Ok ker imam doma oba box tako starega kot tega Neo sem malo preklapljal na istem TVju in ugotovil sledeče:
Hitrost preklapljanja kanalov je na starem box malenkost hitrejša in bolj smooth.
Iz programske sheme na NEO Boxu so izginili HBO On Demand ter HBO Go (ok itak imam že od prej HBO preko aplikacije).
Kar se tiče kvalitete slike je zgolj mit da je slika na NEO-tu lepša. Težko bi rekel da ima kateri boljšo kaj šele bistveno boljšo.
Kar se tiče famoznega glasovnega iskanja jim ne gre najbolje, kljub temu da je hkrati potekala nogometna tekma Celje - Maribor ni variante da mi bi prek tega ukaza našlo in ponudilo tekmo. Ponujalo mi je neke stare posnetke rokometa Celje Maribor itd... Skratka bogo. Dam not ukaz DNEVNIK in mi prvo načeme SAT3, ZDF, ARD itd... šele kasneje se začnejo naše informativne oddaje. Hallooo? Nisem jebeni Nemec, uredite bebci neke prioritete v kolikor se že to ne da nastaviti. Drugače pa nekaj pozitivnih prebliskov tega iskanja, pred dnevi je bila oddaja Intervju z Jožetom Hribernikom, sem rekel "Hribernik" in je takoj našlo.
Moti me da za razliko od starega reciverja ne moreš nastaviti formata slike npr. 16:9.
Kar se tiče previjanja vsebin naprej ne vidim nekega hudega napredka. Edino odlična razlika je ta, da ko me med vsebino ki poteka v živo pritisne scat da lahko pause stisnem in potem nadaljujem, kar prej ni šlo.