Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Delim tvoje mnenje... Ko s sredi Ljubljane nedosegljiv, 3G omrežje pa je na voljo samo v okolici njihoveposlovne stavbe, ostalo pa EDGE... No, to jebilo slabi dve leti nzaj... Potem sem preklopil na Mobitel. Ampak sem včeraj videl da tudi dandanašnjimsituacij ni nič boljša.
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Čisto realno gledano se motiš, vsaj po mojem. Še vedno ima večina ljudi ki jih poznam težave s Simobilom, z Mobitelom jih ni. Bog pomagaj ko je kje kakšna nevihta, neurje, so takoj težave... Da ne omenim, LTE pri Simobilu je KAO premium storitev samo v tajačih paketih... Hvala za takega operaterja, zato da je 10% cenejši... Tako osebno jaz gledam na zadevo, preveč ur dnevno imam ta k**** telefon na ušesu in drkam net in maile da bi mi zdaj igralo vlogo tistih nekaj %. Sem imel Simobil, poskusil in videl... Osebno mi je top paket pri Debitelu NonstopD 4GB za 25,00€...
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
Drugače pa, čisto realno gledano, Telekom ni več edini z "oh in sploh" dobrim omrežje. Pravzaprav si ta naziv delita Simobil in Telekom skupaj. Počasi pa se jima pridružuje tudi Tušmobil. Vglavnem, včasih je veljalo, da če si želel "premium" omrežje, si šel k Telekomu. Danes je stanje drugačno in oba operaterja imata precej dobro pokritost. Seveda pa se eden ponekod bolj izkaže kot drugi in obratno.
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Čisto realno gledano se motiš, vsaj po mojem. Še vedno ima večina ljudi ki jih poznam težave s Simobilom, z Mobitelom jih ni. Bog pomagaj ko je kje kakšna nevihta, neurje, so takoj težave... Da ne omenim, LTE pri Simobilu je KAO premium storitev samo v tajačih paketih... Hvala za takega operaterja, zato da je 10% cenejši... Tako osebno jaz gledam na zadevo, preveč ur dnevno imam ta k**** telefon na ušesu in drkam net in maile da bi mi zdaj igralo vlogo tistih nekaj %. Sem imel Simobil, poskusil in videl... Osebno mi je top paket pri Debitelu NonstopD 4GB za 25,00€...
LTE s polno hitrostjo je pri Si.mobilu podobno kot pri Mobitelu na voljo samo v drazjih paketih... pri cenejsih pa je na voljo kot doplacilo (Telekom 6€, Si.mobil 3€)... Je pa brezplacno na voljo "tapocasni" LTE s hitrostjo do 20 mbps ...
http://ts.si/lte-4g
http://simobil.si/lte
S tem, da meni pri Mobitelu se ni uspelo nameriti kaj dosti vec kot 50 mbps... pri Si.mobilu pa nekaj cez 100 mbps ...
Sam bom pri Mobitelu prekinil se tisto NR, ki ga imam... ker mi je dovolj teh podrazitev... Olupit te pa probajo itak vsi... Ko sem po mailu poslal vprasanje, ce lahko prekinem preko monitor.mobitel.si s certifikatom, so mi odgovorili, da zal ni mozno, da potrebujejo podpis narocnika... in v iste stavku se omenili, da prekinitev NR stane 12€... Na dodaqtno vprasanje, ce ni prekinitev brezplacna, ce prekinjam do 1.12. zato, ker oni spreminjajo pogoje in cene... pa od petka, ko sem odgovoril na njihovo sproocilo, se nisem dobil odgovora ...
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
No no...
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
Drugače pa, čisto realno gledano, Telekom ni več edini z "oh in sploh" dobrim omrežje. Pravzaprav si ta naziv delita Simobil in Telekom skupaj. Počasi pa se jima pridružuje tudi Tušmobil. Vglavnem, včasih je veljalo, da če si želel "premium" omrežje, si šel k Telekomu. Danes je stanje drugačno in oba operaterja imata precej dobro pokritost. Seveda pa se eden ponekod bolj izkaže kot drugi in obratno.
Najslabše LTE in UMTS omrežje ima trenutno Telekom, še Tušmobil ima boljše UMTS omrežje.Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
V teoriji kajne? V praksi pa moraš Simobilovo LTE omrežje dopačat in ga verjetno skoraj nihče nima in ne uporablja. Kako dela LTE na Simobilu ne vem, vem pa da mi osnovni LTE na Mobitelu deluje realtime in bistveno bistveno bolje kot UMTS (ki je slab kot ti praviš, ti verjamem).