Novo pri Simobilu V.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
No ja, verjetno bo še kaj, kar se pa cen tiče, pa se mi zdi trenutno Tattoo best buy glede na Price/performance.
Kako je pa s kompatibilnostjo aplikacij na manjši resoluciji ekrana? Če ti aplikacije, ki jih hočeš, ne delajo, je to bolj slab performance, tudi če je price v redu...

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Kolk vem so aplikacije bolj slabo podprte, tak da...
Saj ne rečem, je drugače dober phončič, ampak bom vsaj jaz še malo počakal. Bo še že kaj prišlo.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Več imata v temi o Tattoo-ju in tam preberita malo o tem. Baje kar nekaj aplikacij deluje tudi na Tattooju, ni pa Tattoo napisan kot kompatibilen z njimi, saj je tudi izdan kasneje ... Preverita v spodnji temi.

Novo pri Si.mobilu:
- Nokio 3720
- Nokio 5230 pink (nova bara)
- Nokio 6760 slide
- Samsunga S5230 Star Hello Kitty
- Samsunga B7330 Omnia Pro

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Potem so šaljivci tudi pri konkurenci, kjer ti jo v paketu Povezani 55 prodajo za 239€?

Zakaj bi jemal paket 55? Če pa je paketu 44 za 179€
hysterical-1.gif

Zaradi zakupljenih količin, katere uporabljaš?

?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Menda ti je jasno, da paketa z različnim imenom in različno ceno ne moreta vsebovati enakih zakupljenih količin.

55 ima v primerjavi z 44 nekajkrat več klicev v ostala omrežja in podatkovnega prenosa, neomejeno klicev znotraj omrežja, bb bis, m:stik in verjetno še kaj.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Hmmm pa? Kaj ti naj?
smile-1.gif

Se javno opravičujem če sem z napisanim koga užalil ali pretežno do globoko prizadel. Ampak niti enkrat še ni nihče od Simobilovih ljudi tukaj gori napisal da pa Simobil v kateri zadevi mogoče nima prav? Res ste superiorni...

Nazadnje urejeno:

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
jaz ponavadi povem kaj si.mobil nima prav in to sodelavci dobro vedo,...ni pa vsaka stvar za na forum,...
glede cene nokie e72,...taka je politika firme,.. se pa strinjam,... nekateri dobijo preveč, nekateri pa bi lahko dobili več,.. a tudi za take je poskrbljeno,...a
b

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
@AvtoFun: Meni se navkljub vsemu cena napram konkurenci ne zdi pretirana. Moraš namreč upoštevati, da operater da subvencijo (vsaj mislim da je tako) glede na razliko v ceni zakupljenih količin in stroškom, ki ga ima za aparat.
Enkrat sem že napisal. Jaz sam ti dam Paket 30 z vezavo za 2 leti, plačaš 30 EUR na mesec in nimaš zakupljenih količin, pač pa imaš cene po tarifi, recimo SIMPL. Si za?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Nisem za! Saj to je predpotopna metoda. Vsi operaterji nudijo pakete z zakupljenimi minutami, to je trenutno trend! Najbolj me bode to da so v tujini vrhunski aparati po 1€ v akciji, npr. v Nemčiji. Seveda bo morda kdo zdaj rekel da so tam za 8533% dražji impulzi in astronomske naročnine ampak vseeno mislim da ni tako hudo?

Glej, saj jaz razumem igro, sem iz ekonomske stroke ampak napačno je bilo to da so nas razvadili razumeš? Nazadnje ko sem podaljšal 5zame sem dobil najhujši stroj za 1€, zdaj pa moram plačat za povprečni stroj 80€ manj kot je v prosti prodaji. To ni prav.

Nazadnje urejeno:

erazem12

Pripravnik
15. feb 2008
167
0
16
seveda ni prav. in tega se naši operaterji dobro zavedajo. to je čisto "nategovanje" slovenskega naroda. ne me narobe razumet, nič niso naredili narobe, le trg jih ni prisilil v take cene kot so v tujini. V Avstriji uporabljam paket z zakupljenimi 2000 minutami v EU in 1000 SMSi ter 3GB podatkov v Tmobilovem omrežju ki je na nivoju Mobitela. za vse skupaj plačam na mesec 39 €, ob 2 letni vezavi pa sem dobil iPhone 3GS za 49€. Iz ekonomskega vidika naj mi nihče ne razlaga, da je to naredil operater v svojo škodo...!!! toliko o tem, kako se razvija trg v Sloveniji in kako super duper ugodne ponudbe imajo naši operaterji (vsi po vrsti).
se oproščam, ker odgovor ne sodi v to temo, ampak je le replika na zogrnje odgovore. lep pozdrav vsem

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Nisem za! Saj to je predpotopna metoda. Vsi operaterji nudijo pakete z zakupljenimi minutami, to je trenutno trend! Najbolj me bode to da so v tujini vrhunski aparati po 1€ v akciji, npr. v Nemčiji. Seveda bo morda kdo zdaj rekel da so tam za 8533% dražji impulzi in astronomske naročnine ampak vseeno mislim da ni tako hudo?

Glej, saj jaz razumem igro, sem iz ekonomske stroke ampak napačno je bilo to da so nas razvadili razumeš? Nazadnje ko sem podaljšal 5zame sem dobil najhujši stroj za 1€, zdaj pa moram plačat za povprečni stroj 80€ manj kot je v prosti prodaji. To ni prav.

Zato je pa vsak kekec lahko imel najbolj hud telefon takrat.
Telefoni zaradi tega držijo cene, ker niso več praktično zastonj na aneks, poleg tega pa nima enega trenutno najboljših telefonov vsak čapac, ker ga enostavno ne more imeti, ker je predrag
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Jah, prostora za nižanje cene je znotraj stroškov precej manj. Zato so pa vsi operaterji dvignili cene.

Drugače v Nemčiji ima vsak operater nekaj miljonov uporabnikov, nekajkrat slabšo pokritost in tehnološko ni nič bolj napreden napram našim operaterjem. Zasluži recimo 10× več z recimo 3× večjimi stroški. Govorim na pamet, vemo pa, da razlika je.

Točnejše ponudbe pri njih ne poznam, zato je ne bom komentiral.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
...da so v tujini vrhunski aparati po 1€ v akciji, npr. v Nemčiji. Seveda bo morda kdo zdaj rekel da so tam za 8533% dražji impulzi in astronomske naročnine ampak vseeno mislim da ni tako hudo?

To kar ti ugotavljaš je povsem res, vendar moraš razumeti, da še zmeraj imaš operaterja, kateri ti ponuja večji del TOP mobilnikov za 1€ v vseh paketih
wink-1.gif
.

Za občutek:

KLIK
KLIK
KLIK

Vese kdo je prvi to ponudil v SLO in točno se ve kdo je vso desetletje delovanja deloval, ne da bi svojim uporabnikom ponudil telefon za 1€ ali gratis kot je recimo to primer tudi v Avstriji, ne samo v Nemčiji
wink-1.gif
.

Pač določeni operaterji so ugotovili, da lahko na tak način dodatno služijo in zakaj bi sebi zmanjševali dobiček
evil.gif
.

To, kar pa sam navajaš, da so te najprej razvadli, potem pa spet po tastarem, pa ni nič drugega kot sam rek pravi; Volk dlako menja, značaj pa ostaja isti še zmeraj
wink-1.gif
. Torej težko se odvadijo od denarja pridobljenega na tak način.

Želeli so ublažiti pritsk tretjega mobilnega operaterja s tem, ko so te na začetku razvajali, sedaj pa nadaljuje po tastarem, to bo trajalo vse do takrat dokler se ne boš začel spraševati, zakaj bi nekaj preplačeval tudi do 100 krat dražje, takrat bomo mogoče deležni ponudbe ter cen in to ne samo za mobilnike, ampak za tehniko na sploh, kakor jo že lep čas imajo v tej opevani EU.

Argumenti kot so; "ja ampak pri nas imaš to, uno tretje..." ni nič drugega kot čisti "bull shit" in zagotovo ni vredno preplačevanja po 2x, 3x.. 100x več, ampak kot vedno ovce vedno obstajajo in bodo obstajale ali pa preprosto je višek keša, kar me tudi nebi presenetilo
wink-1.gif
, delanje panike ni nič drugega kot zgolj lovljenje v motnem.

Lp.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.