Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Je možno prekiniti razmerje brez stroškov?
Kako pa je s tistimi, ki imajo podpisan aneks za recimo 24 mesecev, ali lahko prekinejo brez pogodbene kazni, ker so paket, za katerega so podpisali pogodbo, popolnoma spremenili?
Moje mnenje: lahko prekineš brez pogodbene kazni.
V skrajnem primeru bo podobna zgodba, kot pri SiOLu, ki je podražil pakete / spremenil pogoje in kljub temu zahteval v aneksu določeno zvestobo za X mesecev. Pa so jih pristojne inštitucije hitro postavile na realna tla.
Glede na to, da gre za isto hišo, bo šla zgodba verjetnpo po istem scenariju... do prve ne-ovce, ki bo udarila po mizi. Lahko pa se seveda tudi motim.
Sej pogodbena kazen in subvencionirana terminalna oprema ni enako. Pogodbena kazen je kolko? Ponavadi 10€ Jaka vsota. Tega tudi pri siolu niso rabli plačat. Subvencionirana terminalna oprema pa spet druga stvar. Drugace se pa strinjam, da bi mogli ti pustiti telefon ali pa vrnit subvencijo - tolko mesecev kot si bil. Sej so oni kršili pogdbo in ne ti. Vendar vse kaj dobiš je, da nerabis placat 10€ razdretja pogodbe? V najslabšem primeru bi nam mogli omogočiti prosto migrirannje med paketi brez kazni. Jaz bi takoj vzel enotni+500MB in sevedno bil zadovvoljen. Oni pa me se meli dalje kot narocnika. Vendar se nemorjo odrečti teh 170€ razlike v subvenciji? Dobro tudi prav. Vendar ce ze hocejo da placam, nesem moje cekine tudi drugam zdaj.
Preberi si splosne pogoje, clen 3.15.
3.15. Če bo Mobitel spremenil obseg, kakovost ali cene storitev, bo naroč-
nike in uporabnike o tem obvestil najmanj 30 dni pred uveljavitvijo
sprememb. Če se naročniki s spremenjenimi pogoji ne strinjajo, lah-
ko v 30 dneh od objave obvestila odstopijo od naročniške pogod-
be. Naročniki, ki so od Mobitela na račun vezave za daljše časovno
obdobje prejeli terminalsko opremo po subvencionirani ceni, lahko
ob odstopu od pogodbe poravnajo razliko med subvencionirano in
redno ceno ter obdržijo terminalsko opremo, ali terminalsko opremo
vrnejo v prvotnem stanju, Mobitel pa jim vrne vplačano kupnino in
zaračuna uporabnino za čas uporabe terminalske opreme, skladno
z veljavnim cenikom. V tem primeru Mobitel lahko pobota terjatev,
ki jo ima nasproti naročniku oz. uporabniku, s tistim, kar naročnik
oz. uporabnik terja od Mobitela, in obratno, in sicer na način, da se
Mobitel in naročnik oz. uporabnik zavezujeta podati izjavo o pobotu,
ko se zanj stečejo zakonsko določeni pogoji.
Tukaj pise da lahko tudi mobitel od tebe terja? Kaj bodo zdaj terjali? Eno iz oblakov potegnjeno racunico oz enacbo ki se za tebe izide se cirka 100€ slabše kot če obdržiš telefon in enostavno greš.