Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:
Nadgradnja je tako zahtevna kot iz HSPA na HSPA+.
Ti res nimaš pojma o čem se gre, kajneda?
In 1800 je mnogo bolj prodoren kot pa trenutni UMTS (če izvzamemo 900tke). In če misliš, da bo samo umts ostal na 900 oz. frekvencah v tem pasu, potem se pošteno motiš, SPET. Mah pa saj kaj bi tebi razlagal, če ti je nadgradnja omrežja na LTE nekaj enakega kot HSPA in HSPA+
za umts 900 sem mislih hribridni umts 900/2100.
Pravil sem, da se za moje ne splaca uvesti lte 1800/2600 pred lte 800/1800/2600. Ker bo na 800 MHz imeli operaterji le verjetno blok 10 MHz... Za LTE Advanced s 1Gb/s pa je potreben blok 100 MHz, torej hibridno delovanje LTE na zgoraj omenjenih frekvencah. Zaradi tega EU razmisla tudi o 3500 MHz za LTE.
Cenejsa izgradnja je zaradi Flexi baznih postaj. Tus mobil jih pozna ze 3 leta, Mobitel jih je mnozicno postavljal prejsnje leto glede na letno porocilo 2010. V Nokia Siemens dokumentih in GSMA je razvidno da recimo Tusmobilove postaje za LTE potrebujejo le softwarsko nadgradjo ter nekaj malo hardverske spremembe.
in ne pozabite LTE je uradno 3.99G, LTE advanced je 4G.
Kar Mobitel zapravlja po nepotrebnem so relejni linki za LTE. 1 teden nazaj je na vicu zacel registrirati relejne po 56 MHz. To zelo stane. Za primer GSM in UMTS so dovolj linki s velikostjo 7MHz. Za HSPA+ 21mbit/s pa 28MHz.
Bazne postaje s relejnimi linki za LTE so trenutno:
- PGD Dobrova, Ulica Vladimirja Dolničarja 11, 1356 Dobrova,
- Cesta na Brdo 109, 1000 Ljubljana,
- Varnost Vastor, Koprska ulica 94, 1000 Ljubljana,
- Dom upokojencev center Tabor - Poljane, Tabor 10, 1000 Ljubljana,
Pa še katera bazna, ko je samo na optiki...
V APEKovih registrih marsikaj piše. Kar delajo operaterji s omrežjem samo mene vprašajte. Naprimer Si.mobil je 24. junija pri APEKu povečal relejne linke v okolica Dravograda, Prevalj. Relejni so dost veliki za HSPA+ 21 Mbit/s.
Glede branda nisem edini s enakim mišljenjem:
http://www.finance.si/317019/Blagovne-znamke-v-Sloveniji-spet-neka-druga-logika-kot-v-Evropi
Za moje pojme bi se skupno podjetje moral imenovati Mobitel.