Novo pri Si.mobilu IX.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

ambroz

Pripravnik
27. apr 2010
116
0
16
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:

klici Si.mobil 2 Bob se tretirajo kot klici v drugo omrežje,..

Tu smo torej! Recimo bobu bob.
Lastnik Simobila (in boba) bo dvojno služil. Na uporabnikih boba in na uporabnikih Simobila, ki bodo klicali na bob.

Torej je za lastnika Simobila najugodneje, da si izmisli čimveč "kao" operaterjev (predlagam bob1, bob2, bob3, bob_ob_steno, bob...). Vse klice med svojimi virtualnimi omrežji definira kot klice v druga omrežja in to je to.

Kmalu tako lahko pričakujemo nov Simobilov hit - paket XXXXXXXL Zame (100.001 min, 149 Eur). Potrebovali ga bomo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:

l.p. b

Hmmm... tole mi pa ni cisto nic vsec... V bistvu je isto omrezje... le tarifa je druga, ce klice nekdo iz Si.mobila... Dosedaj smo bili vajeni, da ce gre za isto omrezje, da se tudi tako obracunava... V primeru izimobila ali Debitela je kolikor vem tako, da je to za Mobitelovoe uproabnike klic znotraj lastnega omrezja... Prav tako se mi zdi, da je za Si.mobilove uproabnike klic v MMobil tarifiran kot klic znotraj lastnega omrezja... Ali se motim?

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:

l.p. b

Hmmm... tole mi pa ni cisto nic vsec... V bistvu je isto omrezje... le tarifa je druga, ce klice nekdo iz Si.mobila... Dosedaj smo bili vajeni, da ce gre za isto omrezje, da se tudi tako obracunava... V primeru izimobila ali Debitela je kolikor vem tako, da je to za Mobitelovoe uproabnike klic znotraj lastnega omrezja... Prav tako se mi zdi, da je za Si.mobilove uproabnike klic v MMobil tarifiran kot klic znotraj lastnega omrezja... Ali se motim?

Ne motiš se... Tu so ga grdo polomli... Zelo neprijazna poteza.

Nazadnje urejeno:

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
wink-1.gif

(malo heca more bit)
nahrung002.gif

22. jul 2007
13.580
1.762
113
124
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:

l.p. b

kaj si pa mislil, da je simobil karitas
evil.gif

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
zdaj ce bi se kdo teu uštulit, bi lahko komot trdil, da beseda omrezje pomeni omrezje in ne omrezne stevilke, kakor si to ocitno razlaga simobil.
Glede na dejstvo, da pri Simobilu pise, da so zastonj klici v Simobilobo OMREZJE (in ne v omrezni stevilki 040, 030 oziroma na vse prenesene telefonske stevilke) sledi, da bi pravno morali biti klici v BOB biti obravnavani kot klici v isto omrezje in kot taki v dolocenih paketih ZASTONJ!!!
smile-1.gif

Vsi se namrec verjetno strinjamo, da pod besedo "omrezje" ne razumemo omreznih stevilk in kod omrezij, temvec brezzicno/zicno povezavo do narocnika posameznega operaterja...

Nazadnje urejeno:

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
bobsimobil.png

V tej primerjavi se uporabnikom Si.mobila in kao "Boba" vrže Si.mobil d.d.. Pri Mobitelovih naročnikih pa bi moralo po novem pisati Telekom Slovenije d.d. in ne več Mobitel d.d.

še enkrat povem. Bob - isto sranje - drugo pakovanje. To je Si.mobilov paket s drugačnimi splošnimi pogoji.

. Lepo skrbijo ta tiste, ki so na prepaidu pri Si.mobilu. Pa na žalost enako podjetje: skoraj 100kratna razlika v ceni.
simobil-bob1.png

Lastnik Mmobila je Mercator d.d., lastnik Boba pa SI.mobil d.d. Torej Mercator plačuje za ta paket Si.mobilu, Si.mobil pa sam določa cene boba in ga nihče ne financira.

Je pa res, da Mmobil ni pravi MVNO, ampak v primerjavi s bobom je še vedno v tem pogledu MVNO.

Nazadnje urejeno:

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik ambroz pravi:
Citat:

Tu smo torej! Recimo bobu bob.
Lastnik Simobila (in boba) bo dvojno služil. Na uporabnikih boba in na uporabnikih Simobila, ki bodo klicali na bob.

Torej je za lastnika Simobila najugodneje, da si izmisli čimveč "kao" operaterjev (predlagam bob1, bob2, bob3, bob_ob_steno, bob...). Vse klice med svojimi virtualnimi omrežji definira kot klice v druga omrežja in to je to.

Kmalu tako lahko pričakujemo nov Simobilov hit - paket XXXXXXXL Zame (100.001 min, 149 Eur). Potrebovali ga bomo.

Ambroz, če ti paše vzameš, če ti ne pač pustiš in vzameš opcijo, ki je tebi najugodnejša,.. kje je tukaj problem? zakaj se nobeden ne spotakne ob delavce SCTja, Vegrada,.., ki so jih tajkuni pošteno zaj,..

b

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
SiMobil mislm HALOOOO.... 2.11 plaču položnico (opomin) in danes mi blokirajo izhodne klice
bonk.gif

Ok, pokličem SM klicni center, mladenič pogleda odprte račune pa mu ni nč jasn ZAKAJ hudiča imam blokirane izhidne klice???
10.gif
čez 10 min dobim SMS od SM da mi se zahvaljujejo za javljeno napako in mi bodo odgovorili najkasneje v 15 dneh !
Pa je_bo mast če nam znoru
jezen.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
SiMobil mislm HALOOOO.... 2.11 plaču položnico (opomin) in danes mi blokirajo izhodne klice
bonk.gif

Ok, pokličem SM klicni center, mladenič pogleda odprte račune pa mu ni nč jasn ZAKAJ hudiča imam blokirane izhidne klice???
10.gif
čez 10 min dobim SMS od SM da mi se zahvaljujejo za javljeno napako in mi bodo odgovorili najkasneje v 15 dneh !
Pa je_bo mast če nam znoru
jezen.gif

Mal jim na fb zateži če maš
tongue-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.