Novo pri Si.mobilu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
AutoFan tako poceni kot je telefonija sedaj morda ne bo nikoli več,.. za vse spremembe pa prvi izveste tukaj ali na facebooku,..
b

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Borovnica, vsekakor mislim da bodo telefoni na Simobilu v prihodnosti cenejši, ali bodo cene enake kot sedaj ali pa jih bo Simobil umaknil iz prodaje. Zakaj? Zato ker če še cene malo dvignete si lahko stranke telefon kupijo v prosti prodaji, brez vezave, brez zaklepanja ter brez svinjskih Vodafone menijev. Torej kako bi to utemeljil da bodo aparati še dražji?
smile-1.gif
No in tudi trend je takšen da so po EU telefoni zelo ugodni. Pa ne mi prosim rečt da v tujini ni takšnih pogojev kot jih ima Simobil! Prossssim! Slučajno poznam nekaj tovornjakarjev ki delujejo po EU in imajo neke pakete kjer se pogovarjajo praktično zastonj... Tako da zakupljene minute in bla bla bla ni noben izgovor. Ne me narobe razumet, razumem jaz dobro da je pač takšno stanje v Sloveniji ampak ne mi vedno teh svinjarij upravičevat v tem smislu da Simobil že ve kaj dela, da je to dobro za nas, da je to normalno itd.. A znaš bit glede na to da delaš na Simobilu enkrat realen? In rečt, mater, so pa ga res grdo polomili, to ni vredu. Zato se gre.

mrhowinar

Pripravnik
5. maj 2010
39
0
6
To je že zlajnana tema, ampak meni tudi to ni všeč, da ne nagradijo naročnika na najdražjem paketu z višjo subvencijo. Da je primarna dejavnost operaterja ponujanje storitev je že res, ampak c'mon no - za paket, ki operaterju garantira 60eur mesečno od naročnika, ki vključenih storitev po možnosti niti ne bo porabil v celoti, da ne morejo ponuditi telefona bistveno ceneje - bedarija. Zato pa tudi prodajo tako malo 5Z paketov.

-primer Mobilkom A1 in HTC Legend (24m)
Paket za 25€ (eden izmed dražjih pri A1) + najcenejša doplačilna opcija za 3€ = 28€ naročnine (1000min, 1000sms, 1GB + mail starter) in pride cena telefona 49€
(Da ne omenjam da je telefon na paketu XCITE (kao orto u nulo) 0EUR)

-primer Vodafone UK in HTC Legend (24m)
Vsi paketi dražji od 20£ mesečno ponujajo telefon Free!!!

Tako da očitno se da ponujati tudi boljše telefone za malo denarja.
Ne treba bit Pitagora da zračunaš da se zadeva ob naročnini 60€ praviloma še vedno izide tudi če daš modelu telefon za 100eur, plačal si ga pa 400. Samo na koncu prideš do tega da naši operaterji pač niso Mobilkom, Vodafone uk ali T-mobile, in da so logistično, operativno in organizacijsko še 10let za "velikimi fanti". Da o managementu ne govorim. Enega od naših verjetno še dodatno hendikepira tuje lastništvo, ki ga zanimajo samo rezultati in cifre, tako da nekega hudega maneverskega prostora nima. Tkle mamo, najbrž se lahko tolažimo da niti ni tolk bad (čeprav primerjalno z "zahodom" je).
Daleč je zima 2008, ko si dobil e71 za 30eur...to so bili happy days.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Točno tako od 60€ ne porabim vsega...

1001 min stacionarni morda 10%
1001 min Simobil nekje 50%
1001 min druga omrežja 100%
1001 SMS 1%
100MB internet 1% ?

Prej sem imel 3zame pa sem imel druga omrežja po 65-70€ in prešaltal na 5zame.

Sem pa res pričakoval več pri najboljšem paketu. Sploh ko imaš tako željo imeti HTC DESIRE
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Tako pač je pri nas, je pa še eno, živimo v deželi kartelnih dogovorov, tako kot v ostalih branžah je v mobilni telefoniji enako, ko pogledaš operaterje opaziš da je vse skupaj eno in isto sranje tudi s paketi si vsi sledijo prav tako so tudi cene mobilnih telefonov kar izenačene... Čudno kajne?

mrhowinar

Pripravnik
5. maj 2010
39
0
6
Ravno tu meni ne potegne logika...da Simobil nima interesa vabit uporabnike na paket 5Z s poceni telefoni. Ok - rečejo 5ka je itak za heavy userje, ga vzamejo tisti ki rabijo storitev, telefon je sekundarnega pomena. True, ampak who cares, motiviraj stranko da gre na 5z zaradi ugodne cene telefona, ne zaradi storitev, ti bo plačeval 60eur in itak ne bo vsega porabu, win-win varjanta al ne?! Razen če se bojijo neplačnikov...svojat pokupuje cheap telefone, položnice pa romajo v prazno na rakovo jelšo. (ampak to bi bil rahlo bizaren razlog...) No, to je moje laično razmišljanje, verjamem da obstajajo pri Simobilu ljudje, ki so plačani za to da razumejo zakaj je bolš tako kot je.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
mrhowinar,.. primerjaj trge kjer operater vzame mesečno količino proizvedenih telefonov ali pa trge ki dosegajo nekajurno proizvodnjo telefonov,..razmisli tudi o povprečni porabi, ceni storitev,.. razmisli kdo dobi telefon ceneje,..
AutoFan verjemi da je moje razumevanje realistično, mordea celo preveč,...če bi jaz lahko odločal o politiki Si.mobila bi delal določene spremembe, ki pa jih ne msilim razlagat na forumu,..
Trenutna uprava Si.mobila, Mobilkoma ima svojo vizijo, ki jo uresničuje,.. tudi če se ne sklada z1% uporabnikov,..

b

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
telefoni so glede na tujino extremno dragi. ampak dokler folk to podpira verjetno nebo prislo do spremembe. navsezadnje zakaj bi znizali cene, ce lahko prodajajo drago.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
če stranka za storitve pokuri 10€ na mesec in da operater subvencijo 200€ kdaj dobi povrnjen vložek?
razmisli o tem,..

b

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
ce operater napise pri dolocenem telefonu doloci ceno v prosti prodaji 530€. se nepomeni, da ta cena dejansko je tolko. kvecemu operater dobi tolko vec denarja ob odpovedu pogodbe. in ta cena je tudi dostirkat visja kot je nabavna cena operaterja. pri nas pac operaterji sluzijo tudi na "subvencjoniranh" telefonih.

22. jul 2007
13.582
1.764
113
124
kako je pri SE-Elmu ali ima VF meni in kako je z wi-fi dosegom baje je bolj bogi-kakšne izkušnjeLPWWY

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.098
139
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Slučajno poznam nekaj tovornjakarjev ki delujejo po EU in imajo neke pakete kjer se pogovarjajo praktično zastonj... Tako da zakupljene minute in bla bla bla ni noben izgovor.

Pa si vprašal tovarjnakarja kolikšno naročnino plačuje za to, kakor jast poznam dva dobro plačujejo za to storitev, ker imajo tolko več klicev, sicer bi bil račun dosti višji
smile-1.gif

lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Čuj koliko imam v spominu je to celo neka predplačniška varianta, sem trdno prepričan ker eden od teh bi še lasten drek pojedo če bi lahko tako da verjemi da niti centa ne preplača če ni treba
wink-1.gif

mrhowinar

Pripravnik
5. maj 2010
39
0
6
Ah trgi...seveda da so razlike pri pogojih, ki so jih delezni majhni in veliki operaterji, to je itak vedno blo. Samo kako potem razlozit da je pri operaterjih v angliji, nemciji, avstriji, na slovaskem, hrvaskem itd. narejeno tako, da je narocnik na najdrazjem paketu (ki pa ni drazji od 5z) praktično pri vseh operaterjih "nagrajen" s smešno nizko ceno telefona. Pa omenjeni trgi se razlikujejo po velikosti, cenah storitev in povprečni porabi.

Ne narobe razumet, meni je jasno, da ni biznis šenkat 200+eur subvencije na paketu, ki je vreden 10 ali 15 eur mesečno, ampak če se pogovarjamo izključno o naročniku, ki plača 60eur mesečno, pa ta visoko subvencijo lahko upravičeno pričakuje. In očitno je v drugih državah to povsem normalna praksa. Pa še to - če bi jaz bil naročnik na 5z bi se mi tudi blazno neumno zdelo, da plačam za telefon isto kot nekdo na 42eur! cenejšem planu (3z).

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik mrhowinar pravi:
Ah trgi...seveda da so razlike pri pogojih, ki so jih delezni majhni in veliki operaterji, to je itak vedno blo. Samo kako potem razlozit da je pri operaterjih v angliji, nemciji, avstriji, na slovaskem, hrvaskem itd. narejeno tako, da je narocnik na najdrazjem paketu (ki pa ni drazji od 5z) praktično pri vseh operaterjih "nagrajen" s smešno nizko ceno telefona. Pa omenjeni trgi se razlikujejo po velikosti, cenah storitev in povprečni porabi.

Ne narobe razumet, meni je jasno, da ni biznis šenkat 200+eur subvencije na paketu, ki je vreden 10 ali 15 eur mesečno, ampak če se pogovarjamo izključno o naročniku, ki plača 60eur mesečno, pa ta visoko subvencijo lahko upravičeno pričakuje. In očitno je v drugih državah to povsem normalna praksa. Pa še to - če bi jaz bil naročnik na 5z bi se mi tudi blazno neumno zdelo, da plačam za telefon isto kot nekdo na 42eur! cenejšem planu (3z).
Imel bi prav, če bi oba paketa ponujala enako količino zakupljenih storitev.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ne za nas me ni skrbelo ker nam je jasno, je pa me skrbelo zate, ker očitno tebi ni jasno
smile-1.gif
Ni zakaj!

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Absolutno mora biti vse zastonj, pa še za leto vnaprej naj se raji zagotovi 4 brezplačne telefone...
rolleyes-1.gif

Veliko preveč je ultra RAZVAJENIH ljudi.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.