Ti bom napisal mojo osebno izkušnjo zakaj raje plačal nekaj EUR več na Telekomu kot pa grem k drugemu operaterju. Ko sem še bil s TV in nternetom na kablu pri telemachu je net sicer normalno deloval, TV pa je v smislu kvalitete slike zelo pešal. Danes ko imam optiko pri Telekomu lahko rečem, da je slika na istem TV-ju neprimerno boljša, HD programi recimo so svetlobna leta pred tem kar je bilo na Telemachu. Zakaj ne vem, samo pišem kar sem opazil kot uporabnik.
Ko potrebujem kakšno spremembo na paketu, pokličem in če se mudi mi celo online vse uredijo, če je nuja grem k njim v eden od centrov in po maks 5 minut čakanja sem postrežen in uredimo vse kar želim. V telemachu je v njihovem MB centru takšna gužva, da se čaka tudi po pol ure in več da prideš na vrsto. Komunikacija s stranko je na nivoju, jaz sem tam zaradi njih in ne oni so tam zaradi mene....
Res redko se dogaja, da pride do izpada omrežja, da imam slab signal, da ....Spet pišem kot uporabnik, ampak recimo staršem na simobil-u se na njihovem domu redno dogaja, da imajo slab signal, bratu, ki je na Telemachu enako. Pri meni je praviloma signal na isti lokaciji vedno boljši. Mogoče so telefoni ali kaj druga, ampak to pač opažam.
Evo in zaradi vsega tega raje plačam par EUR več in imam mir ter storitev kot jo pričakujem, kot pa odnos, ki si ga po mojem mnenju ne zaslužim. Nekomu drugemu pa je pač pomembno, da je poceni in ga vse to kar mene moti ali mi je pomembno pač ne moti. To je življenje in prav je, da smo si različni.