Novo pri Si.mobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
eh malo preveč imate sarkazma hehe...

sej tudi v trgovinah vsako leto zapravljamo na tisoče €, pa imamo kaj od tega? pustite jebeni mečkator pike, ki so predragi za 20%, razen akcije itd....

saj so paketi že tako dobri itd...

Pikec

Pripravnik
30. jan 2010
307
0
16
Res je, sploh stari paketi ZAME in poletna, sedaj že lanska polovička. Kaj češ še boljšega?

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik majaron pravi:
Ok čisto brez zafrkancije!

Kaj realno bi bilo za pričakovat od simobila ali katerega koli drugega operaterja če zapraviš 60€ na mesec?
Enkrat letno (recimo za božička) ti morajo poraditi telefon v vrednosti najmanj 600€, ali pa ti omogočiti nakup le tega za 1€.

operaterju pustiš na leto recimo 720€, pričakuješ pa 600€ subvencije,.. s 120€ razlike pa lahko operater dela kaj:
- omogoča nadpovprečno kakovost storitev
- vzdržuje obstoječo opremo in vlaga v razširitev omrežja
- nadgrajuje opremo
- plačuje lokacije za bazne, licence,..
- plačuje zaposlene
- daje subvencije za telefone
- uporabnikom daje ugodnosti in darila ob akcijah
- plačuje reklamo
-,...
- in nenazadnje omogoča lastniku dobiček,...

ja valjda,..
b

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
467716-post_slo.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
lepo voščilo za novo leto borovnica
wink-1.gif
takšna so dejstva ampak tega seveda nihče ne vidi, vidijo samo kaj ni đabe in potem grajajo...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ma vsi imate prav in hkrati imate vsi narobe. Logično da potrošnik hoče čimveč iztisniti iz vsega, kaj potrošnika zanima kakšne stroške ima Simobil? Ga ne zanima, normalno. Potrošnik vidi drugega operaterja npr. Tušmobil in če tam dobi nekaj več zakaj mu npr. Simobil ne bi ponudil enako kot Tuš če ne celo več... Simobil pa je pač firma, kapitalist ki dela za dobiček in tudi on hoče od nas potrošnikov iztisniti največ in to je pač to. Nekateri delate na Simobilu in ga pač zagovarjate kar je z vašega stališča logično, nekaterim ki pa nismo tam pa nam je pač v interesu da čim ceneje telefoniramo. Nevem zakaj morajo zdaj bit o tem napisane 3 strani in neke študije? Sicer pa ja, 20€ bi mesečno porabil in 1000€ bi imel letno subvencije, zakaj pa ne če mi bedak plača? Ne mi rečt da se vam slučajno operater smili? Je pa res da smo Slovenci že v osnovi ovce in če bo tako dalje nas bodo itak s cenami stolkli in to na vseh področjih. Poglejte samo kakšne podražitve so bile lani in kakšne podražitve so napovedane za letos.. Kaj pa rast dohodka? Haj ni ga ne... No ampak to je že za v drugo rubriko..

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
AutoFan, vsak potrošnik ima možnost izbire in če meni nekaj ne paše pri Petrolu tam pač ne tankam (razen če je nuja
evil.gif
), pri operaterjih pa je načeloma enako,.. vsak naj se odloči glede na to kaj mu najbolj ustreza,..

Dolgoročno pa ima boljše pogoje enkrat eden operater, drugič drugi in v osnovi bi se moral potem vsakih nekaj mesecev prestavljati od operaterja k operaterju,...telefon pa seveda kupiti v prossti prodaji (kar pa spet ni tak problem),..

torej vsak se odloča glede na svoje potrebe, želje,.. svet se spreminja in z njim operaterji,..

meni najugodnejši (tudi če ne bi bil zaposlen pri operaterju) je Si.mobil,... zadostoval bi mi že paket S zame saj imam večino domačih klicev v Si.omrežje, nekomu drugemu pa je najugodnejši Mobitel, Tuš, Debitel ali celo T2,..

vsakemu svoje,
b

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Saj pravim, vsak se pač bori za svoje. Sicer pa je paket Orto u nulo je "bil" res ugoden, ti S M L XL paketi pa ravno niso več nek pojem ugodnosti, to moramo priznati. Tušmobil z novimi paketi vse povozi ampak kaj ko nimajo pokritosti (morda jo celo imajo pa jaz tega ne vem)... Je pa tako kot si povedal, za par € na mesec se mi ne da nekaj prestavljat in tvegat... Sicer pa sem na firmi spremenil iz 5zame na podjetni XL saj je dost bolj ugoden za moje pojme.. Torej dejstvo da je vedno ne bo vsem vse všeč, pač začaran krog... Ampak ko se že pogovarjamo...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Zate ne, zame je. Zakaj? Prej sem plačeval 60€, zdaj plačujem 49€. S tem da se na tistem mobilnem telefonu internetu v zadnjih 3 letih ni porabil niti 1KB, lani pa je bilo poslanih vsega okoli 30 SMSov. Torej je telefon namenjan le za klice. Prihranek 11€. S tem da imamo sedaj tudi v stacionarna omrežja neomejene klice.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
drži, edino sms četudi jih pošlješ mesečno 30, je to kok? 12centov na sms = 3,6€ ?

no ja potem se splača vzeti 5€ smse pa mir....

Nazadnje urejeno:

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik majaron pravi:
Ok čisto brez zafrkancije!

Kaj realno bi bilo za pričakovat od simobila ali katerega koli drugega operaterja če zapraviš 60€ na mesec?
Enkrat letno (recimo za božička) ti morajo poraditi telefon v vrednosti najmanj 600€, ali pa ti omogočiti nakup le tega za 1€.

operaterju pustiš na leto recimo 720€, pričakuješ pa 600€ subvencije,.. s 120€ razlike pa lahko operater dela kaj:
- omogoča nadpovprečno kakovost storitev
- vzdržuje obstoječo opremo in vlaga v razširitev omrežja
- nadgrajuje opremo
- plačuje lokacije za bazne, licence,..
- plačuje zaposlene
- daje subvencije za telefone
- uporabnikom daje ugodnosti in darila ob akcijah
- plačuje reklamo
-,...
- in nenazadnje omogoča lastniku dobiček,...

ja valjda,..
b

Borovnica: v bistvu si narobe racunal
smile-1.gif

720 eur placa on, Simobil nato odvede 20% DDVja, kar mu znese ravno 120 eur
smile-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Subvencioniran telefon ga nisem dobil po nobeni nižji ceni .Pa verjemi da poznam dosti visoke ljudi po funkciji na simobilu .Imam V.I.P. bi se lahko reklo . Ostalo pa vse drži kar si napisal v svojem postu .HVALA TUPLI

Ne bi se moglo tako reci - CE bi imel VIP paket, potem ne bi imel narocnine :D

P.S.: Prejsnji mesec sem imel 2.519 EUR racuna, en mesec prej pa 2.278. Mislis, da sem kaj dobil od operaterja za to?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Subvencioniran telefon ga nisem dobil po nobeni nižji ceni .Pa verjemi da poznam dosti visoke ljudi po funkciji na simobilu .Imam V.I.P. bi se lahko reklo . Ostalo pa vse drži kar si napisal v svojem postu .HVALA TUPLI

P.S.: Prejsnji mesec sem imel 2.519 EUR racuna, en mesec prej pa 2.278. Mislis, da sem kaj dobil od operaterja za to?

Sami ti ne bodo nič ponudili. Jaz sem imel nekoč (before baby) tudi take račune in še višje. Takrat sem dobil tudi telefon, ki ga ni bilo v ponudbi. Brez skrbi, če imaš neprestano take račune, ti bodo tut iPhone zastonj dali pa če bodo borovnico v Trst poslali ponj, ker se jim splača. Da bi pa nekomu, ki komaj zakupljene količine pokuri, dajali še kaj drugega - japajade.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
drži, edino sms četudi jih pošlješ mesečno 30, je to kok? 12centov na sms = 3,6€ ?

no ja potem se splača vzeti 5€ smse pa mir....

Ja saj pravim ČE jih pošlješ, s tega telefona se jih letno ni skupaj poslalo 100
smile-1.gif
Tako da tukaj je ta paket dobrodošel saj ti ne vsilijo avtomatsko prenosa podatkov ter SMSov!

Hmmm nekaj še zdaj gledam, kaj pri paketih Orto ni več možno dokupiti opcije 201?

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Earnhardt pravi:
Borovnica: v bistvu si narobe racunal
smile-1.gif

720 eur placa on, Simobil nato odvede 20% DDVja, kar mu znese ravno 120 eur
smile-1.gif
Hehe, natanko tako. jaz sem upošteval 20% davka. Borovnica je pa preveč resno vzel moj sarkastični post in se preveč konkretno razpisal.
grin1.gif

Dejstvo je, da pri teh naročniških paketih z zakupljenimi količinami ne moreš pričakovati nekih ugodnosti za nakup telefonov.
Spomnim se, ko sem imel pred 12 leti naročnino na simobilu. Mesečno 1500sit na 2 leti, zraven pa sem dobil telefon vreden 30 jurjev za 1sit. Seveda sem potem vsako porabljeno minuto in sms še plačal, sicer malo ugodneje kot v Halo paketi.

Takrat so si operaterji lahko privoščili subvencije na parate, ko si naročnino tako rekoč za brezveze plačeval.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:

Sami ti ne bodo nič ponudili. Jaz sem imel nekoč (before baby) tudi take račune in še višje. Takrat sem dobil tudi telefon, ki ga ni bilo v ponudbi. Brez skrbi, če imaš neprestano take račune, ti bodo tut iPhone zastonj dali pa če bodo borovnico v Trst poslali ponj, ker se jim splača. Da bi pa nekomu, ki komaj zakupljene količine pokuri, dajali še kaj drugega - japajade.

Saj se ne sekiram prevec
smile-1.gif
Ampak ja, se strinjam - 60 EUR, sorry, ni racun za telefon. Se pri porameznikih dvomim da se prebijes v prvih 10%...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Earnhardt pravi:

Takrat so si operaterji lahko privoščili subvencije na parate, ko si naročnino tako rekoč za brezveze plačeval.

Nič ne rečem ampak čudim se npr. kako Avstrijcem uspeva, npr. pred tedni ko sem bil v Španiji sem malo gledal te kanale ker druga ni bilo in dela operater DREI ter mislim da Orange kar lepe akcije, takrat je bilo kao božično. In so bili prav smešno nizki zakupi vsega skupaj ter "dobri" telefončki po 1€. Aja oni so večji in si lahko privoščijo
smile-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Imaš pri tušmobili kar konkretne subvencije za nakup telefona. Recimo Iphone4 za 380eur, kar je sigurno za kakšnih 500€ subvencije, pri 59€ mesečne naročnine. Drugo pa je, zakaj se vsi ne prestavijo/mo na tušmobil. Pravijo, da je ta operater konkretno v izgubi, pa si očitno še lahko privoščijo takšne subvencije - dolgoročni načrt pač, oziroma investicija.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.