Novo pri Mobitelu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
ksz

keri mobitel naj vzamem od mobitela? da ga bom kr najhitreje in z najmanj truda prodal naprej
grin1.gif

meni vzemi E52 za 50€
evil.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Vrednost naložbe v Kosovu je bila ocenjena na tolk pa tolk milijon EUR. Prejšnja leta je Telekom kupoval delnice kosovskega ipka glede na oceno vrednosti podjetja. Po taki ceni je kupoval delnice od Kosovcev in Američanov (tistim, ki so omogočali Mobitelu vstop na Kosovski trg).

Ko jih je ta izplačal pa lej ga zlomka podjetje ni toliko vredno, kolikor so mislili. Telekom jih je preveč izplačal in s tem je prišlo do kraje premoženja Telekoma Slovenije. Enako se je zgodilo s makedonskim One-om (prej Cosmofon) kupil ga je za 190 mio EUR, podjetje pa še zdaleč ni vredno 150 mio EUR, mogoče še 100 mio EUR ne...

Seveda pri vsakem podjetju pride do odpisev. Opreme ne moreš v popolnosti amortizirati. Za Tušmobil pa ne srkrb, če Si.mobil s tem letom posluje s totalnim dobičkom (leta 2005 je imel 120 mio EUR totalne izgube) potem se za poslovanje Tušmobila ni treba bati.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.886
766
113
www.jernej.org
@DreamDesign... tako kot pišeš, bi človek skoraj mislil, da si top ekonomist zaposlen v neki XY firmi, ki posluje z ogromnimi dobički (saj znaš vse tako natančno napovedati).

Da me ne boš narobe razumel... si nikakor ne želim, da bi Tušmobil propadel ali kaj podobnega. Ampak Tušmobil je v popolnoma drugačni situaciji kot je bil Simobil leta 2005. Kot prvo banke niso več tako radodarne, kot so bile v še par let nazaj, kot drugo pa je imel takrat Simobil samo enega konkurenta. Tušmobil pa ima danes dva (T-2 je na mobilnem trgu zanemarljiv). Res ne vem, kako lahko tako naivno napoveduješ prihodnost.

DreamDesign02

Zelenc'
5. mar 2011
4
0
1
Prebiraj letna poročila, cena MVNO in nacionalnega roaminga, cene zaključevanje klicev. ... Vse to najdeš na moji strani. čekiram tudi vsa čertletna poročila operaterjev v tujini (naprimer Tele2 HR)

Vem kakšno je stanje po tujini. Tele2 Hr po 5 ih letih šele pozitivni EBITDA, letos tudi EBIT počasi v pozitivo. V Makedoniji (2 mio prebivalcev, približno enako m2 ozemlja kot v Slo) pa 3. operater (začetek 2007) pa je skoraj 2. operater v državi. Je pa res, da se je to zgodilo zaradi regulatorja in napačni taktiki telekomovega One.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Pa dej model pa a si ti res bolan no? Who gives a shit za tvoje analiza pa napovedi. Na prejsni strani sem dodal link o novih tehnologijah ki prihajajo a ti tle lapas spet o super duper tus mobilu pa nekih cifrah. Po dej ze faking mir ali pa si nared svojo temo in si risi grafe kok mas crtic na telefonu, tako kot nas je to zanimalo leta 1996.

Nazadnje urejeno:

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
No, pa se še enkrat vprašaj, zakaj imaš omejitev pisanja ...

Nazaj k Novo pri Mobitelu!!!

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.155
11.030
113
kod Džej-Zija
Pa naj se še tam red naredi. Ko jaz kot uporabnik Mobitela odprem tole temo, me zanimajo novosti pri mojem operaterju, torej Mobitelu, ne pa neke idiotske primerjave z vsemi ostalimi.
jezen.gif

@Moderatorji: se lahko v bodoče tale tema malo bolj moderira, da ne bo treba klikati nanjo ob novih sporočilih samo zato, da izvemo, da ima faking Tušmobil spet novo akcijo?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Nič vernikov, to so dejstva, samo brat moraš znat
smile-1.gif

Lepo, da so dejstrva, ampak naj bodo v temi o Mobitelu dejstva o Mobitelu, v temi o Tusmobilu pa dejstva o Tusmobilu (in tako dalje).

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Dotaknite se spleta z Apple iPad-om

Ob vezavi na enega izmed paketov Instant Internet Premium vam podarjamo 300 € bonusa* za nakup iPad-a v trgovinah iSpot, iStyle, Harvey Norman in Big Bang.

Apple iPad in Instant Internet Premium zagotavljata popolno doživetje spleta. Kadarkoli dostopajte do aktualnih novic, prebirajte svoje priljubljene knjige in se zabavajte s številnimi aplikacijami in igrami.

http://www.mobitel.si/akcije/ipad.aspx

vellno

Pripravnik
10. jan 2009
383
0
16
Zanima me kje so posajena drevesa, ki se jih sadi če odsluženi mobitel, ki nima vrednosti vrneš njihov center?

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
A bo kakšna nova ponudba telefonov? Izbira se mi zdi čisto dolgočasna.

Želel sem vzeti za službo E72, pa še tega so ukinili.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.