Novo pri Si.mobilu IX.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Citat:
Uporabnik Sato_Leone pravi:
Včasih sem, ko sem bil pet mesecev pred iztekom pogodbe dobil nekakšen popust za telefon. A Simobil to še prakticira. In če da kakšen je kaj popust trenutno?

Če še vedno pošiljajo in te obveščajo, ne bi vedel (mene tokrat niso). Lahko pa namesto telefona vzameš bonus na storitve - 40€ brez DDV. Včasih je bila cifra odvisna od porabe, mogoče tudi od paketa, danes ne vem.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.663
6.423
113
Citat:
Včasih sem, ko sem bil pet mesecev pred iztekom pogodbe dobil nekakšen popust za telefon. A Simobil to še prakticira. In če da kakšen je kaj popust trenutno?
Da. Popust na telefon ali naročnino, višina je odvisna od tvoje porabe.

torcida_st

Pripravnik
6. okt 2007
509
0
16
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Da. Popust na telefon ali naročnino, višina je odvisna od tvoje porabe.

pošteno
zmaga.gif

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Koliko pa pride kaj popusta na telefon? Orto u nulo ima punca jaz pa orto u nulo + midi plus. Bi pa oba rabila nove telefone.

Opažam, da ima SImobil trenutno skoraj najdražje telefone, vsaj tiste katere sem jaz gledal. Recimo SE Arc S moram dodatno plačat 120€. Dejansko je telefon 100€ dražji kot pri Mobitelu in Tusmobilu

erikson

Guru
25. avg 2007
22.663
6.423
113
Cena telefona Sony Xperia arc S brez vezave je 445 EUR. Vzemi kalkulator v roke in računaj, po kakšni ceni ti ga lahko ponudijo (glede na tvojo mesečno porabo), da nimajo izgube. Upoštevaj, da mora nekaj denarja ostati tudi za delovanje omrežja / zagotavljanje storitve.

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Glede na to, da imajo 100€ višjo ceno kot je drugje za ta telefon. Cena tega telefona je 350 €, oni ga verjetno dobijo še ceneje. Ponavadi imam račun okrog 25€ na mesec kar znese 600€ v dveh letih oz 475 € v letu in pol. + 120 € za telefon. Pridem do zaključka, da je ta telefon izredno drag.

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
Telefona ne kupuj pri operaterju. Imaš prodajalne, kjer se telefone dobi ali po enaki ceni, ali pa še ceneje, brez da si vezan.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
ksz...

Dobil sem dopis Simobila da lahko menjam paket iz "Tri zame" za polovičko (torej 9 eur naročnine) v paket "M-zate" z znižano naročnino 13,90 eur.

Res pride malo dražja naročnina (4,90eur), a je zraven še 500 minut v druga omrežja (mobilna in stacionarna) ter 500MB podatkov (pri prejšnjem paketu je brez podatkov in z zastonj klici v simobil in stacionarne, v druge mobilne pa ne).

Zadeva se meni torej splača, vprašanje pa je če so kakšne skrite "cake". Ima kdo izkušnje s tem oziroma ve kaj več. Klical bom sicer tudi na Simobil, a vprašanje če te oni ravno opzorijo na kaj kar gre tebi v škodo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
To sem tudi sam dobil za zenino stevilko (imam EnaZame s polovicko)... pa kolebam... ker dejansko ne porabi toliko... Sedaj placujem 7€ narocnine... pri paketu M Zate pa bi placeval 13,90€ ... Sedaj je skupni racun na tej stevilki nizji od tega ... (april=9,95€, marec=9,72€, februar=10,09€,...)

Res da bi dobil vec zakupljenih kolicin... ampak bi tudi placeval vec
smile-1.gif
... Sedaj je 1.001 minuta klicev v Si.mobil omrzje vkljucenih, ostalo je vse po 0,10€ (v druga mobilna in fiknsa omrezja, SMS, MMS,... ).

Upam samo, da ne bodo potem kmalu ukinili to polovicko ....
frown-1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ce je tak problem, ali se SIM menja ali ne... bo verjetno najbolje vprasati kar tistega, ki SIM menja ali ne menja...
confused-1.gif
torej v tvojem primeru Si.mobil ...

Potem bi se pa ponovno odloču za naročnino, ko bi bili boljši časi pa bi blo treba spet menjat...
bonk.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Ne vem če jo lahko, saj je bilo takrat rečeno "za vedno". Zato pa tudi zdaj dajejo te ponudbe. Pri nas je račun sicer ponavadi tudi kakšen evro cenejši, a bi res prav prišli ti dodatni podatki, poleg tega pa si potem spet v "aktualnem paketu" in lahko dokupiš podatke, vzameš subvencioniran teleofn itd... (ok, lahko ga tudi sedaj, a je dokaj omejeno).

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Ne vem če jo lahko, saj je bilo takrat rečeno "za vedno". Zato pa tudi zdaj dajejo te ponudbe. Pri nas je račun sicer ponavadi tudi kakšen evro cenejši, a bi res prav prišli ti dodatni podatki, poleg tega pa si potem spet v "aktualnem paketu" in lahko dokupiš podatke, vzameš subvencioniran teleofn itd... (ok, lahko ga tudi sedaj, a je dokaj omejeno).

"Za vedno" pomeni samo to, da dokler ta paket obstaja. Ko stevilo narocnikov pade pod neko mejo, ponavadi ukinejo tak paket...

Glede subvencioniranih aparatov... pa v tvojem primeru ni neke razlike ... ker si v obeh primerih v istem cenovnem rangu... Pri meni pa bi se poznalo, ce bi zelel kupiti subvencioniran aparat... Vendar se jih itak ne splaca kupovati... ker so precenjeni ...
smile-1.gif

20120528-q2dsk2xs6dj169nfd1w5i8diw2.jpg

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Cena je ista, samo da je pri novih možen zakup podatkov in s tem znižanje cene. So pa ti podatki nekaj dražji od "navadnih", ki ne nižajo cene aparatov.

sprasujem se.gif
Bo treba premislit ja. Vedeti je treba še da kupuje žena, ki je že pregovorno skeptična do raznih bolha prodajalcev in mutibaričev (če greš v BB pa verjetno ni tako poceni aparat) in da je fajn da je zadeva "na obroke". (čeprav vem da je najceneje če daš keš na roke in naenkrat).

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ce je tak problem, ali se SIM menja ali ne... bo verjetno najbolje vprasati kar tistega, ki SIM menja ali ne menja...
confused-1.gif
torej v tvojem primeru Si.mobil ...

Potem bi se pa ponovno odloču za naročnino, ko bi bili boljši časi pa bi blo treba spet menjat...
bonk.gif
Ja in v čem je problem? Plačaš tako ali tako enako ne glede na to ali ti jo menjajo ali ne, prenos številk (če jih imaš slučajno na kartici) ti naredijo brezplačno v parih minutah, zamenjat je v telefonu pa tudi ni ravno velik podvig, se ti ne zdi?
confused-1.gif

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
40
Malo tu,malo tam :)
Pa smo ga dočakali - Samsung Galaxy S III! Slovenija bo med prvimi državami, ki bodo začele prodajati novega kralja med Androidi. Ta bo jutri od 19h naprej na voljo tudi v naši ponudbi (od 1 € dalje), več informacij pa izveste jutri dopoldne prav tu na "Alter" zidu, zato nas spremljajte!
aplauz.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.