Novo pri Si.mobilu IX.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ma ja, pizdarija ampak če potegneš črto, je Orto u nulo še vedno najbolj ugoden, recimo da daleč najbolj ugoden za večino ljudi v kombinaciji z Opcijo 201. Če bi bili podobni pogoji bi osebno šel raje takoj na Mobitel ampak je njihov Ðabest kar lepo dražji. Mogoče bo igra druga če bo veliko ljudi odšlo iz Simobila ampak ko sem včeraj ponoči gledal analize na "Moj Simobil" imam prav vsak mesec okoli 500 minut pogovorov v Simobil omrežje in ravno tam nekje cca. 150-200 minut v stacionarna + ostala omrežja. Torej tukaj gre za normalno uporabo, brez da bi koga klical zato ker ima Simobil, pač spontana klasična poraba. Potem pa mi naj kdo pove kdo mi bo za tak denar kot je Orto u nulo pokril 400-500 minut v Simobil?

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Kaj moj.simobil.si ma kake tezave ? Hocem spremenit dig. certifikat, ker je stari potekel. Zresetiram geslo, ker sem ga pozabil, spremenim v novega, nato mi pri prvi prijavi pribije, da niso izpolnjeni podatki kot naslov , spol, datum rojstva in email. OK, izpolnim in stisnem posodobi, nato pribije "prislo je do tehnicne napake". Ajde ok, grem te vsaj certifikat dodat. Kliknem na "dodaj certifikat" , ga potrdim in spet "tehnicna napaka bla bla".

V bistvu me pa samo zanima, ce prekinem pogodbo 2 letno pogodbo, ki se iztece januarja 2012, ker sem 2010 vzel telefon prek aneksa, placam kaj ? Kajti podaljsanje narocnine z nakupom novega telefona brez penalov je mozno po 1,5 letu, nevem pa kako je s prekinitvijo.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.336
303
83
39
Ljubljana
a ne gre borovnica dons na dopust?
evil.gif

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ma ja, pizdarija ampak če potegneš črto, je Orto u nulo še vedno najbolj ugoden, recimo da daleč najbolj ugoden za večino ljudi v kombinaciji z Opcijo 201. Če bi bili podobni pogoji bi osebno šel raje takoj na Mobitel ampak je njihov Ðabest kar lepo dražji. Mogoče bo igra druga če bo veliko ljudi odšlo iz Simobila ampak ko sem včeraj ponoči gledal analize na "Moj Simobil" imam prav vsak mesec okoli 500 minut pogovorov v Simobil omrežje in ravno tam nekje cca. 150-200 minut v stacionarna + ostala omrežja. Torej tukaj gre za normalno uporabo, brez da bi koga klical zato ker ima Simobil, pač spontana klasična poraba. Potem pa mi naj kdo pove kdo mi bo za tak denar kot je Orto u nulo pokril 400-500 minut v Simobil?

Paket Brezmejnih 1000 za 19 € pri Tušmobilu, imaš 1000 enot od tega 500 enot ali minute je namenjeno za druga omrežja.

1 Enot = 1 minuti = 1 SMS = 1 MMS = 1 MB

Glede na tvoje navade klicanja, je več kot dovolj, še sploh če upoštevamo, da je interval klicanja 30s, se pravi še toliko več klicev
wink-1.gif

In nimaš nikakršnih dodatnih plačil za nič
nahrung002.gif

Lp.

pikijakob

Pripravnik
8. avg 2008
273
0
16
Obala
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
se strinjam, vsak je odgovoren za svoj mobilni aparat, nastavitve in uporabo le-tega. Operater ne more obveščati vse o vsem, tudi na uporabniku je da preveri kaj ima v roku, da zna to uporabljati, zato pa so priložena navodila in nasveti na spletni strani operaterjev.
Prejet SMS:
Živjo! Porabili ste že 100 EUR za internet. Če hočete zagoniti vso plačo za naš ugoden dostop do interneta, odgovorite na ta SMS z besedo HOCEM.

To ni znanstvena fantastika, ampak realnost.

Več kot samo
467716-post_slo.gif
...odličen

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
To je vse lepo in prav ampak Orto u nulo je še vedno cenejši in Tušmobil je edini operater na katerem trenutno ne bi bil, sorry morda vam deluje ampak opažam prijatle ki ga imajo in ko kje sedimo na pjački ali pa smo kjer drugje da na marsi katerem mestu zadeva ne vleče kot bi mogla. Meni na mojem območju dela Simobil fenomenalno. Bi pa šel takoj na kak Mobitel, Debitel v kolikor bi imeli pametne pakete...

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
To je vse lepo in prav ampak Orto u nulo je še vedno cenejši in Tušmobil je edini operater na katerem trenutno ne bi bil, sorry morda vam deluje ampak opažam prijatle ki ga imajo in ko kje sedimo na pjački ali pa smo kjer drugje da na marsi katerem mestu zadeva ne vleče kot bi mogla. Meni na mojem območju dela Simobil fenomenalno. Bi pa šel takoj na kak Mobitel, Debitel v kolikor bi imeli pametne pakete...

Isto. Mobitel je še dražji (hkrati ga nihče več nima tam ko jaz kličem), Tušmobila pa ne maram in bi bil zadnji kamor bi prestopu.

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
ti kr bodi na simobilu, sej te nebo silo nihce drugam
wink-1.gif
o morezju pa raje nebi. pri tusmobilu vsaj vidis, da ni signala pa se preklopis na mobitel. pri simobilu pa vidis. da je signal pa si kljub temu nedosegljiv.

Nazadnje urejeno:

pikijakob

Pripravnik
8. avg 2008
273
0
16
Obala
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Citat:
Uporabnik KekecXY pravi:
me zanima kako bi blo, da bi se bencin podrazal naenkrat za 20% pa pri vsakem tankanju 10€ nadomestilo za transport bencina do bencisnke
wink-1.gif

kolikokrat se je od leta 2008 podražil bencin,.. inkolikokrat Si.mobil?

b

Se je vmes tudi pocenil,pa podražil pa pocenil, pa......po % ali 2, gor ali dol, ne pa 20 naenkrat
grims-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik KekecXY pravi:
wink-1.gif
o morezju pa raje nebi. pri tusmobilu vsaj vidis, da ni signala pa se preklopis na mobitel. pri simobilu pa vidis. da je signal pa si kljub temu nedosegljiv.

No te morem pomirit da v cca. 6ih letih od kar sem na Simobilu (prej sem bil na Vegi in Debitelu) teh težav z nedosegljivostjo nimam. Očitno imate v močvirju res neke specifične težave s tem, tukaj na Štajerskem vse "špila" kot mora saj v nasprotnem primeru ga več ne bi imel... Lp

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
588
8
18
Nope, ni res. Podčetrtek in okolica - foter je pogosto nedosegljiv kljub polnemu signalu. Je že neštetokrat težil, pa so se najprej čudili, potem predlagali menjavo telefona, na koncu pa le priznali, zaradi turistov je prezasedeno omrežje. Tehnik, ki je prišel preverjat lokacijo, je med vrsticami povedal, da je edina rešitev menjava operaterja.

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Si mogoče zamenjal besedo Tušmobil s Simobil? Meni in vsem mojim bližnjim ki pa imajo Simobil pa ravno obratno. Nedosegljivost in besede: No service, call failed! Mislim da se je zgodba obrnila, trenutno največ problemov dela Simobil in še podraži, ravno danes smo še uradno dobili SMS na telefone!?
jezen.gif

Da o njihovem internetu ne govorim. 4GB prenosa za kaj že? Non stop prižgan pa mi več kot 500 MB ni uspelo v enem mesecu porabit.
wink-1.gif

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Lahko tudi jaz tebe pomirim...sem iz Ljubljane pa v slabih 5 letih ne pomnim, da bi bil nedosegljiv
wink-1.gif

Da pa komentiram podražitev...pač razumem, vse stvari se dražijo. Ta dva evra na mesec bom že preživel...
smirk-1.gif

Dodatek za vodenje naročniškega paketa mi je pa neumnost. Pa četudi je notri zajeta marsikatera storitev (nevem iz glave kaj vse). Ker bodimo realni...v tem času odkar sem pri zelenih nisem niti enkrat! uporabil ene izmed omenjenih storitev
smirk-1.gif

Ali bom menjal operaterja?
Verjetno ne, ker imam več kot 70% folka na simobilu in mi orto u nulo + 201 več kot ustreza
wink-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.414
5.690
113
tudi jaz v slovenski bistrici sem dostikrat nedosegljiv kljub polnemu signalu,
doma sem 150m vidne zračne linije od antene. tasko, da ta nedosegljivost ni mit.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No tak med nami, če sem odkrit, dol mi visi če Simobil jutri propade ampak nevem zakaj bi lagal? Če si nedosegljiv najbrž dobiš kdaj kak sms o zgrešenem klicu ali...? No teh SMSov jaz ne dobivam, očitno imam srečo da sem na takšni lokaciji doma, morda me pokriva oddajnik ki ni obremenjen... Skratka zadeva funkcionira v nulo.

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik KekecXY pravi:
wink-1.gif

No te morem pomirit da v cca. 6ih letih od kar sem na Simobilu (prej sem bil na Vegi in Debitelu) teh težav z nedosegljivostjo nimam. Očitno imate v močvirju res neke specifične težave s tem, tukaj na Štajerskem vse "špila" kot mora saj v nasprotnem primeru ga več ne bi imel... Lp

nisem jaz z ljubljane, sem s stajerske im imam te tezave.

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
No tak med nami, če sem odkrit, dol mi visi če Simobil jutri propade ampak nevem zakaj bi lagal? Če si nedosegljiv najbrž dobiš kdaj kak sms o zgrešenem klicu ali...? No teh SMSov jaz ne dobivam, očitno imam srečo da sem na takšni lokaciji doma, morda me pokriva oddajnik ki ni obremenjen... Skratka zadeva funkcionira v nulo.

Skratka lahko pa rečemo, da to Simobil zanalašč dela. Vsak mesec se mi zgodi, da presežem minute v ORTO V NULO. Zakaj? Ker moram nekoga za en klic poklicati 3x, mestem ko mi Simobil po 15s vrže ven. Torej za en klic, ki bi trajal 1 min, porabim 3 min. Isto je s klici v druga omrežja. No na Tušmobilu se mi to že nekaj časa ni zgodilo. Pa tudi če bi se mi, še vedno imam lahko NL enot.
wink-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hja kaj vama naj rečem, očitno nimata sreče v življenju, nista rojena pod srečno zvezdo, nevem kako drugače si naj to razlagam
wink-1.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
AvtoFun (ne narobe razumet) - imaš vključen SMS zgrešeni klic?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.