Novo pri Simobilu III.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Če najdeš kje raziskavo, kateri nakupni dejavniki so pomembni podjetjem pri mobilnih storitvah, ti nakažem alte.
smile-1.gif

Altov sicer ne rabim, ampak vseeno sem malo poklikal. Sicer nisem našel prav raziskave namenjene preučevanju podjetij, našel pa sem diplomsko nalogo: http://www.ediplome.fm-kp.si/Stolfa_Tina_20070713.pdf <- od strani 10
http://www.finance-akademija.si/index.php?go=article&artid=213517 <- "Poleg tega je cena seveda kar pomemben dejavnik, saj je večinoma verjetno na prvem mestu pri nakupni odločitvi."
diplomsko delo 2: http://www.cek.ef.uni-lj.si/u_diplome/kastelic1395.pdf <- stran 5

To sem našel v 10 minutah brez posebnih knjižnic, zgolj z Googleom.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Hvala.
smile-1.gif

Na finance akademija ni nikjer napisano, da gre za nakupne dejavnike podjetij, kakor sem uspel razbrati, gre za fizične osebe.

Pri diplomi kastelic gre tudi za fizične osebe, pri prvi pa ne najdem nič uporabnega.

Pa ne hecam te s tem, dejansko me zanima.
smile-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Se dobiva kdaj v okolici EF-ja, pa kakšno rečeva
wink-1.gif

Vem, da ni za podjetja, ampak na splošno. Dvomim pa tudi, da imamo kako analizo na tem področju za naše operaterje. Bi bilo pa zanimivo to izvest, ampak verjetno je to že Magistrsko delo.
smile-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ti kar, tudi jaz bom nekaj podobnega spisal
wink-1.gif

Ok,
greva na PM in tukaj nazaj na On topic.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
dajta se o ekonomiki podjetja v drugi temi menit
smile-1.gif

e63 tud v rdeci barvi v ponudbi?? moji se rdeca dopade ful

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
hihihi, moja ima orto smart, pa ima moznost sklenitve novega aneksa brez doplacila 25.2.,pa bi slo to na lepe ocke kak tedn prej? bi spremenila tudi v orto u nulo.

codename: alter? bi slo kje?
grin1.gif

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
hihihi, moja ima orto smart, pa ima moznost sklenitve novega aneksa brez doplacila 25.2.,pa bi slo to na lepe ocke kak tedn prej? bi spremenila tudi v orto u nulo.

grin1.gif

Operaterji majo že nekaj časa vse zapisano v sistemih, ki jih težko "goljufaš". Zato dvomim, da bi ti kdo dal aneks in telefon "na lepe oči", razen, če imaš kaka poznanstva. V tem primeru bi teoretično bilo možno, da se izpolni ročni aneks, kar pomeni, da se upravičenost do novega aneksa ne preverja v sistemu. Na aneksu bi bil zapisan datum 25.2.09 in vse bi bilo narejeno, kot da je telefon kupljen na ta dan. A vprašanje, kako bi prodajalec upravičil ročno izpolnjen aneks in ne sistemskega
smile-1.gif

Tako da dvomim, da boš dobil nov telefon brez doplačila pred potekom 720 od zadnje vezave... Ampak telefoni ne bodo nikamor odšli
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Cooper pravi:

Operaterji majo že nekaj časa vse zapisano v sistemih, ki jih težko "goljufaš". Zato dvomim, da bi ti kdo dal aneks in telefon "na lepe oči", razen, če imaš kaka poznanstva. V tem primeru bi teoretično bilo možno, da se izpolni ročni aneks, kar pomeni, da se upravičenost do novega aneksa ne preverja v sistemu. Na aneksu bi bil zapisan datum 25.2.09 in vse bi bilo narejeno, kot da je telefon kupljen na ta dan. A vprašanje, kako bi prodajalec upravičil ročno izpolnjen aneks in ne sistemskega
smile-1.gif

Tako da dvomim, da boš dobil nov telefon brez doplačila pred potekom 720 od zadnje vezave... Ampak telefoni ne bodo nikamor odšli
smile-1.gif

Noja... vcasih se da tudi kaj zmenit... sploh ce redno placujes in si dobra stranka...
smile-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
O kakšnem paketu govoriš?
Prek telefona? Kakšen triZAME BB mogoče, iZAME ali pa prenos podatkov preko modema - Mobilni internet?

@ynos: se nekako ne morem strinjati s tabo. Takšna načela imajo mogoče toga podjetja ali pa tista, ki so v državni lasti ... Je res da mora biti razlika v ceni večja od razlike v kakovosti in to je zopet odvisno od večih dejavnikov glede podjetja (lokacija, kaj potrebujejo ...). Večini podjetij se po moje pozna izključno cena - govorim za primerjavo m@ in S! <- ampak pri velikih podjetjih so verjetno v igri tudi individualne pogodbe ...

Velikim podjetjem je pomembno da stvar dela. pri mobitelu se lahko znotraj MPO pogovarjajo zastonj in je stvar resena.

O mobilnem internetu s simobilom pa raje nebi, ker so pri prenosu podatkov zanesljivi kot tezki zacetniki.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Cooper pravi:

smile-1.gif

smile-1.gif

Noja... vcasih se da tudi kaj zmenit... sploh ce redno placujes in si dobra stranka...
smile-1.gif

ja saj... pol bo pa jok in stok v bajti
evil.gif

no, ce se da... PM
grin1.gif

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Citat:
Uporabnik Cooper pravi:
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:

grin1.gif

smile-1.gif

smile-1.gif

Očitno so še oddelki ki imajo preveč prostega časa
evil.gif

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
enga rdecega e63 bi kiri simobil center zadrzal do 25ega? dvomim
grin1.gif

Pojdi v najbližji simobilov center(ne posrednik), povej kakšna je situacija in sem siguren da se boš lahko dogovoril da ti ga dajo na rezervacijo. Če ne bo šlo pa PM
wink-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Za dekleta in ostale uporabnike pinki telefonov!

V ponedeljek pride na police vaša barva Samsunga f480,...pinki,...
Cena ostane ista,...

borovnica

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Ne več, zadnji kosi so bili takrat po 200eur po starem sistemu seveda(stari paketi)

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
kateri telefoni pa bodo na novo kaj dobavljivi ko bo paket orto v nulo prenovljen?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.