim, tudi pri tistih najboljših. Torej bi morali plačevati recimo max. 200€ za telefon?
Kdor je pa nepozoren si je pa sam kriv. Jaz sem v cca 10-ih letih "uničil" en ekran, na trenutnem Note 3. Poleg tega sem uničil še en telefon. Sony Ericsson W800. To pa sta edina dva telefona, ki sem jih uničil. Pri Noteu sem potem popravil ekran, ker mi telefon dela še vedno dobro in nimam še namena menjat. Ni pa bilo poceni popravilo, to pa se strinjam.
Sicer pa tisti ki ne misli pazit na telefon in si kupi top end telefon je ena velika budala. Zakaj bi dal 500+€ za telefon, ko veš da ga boš čez en mesec razbil? A ni bolje dat 100€, pa met sam neki da je?
Vprašanje tudi kaj hočeš od operaterja. Poznam veliko folka, ki hočejo samo da je malo bolj ugodno pa so šli na simobil in sedaj kolnejo čez njih, ker jim velikokrat signal ne lovi. Jaz vem da ne plačujem ravno malo za telefon (23€ na mesec), ampak ok. Morda bom spremenil paket in šel na ta novi paket poletje od Mobitela, sam ne vem al se mi splača al ne, zato ker imam sedaj paket od Itaka, katerega lahko imam "za vedno". Neomejeno klicev/SMS/MMS in 7GB prenosa mi je dovolj. Je pa res, da je razlika v naročnini 6€, ampak verjetno prej bližje 2€ na mesec. En mesec naročnine na leto "zastonj". Mislim da tisti dve leti se da potrpet, razen če moraš stalno nekaj menjavat