Novo pri T2 III.

22. jul 2007
13.894
1.916
113
124
Tudi RtvSlo na android tv aplikaciji občasno spusti kakšno reklamo, katero lahko preskočiš.Očitno so oglaševalci začeli prtiskati na tv postaje, ker je narod začel množično prskakovat reklame.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.345
835
113
EU
Ker ostali kanali nimajo reklam, ali kako? Še huje, jih imajo vsi ravno ob istem času zanalašč :evil:

Razen T-2, ki ti jih potem še ekstra predvaja proti plačilu :zavijazocmi:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.515
2.440
113
Še ena opazka, če primerjam T2 aplikacijo ki jo imam naloženo, v primerjavi z Android VIP 7300 boxom, je slednja malenkost hitrejša. Vsaj ko greš na seznam TV kanalov in hočeš priti iz 1 na ševilko 120. Pri boxu leti počasi v aplikaciji pa zleti kar hitro po seznamu.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.909
797
113
www.jernej.org
Aplikacija je ista... razlika je le v tem, kako hitro naprava pošilja tipke, ko ti držiš tipko. Če slučajno box uporabljaš z daljincem od TV-ja (preko CEC-a), to le še dodatno upočasni pošiljanje tipk.

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.506
123
63
41
Malo tu,malo tam :)
Razočaran sem nad hitrostjo mobilne. Ne uspe se mi skonectat na 5G (od A1)... kvečjemu LTE je max ali 4G. In temu primerne nizjen hitrosti. Ce sem prej na A1 z istim telefonom z lahkoto dosegal 300/25mbps in 15ms zakasnitve, gre zdaj 80/10. Kako to ? Ali T2ju Roaming omejujejo pri A1 ? Poskusal sem vse nastavitve, tudi ročno A1. Isto.
Kakšne mobilne hitrosti dosegate vi ? Oz. Kakšno finto, da vam telefon preklopi na 5G ?
Najprej pošlji SMS VOLTE na 1111 pa se ti bo vse potrebno vklopilo :

https://www.t-2.net/navodila-za-vklop-uporabo-volte-vowifi

Je pa veliko odvisno tudi od SW od telefona . Sprva tudi meni Samsung S22 ni delal na 5G ko je bil pa nov SW pa je začelo delati takoj .

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.515
2.440
113
Aplikacija je ista... razlika je le v tem, kako hitro naprava pošilja tipke, ko ti držiš tipko. Če slučajno box uporabljaš z daljincem od TV-ja (preko CEC-a), to le še dodatno upočasni pošiljanje tipk.

Ja, potem pa bo verjetno to to, ne uporabljam Box daljinca temveč Sonyjevega. Poskusim za foro še z box daljincem.

Alesss

Fizikalc
24. sep 2013
360
48
28
Najprej pošlji SMS VOLTE na 1111 pa se ti bo vse potrebno vklopilo :

https://www.t-2.net/navodila-za-vklop-uporabo-volte-vowifi

Je pa veliko odvisno tudi od SW od telefona . Sprva tudi meni Samsung S22 ni delal na 5G ko je bil pa nov SW pa je začelo delati takoj .
A nista ta VOLTE in VoWiFi za govorne klice ? Mene zezajo podatki.
Sem klical center. Prva 2 pri njih govorila da vse ok s kartico, sele 3.klic da uvidela da sim kartica nima vklopljeno 5G - čudna dobrodošlica novim strankam ;) !

Glede VOLTE 1111. Ce zelo veliko kličeš, kolko podatkov skuris za govor (ce bom skoz romal A1) ?

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.506
123
63
41
A nista ta VOLTE in VoWiFi za govorne klice ? Mene zezajo podatki.
Sem klical center. Prva 2 pri njih govorila da vse ok s kartico, sele 3.klic da uvidela da sim kartica nima vklopljeno 5G - čudna dobrodošlica novim strankam ;) !

Glede VOLTE 1111. Ce zelo veliko kličeš, kolko podatkov skuris za govor (ce bom skoz romal A1) ?

Imaš sploh 5G telefon ?

če ja PRVO nastavi telefon na ROČNO izbiro in izberi A1 omrežje . Zda imaš verjetno nastavljeno avtomatsko in preklaplja med A1 in T2 ker si verjetno na območju kjer je tako T2 kot A1 signal
Posodobi SW od telefona
Na telefonu nastavi omrežni način na SAMODEJNO ( 5G/4G/3G/2G )
Nato pošlji SMS VOLTE na 1111

Poročaj o spremembah

Alesss

Fizikalc
24. sep 2013
360
48
28
Imaš sploh 5G telefon ?

če ja PRVO nastavi telefon na ROČNO izbiro in izberi A1 omrežje . Zda imaš verjetno nastavljeno avtomatsko in preklaplja med A1 in T2 ker si verjetno na območju kjer je tako T2 kot A1 signal
Posodobi SW od telefona
Na telefonu nastavi omrežni način na SAMODEJNO ( 5G/4G/3G/2G )
Nato pošlji SMS VOLTE na 1111

Poročaj o spremembah

Imam 5G telefon. Z A1 kartico lepo deluje 5G.
Sedaj ko je 3.delavka na infotocki vklopila 5G (se sama se je cudila) deluje tudi z T2 sim kartico ;)
Imel ves čas ročni A1.

Se vedno nisi razložil kaj bi govorni VOLTE pomagal pri 5G podatkih ;)

Ter koliko podatkov bi pokurilo npr. 3 urno dnevno pogovarjanje po telefonu, medtem ko roamas na A1 in imas ta VOLTE vklopljen.

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.568
920
113
Sedaj ko je 3.delavka na infotocki vklopila 5G (se sama se je cudila) deluje tudi z T2 sim kartico ;)
Imel ves čas ročni A1.

Ter koliko podatkov bi pokurilo npr. 3 urno dnevno pogovarjanje po telefonu, medtem ko roamas na A1 in imas ta VOLTE vklopljen.
Govori 1,8 minute pa potem strošek pomnoži z 100 pa boš videl pri čem si.

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.506
123
63
41
Imel ves čas ročni A1.

SMS VOLTE na 1111 vklopi tako 5G kot VOLTE in VOWIFI

VoLTE pomeni Voice over LTE. Gre za tehnologijo, ki omogoča prenos glasovnih klicev neposredno preko omrežja LTE, zaradi česar se njihova kakovost bistveno poveča, predvsem zaradi dejstva, da ima VoLTE trikrat večjo zmogljivost prenosa govora kot starejša tehnologija 3G UMTS in celo starejši 2G GSM

VoLTE zahteva kartico SIM s podatkovnim paketom in podporo za LTE, pri klicih s to tehnologijo pa ne uporabljaš mobilnih podatkov. Operater za te klice zaračunava le klasične cene govornih storitev.

• Všeč mi je
Reactions: Alesss

Alesss

Fizikalc
24. sep 2013
360
48
28
SMS VOLTE na 1111 vklopi tako 5G kot VOLTE in VOWIFI

VoLTE pomeni Voice over LTE. Gre za tehnologijo, ki omogoča prenos glasovnih klicev neposredno preko omrežja LTE, zaradi česar se njihova kakovost bistveno poveča, predvsem zaradi dejstva, da ima VoLTE trikrat večjo zmogljivost prenosa govora kot starejša tehnologija 3G UMTS in celo starejši 2G GSM

VoLTE zahteva kartico SIM s podatkovnim paketom in podporo za LTE, pri klicih s to tehnologijo pa ne uporabljaš mobilnih podatkov. Operater za te klice zaračunava le klasične cene govornih storitev.

Mozno da bi tak SMS storil isto kot tista delavka, ja ;)

Ali naredi ta SMS isto tudi na iPhone napravah ?

Ko sem bil ze ravno na zvezi, sem jih prosil da mi zdrdrajo APN nastavitve za MMSje na iPhone, pa ne deluje. Jih veste vi, oz. kako z kakim enostavnim smejem to vklopim, ali je treba res na roke vpisovati (tako je rekla zenska na klicnem centru) ?

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.506
123
63
41
Mozno da bi tak SMS storil isto kot tista delavka, ja ;)

Ali naredi ta SMS isto tudi na iPhone napravah ?

Ko sem bil ze ravno na zvezi, sem jih prosil da mi zdrdrajo APN nastavitve za MMSje na iPhone, pa ne deluje. Jih veste vi, kako z kakim enostavnim smejem to vklopimo, ali je treba res na roke vpisovati (tako je rekla zenska na klicnem centru) ?
DA
DA

Mobilni internet in MMS (iPhone)
Settings > Mobile data > Mobile Data Network
APNinternet.t-2.net
Username:
Password:
LTE Setup (optional)
APN:internet.t-2.net
Username:
Password:
MMS
APNinternet.t-2.net
Username:
Password:
MMSChttp://www.mms.t-2.net:8002
MMS Proxy172.20.18.137:8080
MMS Max Message Size:614400 (od IOS 15.4 pustite prazno)*
MMS UA Prof URL:
Personal Hotspot
APN:internet.t-2.net
Username:
Password
MMS sporočila se v Tujini EGP obračunajo kot prenos podatkov.

*Po spremembi nastavitev je potrebno ponovno zagnati telefon. Verzijo operacijskega sistema IOS lahko preverite na: Settings > General > About > Software version

OPCIJA je tudi SMS z ključno besedo SET na 172 pa dobiš potisni SMS ki ga samo shraniš

• Všeč mi je
Reactions: Alesss