Novo pri T2 III.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.499
2.471
113
Kateri box za TV mi svetujete pri T2? Nekako se nagibam proti Arrisu VIP 7300 zaradi Bluetooth daljinca?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.532
474
83
Smart tv app je z izjemo najdražjega paketa king na voljo zgolj za doplačilo. Se pravi je razlog lahko tudi enostavno v €€€.

Kot frišnega prestopnika s Telemacha me je to neprijetno presenetilo. Zato sem zatežil za menjavo neandroidnega boxa za vip 7300 in ga tudi dobil.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.499
2.471
113
Smart tv app je z izjemo najdražjega paketa king na voljo zgolj za doplačilo. Se pravi je razlog lahko tudi enostavno v €€€.

Kot frišnega prestopnika s Telemacha me je to neprijetno presenetilo. Zato sem zatežil za menjavo neandroidnega boxa za vip 7300 in ga tudi dobil.

Zadovoljen z njim? Kako je sicer hiter/odziven? Verjetno si imel možnost primerjati z EON-om ter NEO-otom. Neo je pri nas sicer na Telekom optiki prava katastrofa kar se hitrosti tiče (pretikanje kanalov, previjanje). EON je formula.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.532
474
83
A ni NEO telekomova stvar? Tega ne poznam.

Ce pa primerjam telemachov EON z T-2 boxom, mi je bil prvi bolj vsec. Verjetno bolj stvar navade, objektivno boljsi pa je pri prehajanju med kanali (imel sem hibridnega EON, ki zivo sliko dobi preko coaxa), pa manj se zatika / kocka, kar me je pri gigabitni T-2 optiki neprijetno presenetilo. Cetudi se zgodi samo enkrat na teden. In pri casovnem zamiku je T-2 strikten: 168h (7 dni) in niti minute vec. Na EONu si lahko "prigoljufal" kak dan z rocnim "previjanjem nazaj" najstarejse oddaje.

Alesss

Fizikalc
24. sep 2013
351
47
28

Ima tvsetbopbox VIP7300 kakšne druge slabe lastnosti napram "neandroidnem" ? je kaj počasnejši, ima slučajno kaj bolj neintuitivno premikanje po dnevih/oddajah ?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.540
807
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ima tvsetbopbox VIP7300 kakšne druge slabe lastnosti napram "neandroidnem" ? je kaj počasnejši, ima slučajno kaj bolj neintuitivno premikanje po dnevih/oddajah ?
Imam dva STBja od T-2… Arris VIP 5305 in Arris VIP 7300… Slednji je Android in TV vmesnik je popolnoma enak… edino daljinec mi je na starem 5305 bolj všeč… čeprav je na 7300 BT daljinec… Tipke so preveč skupaj in na slepo težko ugotoviš, kaj bi rad… Drugače pa TV vmesnik je popolnoma enak… tako kot tudi pri aplikaciji za Apple TV… To mi je všeč pri T-2, da je vmesnik res povsod enak… Tudi odzivnost je primerljiva…

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.532
474
83
Se strinjam. Glavni razlog za menjavo pri meni je bil hbo max, ki je locen app, in ga na starem boxu ni mogoce uporabljati. Se pravi bi ga moral nalozit na tv, pri cemer tv program gledam preko boxa. Se pravi bi moral non-stop preklapljat med tv-jem in boxom. Tako pa imam oboje na eni napravi in pogosto preklapljanje odpade.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.499
2.471
113
Tisti ki ste se odločili da ne boste imeli boxa in imate Android na TV-ju, a je možno tako naredit da ko TV zalaufaš da te avtomatsko vrže v T2 aplikacijo? Torej da ni treba po vžigu TV-ja stiskat raznih gumbov na pilotu in iskati aplikajo med bližnjicami? Namreč sedaj zalaufam TV in tisti trenutek kruzam med kanali.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.532
2.545
113
Večinoma na androidu ostane program vžgan, ko ugasneš TV, ne pomeni to da štarta TV potem iz nule.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.499
2.471
113
Ne razumem? Kaj ostane na androidu prižgano? Ko gledam na svojem Android Sony EON aplikacijo in ugasnem TV in ga ponovno prižgem me vrže nazaj na NEO box ki se itak nikoli ne ugasne in laufa od zadaj? Ko zopet zaženem EON aplikacijo se stvar nalaga slabih 10 sekund. Seveda morem pred tem stisniti tipko HOME ter najti aplikacijo. Torej kaj hočem rečt, nič ne ostane da bi "laufalo" v ozadju dalje in je pri vsakem zagonu televizorja mini projekt.

map

Guru
6. jul 2008
7.895
1.982
113
najrajš na babi
Ko vgasneš TV ali android box (standby) ostane v spominu zadnja aplikacija in če je to t2TV bo le tega pri prižigu avtomatsko naložilo in predvajalo zadnji gledan program. Nalaganje od začetka je samo če je ugasnjen ali restartan ali se updata android. Tak da brez panike. Ni procedure za vsako

damirj

Guru
9. maj 2012
5.532
2.545
113
Ne razumem? Kaj ostane na androidu prižgano? Ko gledam na svojem Android Sony EON aplikacijo in ugasnem TV in ga ponovno prižgem me vrže nazaj na NEO box ki se itak nikoli ne ugasne in laufa od zadaj? Ko zopet zaženem EON aplikacijo se stvar nalaga slabih 10 sekund. Seveda morem pred tem stisniti tipko HOME ter najti aplikacijo. Torej kaj hočem rečt, nič ne ostane da bi "laufalo" v ozadju dalje in je pri vsakem zagonu televizorja mini projekt.

Ne vem če sem te prav razumel, ker enkrat omenjaš TV box EON, drugič pa aplikacijo EON. Zdaj za to aplikacijo res ne vem, ampak T-2 TV aplikacija ostane odprta na mojem android TVju in ko TV ugasnem (no v resnici ga ne ugasnemo, sploh pri pametnih TVjih ga res damo samo v mirovanje) in spet prižgem, je T2 TV aplikacija odprta tam kjer je bila. Vključno s točno tistim programom. Verjetno pa kakšen drugi Android TV se obnaša drugače. Mogoče ima kaj veze z eco nastavitvami ipd..

Color

Zelenc'
13. maj 2021
9
0
1
Ce prav vem to ni odvisno od aplikacije ampak TV-ja oz. operacijskega sistema TV-ja.

Jaz imam LG A2 in bi mogu vsakic kot si rekel prizgati TV, klikniti home, klikniti na app... zato sem se odlocil za box.
Kolega ima Samsung TV, nevem tocno modela in mu odpre nazadnje uporabljeno aplikacijo, torej to kar ti zelis bi delovalo.
Za Sony nevem, ce ti ne dela z drugimi aplikacijami ti niti z T2 ne bo delovalo... Mogoce mas kako nastavitev v samem TV-ju kjer ti to omogoci.

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.494
119
63
41
Malo tu,malo tam :)
WTF ??

V marcu spremembe pri uporabi T-2 funkcije časovnega zamika​

Spoštovani naročniki,
Konec meseca marca uvajamo prilagoditev v delovanju funkcije časovni zamik, ki bo uporabnikom ob ogledu nekaterih TV-programskih vsebin za nazaj dnevno prikazala omejeno število video oglasnih sporočil. S tem sledimo uveljavljenim praksam v panogi in prilagajamo model uporabe digitalnih vsebin.

Kaj to pomeni za vas?

• Ob vklopu časovnega zamika se bo prikazal oglas, ki ga bo mogoče preskočiti po 7 sekundah.
  • Na dan bodo prikazani največ 3 oglasi, med njimi pa bo najmanj ena ura presledka.
  • Prikaz oglasov temelji na pogodbenih dogovorih z izdajatelji programov, s katerimi zagotavljamo kakovostne vsebine.
  • Naročniki, ki ste podali soglasje za segmentirano trženje, boste prejemali vam bolj relevantne in prilagojene oglase.
  • Funkcija časovnega zamika ostaja T-2 uporabnikom še naprej dostopna tudi s popustom prek lojalnostnih točk T-2 Kluba.

Zakaj ta sprememba?

Praksa oglaševanja v digitalnih storitvah se razvija v smeri modelov, ki omogočajo zagotavljanje vrhunskih vsebin ob hkratnem optimiziranju poslovnih rešitev. Naš cilj je ohraniti odlično izkušnjo gledanja televizije in zagotoviti nadaljnji razvoj storitev v sodelovanju z izdajatelji programov.
Za dodatna vprašanja smo vam na voljo preko uporabniške podpore T-2.
Hvala za razumevanje in zaupanje.
Vaš T-2