Vredno edino za vrednostice. Pri Redmi A2 se je Telekom nategnil z nabavo modela. Zaloge pa kar nekaj. Verjamem da omenjeni model spada v top 3 failov TS v ponudbi od samega zacetka ponudbe pametnih telefonov. Ni bojazni da bi kaj takega kadarkoli omenili,tudi ne v obliki neke raziskave.
Pa saj se sama podaljša in ti vzame 1,52 eur vsake tri mesece, kar je dobre pol evra na mesec, kar niti ni drago. Ostalo si pa podariš podatke vsakega prvega v mesecu. Edin problem je v tem, da ti prvega v mesecu pokuri denar, v kolikor ne podariš podatkov takoj ob polnoči... Če je na kartici nek alarm, ni problema, ker ne kuri veliko, če je pa priklopljen kakšen PC, pa moraš biti bolj previden. Najlažje je tako, da zadnjega v mesecu na kartici nimaš nič denarja in potem ne more nič vzeti. Moraš pa imeti aktivno kartico, ker drugače ne moreš naložiti gigabajtov niti se ne bo več samodejno podaljšala.Pa če nimaš 1,52 eura takrat, ko se hoče podaljšati, moraš potem obvezno naložiti pravo dobroimetje! Dokler je pa kartica aktivna, ji pa lahko podarjaš denar tudi iz drugih mobi kartic, če je tam višek. Pa če preko monete kupiš 20 EUR, dobiš 24 eur. Če pa kupiš sedaj v akciji na šparu, pa dobiš 20 EUR za ceno 10 EUR, ampak lahko samo 10 eur preneseš na drugo kartico, 10 pa ostane na tej kartici. Se pa denar iz ene ali druge opcije porablja tako za redne klice kot za podaljšanje. Mislim da najprej kuri bonus, nato pa originalno dobroimetje...Sem naročnik pri Telekomu (trojček in 3 naročnine za telefon) in bi rabil dodatno podatkovno SIM kartico. Sem jih klical in so mi rekli, da ni možnosti neke brazplačne dodatne SIM kartice.
Torej če bi rabil dodatno podatkovno SIM kartico, nabavim Mobi paket in si preko scheduled SMS nalagam viška GB na tisto Mobi kartico? In potem vsake 3 mesece 1,52 eur podaljšanje številke?
Nekje na tem forumu sem videl, da je nekdo napisal, da si lahko Mobi kartico podaljšaš brezplačno in je tudi prilepil nek link, ki pa ni več deloval.. Je to zastarelo al še je vedno kaka možnost? Mogoče s Telekom točkami?
Odlično napisana navodila in praktična rešitev.Pa saj se sama podaljša in ti vzame 1,52 eur vsake tri mesece, kar je dobre pol evra na mesec, kar niti ni drago. Ostalo si pa podariš podatke vsakega prvega v mesecu. Edin problem je v tem, da ti prvega v mesecu pokuri denar, v kolikor ne podariš podatkov takoj ob polnoči... Če je na kartici nek alarm, ni problema, ker ne kuri veliko, če je pa priklopljen kakšen PC, pa moraš biti bolj previden. Najlažje je tako, da zadnjega v mesecu na kartici nimaš nič denarja in potem ne more nič vzeti. Moraš pa imeti aktivno kartico, ker drugače ne moreš naložiti gigabajtov niti se ne bo več samodejno podaljšala.Pa če nimaš 1,52 eura takrat, ko se hoče podaljšati, moraš potem obvezno naložiti pravo dobroimetje! Dokler je pa kartica aktivna, ji pa lahko podarjaš denar tudi iz drugih mobi kartic, če je tam višek. Pa če preko monete kupiš 20 EUR, dobiš 24 eur. Če pa kupiš sedaj v akciji na šparu, pa dobiš 20 EUR za ceno 10 EUR, ampak lahko samo 10 eur preneseš na drugo kartico, 10 pa ostane na tej kartici. Se pa denar iz ene ali druge opcije porablja tako za redne klice kot za podaljšanje. Mislim da najprej kuri bonus, nato pa originalno dobroimetje...
Jaz ponavadi naredim takole:
- limit na podatke 1EUR (torej več kot 1 eur ne bo vzel, tudi če je gor več denarja)
- samodejni SMS ob polnoči "DELIM 10GB 041xxxxxx" na 1918 in čez eno minuto "DELIM DA" na isto številko
Če nalagaš na več kartic, mora med posameznimi delitvami poteči vsaj minuta. Tole DELIM in DELIM DA točno na minuto deluje zaenkrat bp. S tem da jaz nalagam kakšno kartico več in imam spisek pošiljanja ustrezno daljši .
Jernej
Kupi eno Mobi kartico, mogoče so še po en evro, nedolgo nazaj sem jo kupil...Sem naročnik pri Telekomu (trojček in 3 naročnine za telefon) in bi rabil dodatno podatkovno SIM kartico. Sem jih klical in so mi rekli, da ni možnosti neke brazplačne dodatne SIM kartice.
Torej če bi rabil dodatno podatkovno SIM kartico, nabavim Mobi paket in si preko scheduled SMS nalagam viška GB na tisto Mobi kartico? In potem vsake 3 mesece 1,52 eur podaljšanje številke?
Nekje na tem forumu sem videl, da je nekdo napisal, da si lahko Mobi kartico podaljšaš brezplačno in je tudi prilepil nek link, ki pa ni več deloval.. Je to zastarelo al še je vedno kaka možnost? Mogoče s Telekom točkami?
Hvala za tale navodila. Ni mi blo jasno zakaj mi tako hitro pobere denar.Pa saj se sama podaljša in ti vzame 1,52 eur vsake tri mesece, kar je dobre pol evra na mesec, kar niti ni drago. Ostalo si pa podariš podatke vsakega prvega v mesecu. Edin problem je v tem, da ti prvega v mesecu pokuri denar, v kolikor ne podariš podatkov takoj ob polnoči... Če je na kartici nek alarm, ni problema, ker ne kuri veliko, če je pa priklopljen kakšen PC, pa moraš biti bolj previden. Najlažje je tako, da zadnjega v mesecu na kartici nimaš nič denarja in potem ne more nič vzeti. Moraš pa imeti aktivno kartico, ker drugače ne moreš naložiti gigabajtov niti se ne bo več samodejno podaljšala.Pa če nimaš 1,52 eura takrat, ko se hoče podaljšati, moraš potem obvezno naložiti pravo dobroimetje! Dokler je pa kartica aktivna, ji pa lahko podarjaš denar tudi iz drugih mobi kartic, če je tam višek. Pa če preko monete kupiš 20 EUR, dobiš 24 eur. Če pa kupiš sedaj v akciji na šparu, pa dobiš 20 EUR za ceno 10 EUR, ampak lahko samo 10 eur preneseš na drugo kartico, 10 pa ostane na tej kartici. Se pa denar iz ene ali druge opcije porablja tako za redne klice kot za podaljšanje. Mislim da najprej kuri bonus, nato pa originalno dobroimetje...
- limit na podatke 1EUR (torej več kot 1 eur ne bo vzel, tudi če je gor več denarja)
- samodejni SMS ob polnoči "DELIM 10GB 041xxxxxx" na 1918 in čez eno minuto "DELIM DA" na isto številko
Če nalagaš na več kartic, mora med posameznimi delitvami poteči vsaj minuta. Tole DELIM in DELIM DA točno na minuto deluje zaenkrat bp. S tem da jaz nalagam kakšno kartico več in imam spisek pošiljanja ustrezno daljši .
Jernej
Kako pa narediš "samodejni" SMS ob polnoči?Pa saj se sama podaljša in ti vzame 1,52 eur vsake tri mesece, kar je dobre pol evra na mesec, kar niti ni drago. Ostalo si pa podariš podatke vsakega prvega v mesecu. Edin problem je v tem, da ti prvega v mesecu pokuri denar, v kolikor ne podariš podatkov takoj ob polnoči... Če je na kartici nek alarm, ni problema, ker ne kuri veliko, če je pa priklopljen kakšen PC, pa moraš biti bolj previden. Najlažje je tako, da zadnjega v mesecu na kartici nimaš nič denarja in potem ne more nič vzeti. Moraš pa imeti aktivno kartico, ker drugače ne moreš naložiti gigabajtov niti se ne bo več samodejno podaljšala.Pa če nimaš 1,52 eura takrat, ko se hoče podaljšati, moraš potem obvezno naložiti pravo dobroimetje! Dokler je pa kartica aktivna, ji pa lahko podarjaš denar tudi iz drugih mobi kartic, če je tam višek. Pa če preko monete kupiš 20 EUR, dobiš 24 eur. Če pa kupiš sedaj v akciji na šparu, pa dobiš 20 EUR za ceno 10 EUR, ampak lahko samo 10 eur preneseš na drugo kartico, 10 pa ostane na tej kartici. Se pa denar iz ene ali druge opcije porablja tako za redne klice kot za podaljšanje. Mislim da najprej kuri bonus, nato pa originalno dobroimetje...
Jernej
Z namensko aplikacijo, npr "Auto text". Ta, ki jo imam jaz, omogoča pošiljanje sms-ov vsakega prvega v mesecu samo če jo plačaš, ampako ko imaš v igri nekaj deset kartic, je pač to cena, ki jo moraš plačati.Kako pa narediš "samodejni" SMS ob polnoči?
Lahko da, ampak meni auto text dela bp. Pa poslati moraš sms za podarjanje gigabajtov, ne polnitev... In če ne gre poslati bolj pogosto kot na 1 minuto, je prvi sms za delitev, drugi pa potrditev čez 1 minuto!Gre tudi iz messages od Googla
Kako pa narediš "samodejni" SMS ob polnoči?
Sem danes nafilal dve številki z vrednostnico iz Spara pa ni (še) bonusa, hmm?
GSMobil , meni na *123# tudi izpiše samo 10 eur, na moj.telekom.si pa izpiše tako:
Poglej priponko 87735
Kolikor razumem, je stanje 10 eur, ampak imam tudi bonus 10 eur, torej skupaj 20 eur.. Razumem prav?
To kar si ti omenil je bilo lansko leto ko si za 10 evrov dobil 10+XX podatkov. Vsaj mislim da je bilo tako. Letos maja je bilo pa zopet 10+10.Sedaj ne dobiš več 20, ampak je 10+10 in ta bonus lahko koristiš samo za določene zadeve. Sem se tudi sam nasral prejšnjič
Še iz časa mobi regelj....Kako pa narediš "samodejni" SMS ob polnoči?