Novo pri Si.mobilu IX.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.836
140
63
Ja, v RAM-u. Pa me vseeno zanima kakšna bo cena pri operaterjih. Kolikor gledam druge telefone, je cena tam- tam, samo na več obrokov z vezavo.
Nabavil ga bom pa v vsakem primeru.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
KSZ. Števec spet deluje...
aplauz.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:
Tudi naročniški paketi SIMPL se definirajo kot predplačniški paketi.
Am, tole moram kar citirati, si me nasmejal
smile-1.gif
Paket je res naročniški, ampak cene so pa predplačniške. Če se nismo razumel. Verjamem da se vam Si.mobilovcem smeje ko predplačnikom in naročnikom paketa SImpl zaračunate 5 €/MB, v tujini pa 9 €/MB (EU).

Kvazi Si.mobilovem operaterju bob pa zaračunate uporabnikom 0,0400 €/MB oziroma 0,0790 €/MB. Razlika da te kap ja. lepo nategujete uporabnike.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Tukaj ni natega, vsak paket ima svoje cene. Če ne veš, za kaj bi uporabljal in si nisi prebral kaj paket ponuja, potem si si sam kriv.

Enako velja tudi, ko boš šel kupit jabolka v trgovino, če jih ne poznaš, si boš lahko vzel tudi tista, ki so bolj gnila.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Tukaj ni natega, vsak paket ima svoje cene. Če ne veš, za kaj bi uporabljal in si nisi prebral kaj paket ponuja, potem si si sam kriv.

Enako velja tudi, ko boš šel kupit jabolka v trgovino, če jih ne poznaš, si boš lahko vzel tudi tista, ki so bolj gnila.
Da ugotoviš da je gnilo, ne rabiš googlati, ampak imaš pred očmi.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Citat:
Uporabnik mare92 pravi:
ksz
iPhone odklenejo, samo ce si narocnik ze vsaj 3 mesece, ali se da kako zrihtati da ga takoj? Hvala.

Da se tudi hitreje, ampak plačaš provizijo.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:

Da ugotoviš da je gnilo, ne rabiš googlati, ampak imaš pred očmi.

Tudi cenik za pakete imaš pred očmi, prav tako prodajalce, ki ti povedo kaj in kako.

Se pa strinjam, če si funkcionalno nepismen in se ne pozanimaš, kaj kupiš in kaj boš uporabljal, je je*a.

Mogoče bi tak človek lahko vzel kak stanovanjski kredit?

Upam, da ga takšne malenkosti za vnaprej kaj naučijo, vsakega posameznika, ki se ne pozanima o zadevi, ki jo bo uporabljal.

Tudi likalnika ni najbolje v banjo namočit, ko se kopaš v njej.

Malo sem nesramen, ampak tako je povsod, da si moraš pogledati kaj kupiš in kaj želiš/pričakuješ in boš uporabljal za kakšne namene.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.690
6.460
113
Če zgoraj pogledaš so podatek kar dobro skrili (=na podstran in ne prikaže se brez dodatnega klika na obskurno vprašanje), tako da krivda ni samo na strani uporabnika.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ma ja, oni imajo vedno prav. Tako kov primeru nadomestil. Ali stroškov opomina. Ali stroškov imaginarnega vstopa v portal. Ali....
Oni imajo _vedno_ prav. (no ja, kaki mesec-dva, ko se potem izkaže, da ne. A gremo stavit glede tega primera?)

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Če zgoraj pogledaš so podatek kar dobro skrili (=na podstran in ne prikaže se brez dodatnega klika na obskurno vprašanje), tako da krivda ni samo na strani uporabnika.

Se strinjam glede tvojega napisanega. Ampak, misliš da je tega uporabnika sploh kdaj zanimala ta cena in je dejansko iskal ceno, dokler ni prišlo do tega prenosa podatkov? Jaz mislim, da ne.

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
5€ za 1mb to je kraja v casih kjer za 100mb podatkov rabis par sekund. po drugi strani pa si uporabnik sam kriv, da se nepozanima o cenah.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik KekecXY pravi:
5€ za 1mb to je kraja v casih kjer za 100mb podatkov rabis par sekund. po drugi strani pa si uporabnik sam kriv, da se nepozanima o cenah.

kje si pripravljen plačati več, da bo cena prenosa podatkov nižja? koliko bi se tebi sploh zdela "pravična" cena prenosa podatkov?
b

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
5€ od tusa oz 6 od boba za 1 giga se mi zdi solidno
wink-1.gif
. nevem pa zakaj bi moral kje placevati vec? pri vas je ocitno dobicek znan ze na zacetku leta, pol pa cene prilagajate temu, da na konc leta ni odstopanja. sej te ni normalno, da nezakupleni podatki za 1000x presegajo ceno zakuplenih.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
stranka ima naslednje možnosti/pravice/dolžnosti:
- dolžnost da se pozanima kakšna je cena storitve
- pravico da izklopi prenos na telefonu ali zahteva blokado na centrali
- možnost, da zakupi opcijo, ki ji ustreza,..

v prihodnjosti se bo morda cena prenosa spremenila, morda bodo prišli novi paketi, nove možnosti,.. do takrat pa je tako kot piše v ceniku.
če te prav razumem bi bilo najbolje 1 Gb vključiti v paket in ceno dvigniti na 5€?

b

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Ne, cena prenosa podatkov glede na porabo bi morali biti NAJVEČ dvakratnik cene prenosa podatkov v zakupljenem paketu.

Halo od kje ideja, da se tako grozno razlikuje cena, če kupiš zakupljen paket, ali pa če plačuješ na porabo, to je absurd, ne moreš trditi drugače, totalni absurd, razlika je kar 100kratnik in več!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leti sicer na vse operaterje, z Tušem in Bobom vred, ker tudi tadva v primeru zaračunavanja glede na porabo zafrkavata svoje stranke na isti način.

Nazadnje urejeno:

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
kje ste torej pripravljeni plačati več?,..

tudi meni se zdi cena nafte pretirana,.. če bi mi kdo ponudil bundel bi se za nižjo ceno obvezal da bom tankal le pri njem,.. pa mi ga žal ne,..
b

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.