Novo pri Si.mobilu IX.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
USB modem Vodafone K4605
podpira tehnologijo HSPA+
do 42,2 Mb/s prenosa podatkov do uporabnika
do 5,76 Mb/s prenosa podatkov od uporabnika
hitra namestitev in enostavna uporaba
podpora za kartico Micro SD do 32GB (kartica ni priložena)

FW nadgradljiv : 42.2Mbps DPA, HSUPA 11Mbps

Vodafone K4605 (42.2Mbps) v2.00

. HSDPA CAT 24
. 42.2Mbps DPA, HSUPA 11Mbps
. GSM quad-band: 850 / 900 / 1800 / 1900
. UMTS quad-band: 850 / 900 / 1900 / 2100
. Receive diversity
. External Antenna
. Micro SD
. Plug and Play

Me pa zanima kera verzija je od Si.mobila v1 ali v2
http://www.simobil.si/sl/inside.cp2?cid=0866CA13-CA2B-2663-7B98-64EE8D216018&linkid=miContent

Chipset: MDM 8220
DL: Dual Carrier HSPA+ 42Mbit/s (28mbit/s with 16QAM+MIMO, 21Mbit/s with 64QAM)
UL: HSUPA 5.76Mbit/s (HSUPA 11Mbit/s will be available through later firmware upgrade)
USB 2.0
microSD slot
Reciever diversity (class 3)
External antenna connector (for MIMO only!)
Je pa od proizvajalca Huawei

Nazadnje urejeno:

dominic

Pripravnik
18. okt 2009
191
0
16
42
in kaj mislis da je revizijsko razlike med v1 in v2... =) ?? hw ostaja isti, vrjami...razlike so bore male, mogoce, mogoce je le kaksen delcek hw menjan z drugo firmo, in je s tem povecana stabilnost delovanja...na nase oci to ni vidno...v hitrosti pa tudi nebos opazil razlike...to je isto kot da kupim clio II vse identicno, le sprednji del je recimo pri mk2 faceliftan ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
V takih primerih se lahko kompletna notranjost menja, torej drug chipset (od drugega proizvajalca), drug firmware in drugi gonilniki.
Torej v bistvu čist drug izdelek.
Lahko pa tudi samo obliko ohišja spremenijo.

Torej pavšalno ni mogoče trditi.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
V1 je itak drugacna od sedaj v2 . Chipset drug .V1 je bila zelo problematična . V2 pa sedaj dela z novim že drugim FW - jem .

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Mene pa zanima kako je možno, da je Simobilovo omrežje vedno slabše. A se ne hvalijo s tem, da ga nadgrajujejo? Zadnji mesec se mi velikokrat zgodi, da enostavno nimam omrežja. Kot recimo sedaj, že približno eno uro imam Emergency Call only. Drugače gre za Notranjski del Slovenije.
Vidim, da bom moral zelo kmalu zamenjati ponudnika storitev.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Sato_Leone pravi:
Mene pa zanima kako je možno, da je Simobilovo omrežje vedno slabše. A se ne hvalijo s tem, da ga nadgrajujejo? Zadnji mesec se mi velikokrat zgodi, da enostavno nimam omrežja. Kot recimo sedaj, že približno eno uro imam Emergency Call only. Drugače gre za Notranjski del Slovenije.
Vidim, da bom moral zelo kmalu zamenjati ponudnika storitev.

Ime "nadgradnja" je pri Simobil-u zapakirana marketinško za besedo "zamenjava" in sicer menjajo pra stare bazne postaje letnik 90 od Simensa, ker so se začele že razpadati tako fizično kot sistemsko in je bil že čas da to nekako nadomestijo. Nekaj malega so nadgradili, v večini primerov pa se gre za zgornje napisano. Težko uskladijo svoje sisteme, centralo, omrežje ko pa je nekaj od Simensa, drugo od Alcatela-Lucenta, spet tretje od Nokie.

Mal me spominjajo na enega izmed sosedov, kateri je pred parimi leti nadomestil pokvarjeni del na pra stari BMW 7 z delom od malo mlajšega po letniku od BMW 5
hysterical-1.gif

Lp.

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Je bilo delo prejšni teden - notranjska 10 - 16.10. Dej javi na Si.mobil support .

Ja klicat jih ne morem, ker še vedno ne dela. Za mejle prebrat pa po mojih izkušnjah ponavadi rabijo kak teden.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.991
113
Vrhnika. HTC desire HD in Sony Ericsson Arc, ne dela nič že cel dan.

Dajte mi povedati, če obstaja kaka aplikacija, najraje Android (Java ne vem če mi sploh dela) za Klapo. Saj zdaj sem sms poslala z interneta, ampak ce bi se slucajno znasla kdaj kje brez signala, wi-fi bi pa bil, da bi lahko vsaj komu sms poslala.

Lery

Pripravnik
4. avg 2011
46
0
6
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:

Dajte mi povedati, če obstaja kaka aplikacija, najraje Android (Java ne vem če mi sploh dela) za Klapo. Saj zdaj sem sms poslala z interneta, ampak ce bi se slucajno znasla kdaj kje brez signala, wi-fi bi pa bil, da bi lahko vsaj komu sms poslala.

Si.naIP aplikacijo si mal poglej. link
Si.naIP je storitev za opravljanje pogovorov preko interneta med uporabniki računalnikov ali med uporabniki računalnikov in mobilnih telefonov.

Na telefon si pa naštimaj Fring in vnesi nastavitve za Si.naIP.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Lery pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:

Si.naIP aplikacijo si mal poglej. link
Si.naIP je storitev za opravljanje pogovorov preko interneta med uporabniki računalnikov ali med uporabniki računalnikov in mobilnih telefonov.

Na telefon si pa naštimaj Fring in vnesi nastavitve za Si.naIP.

Dobra aplikacija, sem jo pred časom sprobal
zmaga.gif

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.167
366
83
Goriska
Samo namesto Fringa bi jaz priporočal Softphone od Acrobitsa, deluje veliko bolj zanesljivo. Pri Fringu je bolj tako, da le ta deluje zelo čudno oz. en čas deluje potem spet ne (sprobano že na večih androidih in iPhonu 4), medtem ko pri Softphone še nisem doživel izpada.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.991
113
Pa 2 evra naročnine, če prav razumem. Saj nič ne rečem, da zadeva ni vredna tega denarja, samo ne mislim pa dodatno plačevati niti centa, ker ne dela, kar mi v osnovi že računajo. Pa dobro, človek je malo nervozen, hvala bogu ni bilo danes ničesar esencialnega za mene, upam da jim bo uspelo čimprej zrihtati.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Evo mati bo danes vzela XL paket pa podaljšala za 2 leti, ima možnost 100€ popusta na pogovore ali nov telefon, katerega bi seveda takoj prodali saj ga ne misli menjati......katetega svetujete?

Gledal sem:

SAMSUNG ACE ali HTC WILDFIRE S, to sta dva cenejša. Izmed dražjih za prodajo sem gledal Samsung Nexus S in Samsung Galaxy S.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.