Novo pri Mobitelu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

schalko

Pripravnik
4. jan 2008
317
1
18
Velenje
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Meni pa niso zeleli povedati na kaksni narocnini je stevilka (od firminega telefona, za katerega takrat nisem nikjer nasel pogodbe ali racuna), s katere klicem
bonk.gif
Kot da sem nevemkaj, ukradel telefon in zdaj klicem, da bom izvedel koliko minut lahko zastonj telefonarim preden lastniku zacnem nabijati racun ali da bom s to informacijo razstrelil Crno hiso in Heksagon ali kaj ?!

Izgleda, da si ti naletel na nekoga obupanega, "mojemu" je bilo ocitno vseeno, da le ne pomaga uporabniku z odgovorom na preprosto vprasanje (slo je pa za to, da bi jaz lahko razlozil naprej kako in kaj, torej kaj je zajeto v tisti paket).
Si že kdaj slišal za zakon o varovanju osebnih podatkov?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ne v navezavi s tem da vprasam na katerem paketu je en sluzbeni telefon, in to z doticnega telefona (torej ne da bi klical iz svojega in spraseval za kaksno tretjo stevilko). Verjamem, da mi bos ti citiral tisti del, kjer je v omenjenem zakonu to specificirano, in zeljno pricakujem tvoj odgovor.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Moje mnenje je da brez osebne identifikacije nimaš kej takih podatkov okoli dajat. Torej, če te zanima karkoli iz pogodbe pa je ne najdeš, pridi na M-center, pokaži osebno, poj pa dalje...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
V tem casu bi morda tudi nasli pogodbo - slo je za to ali lahko pomagam s pojasnilom ali ne. No, po zaslugi M@ ne morem.

Bos svoje mnenje utemeljil s cim boljsim, kot so tiste bucke o ZVOP ?

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
zdaj klicem, da bom izvedel koliko minut lahko zastonj telefonarim preden lastniku zacnem nabijati racun

To lahko izveš s SMS:

Citat:
Kako lahko preverim, koliko sem ta mesec že porabil?

Informativni znesek porabe lahko preverite:

* prek SMS-a: pošljite PORABA na številko 1919
* prek mobilnega Planeta; rubrika Moj Mobitel > Monitor (brskanje po Planetu s paketnim prenosom podatkov je v Mobitelovem omrežju brezplačno)
* prek portala Moj Mobitel
* prek Monitorja na https://monitor.mobitel.si (za dostop si priskrbite osebno geslo ali certifikat)

Porabo zakupljenih količin (pogovorov, SMS-/MMS-ov, prenosa podatkov) lahko preverjate na enake načine, le ključna beseda za preverjanje prek SMS-a je drugačna: PORABA K (prejmete informacijo o neporabljeni količini za vsako zakupljeno količino posebej).

http://www.mobitel.si/pomoc-in-nastavitve/pregled_porabe.aspx

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
zdaj klicem, da bom izvedel koliko minut lahko zastonj telefonarim preden lastniku zacnem nabijati racun

To lahko izveš s SMS:

Citat:
Kako lahko preverim, koliko sem ta mesec že porabil?

Informativni znesek porabe lahko preverite:

* prek SMS-a: pošljite PORABA na številko 1919
* prek mobilnega Planeta; rubrika Moj Mobitel > Monitor (brskanje po Planetu s paketnim prenosom podatkov je v Mobitelovem omrežju brezplačno)
* prek portala Moj Mobitel
* prek Monitorja na https://monitor.mobitel.si (za dostop si priskrbite osebno geslo ali certifikat)

Porabo zakupljenih količin (pogovorov, SMS-/MMS-ov, prenosa podatkov) lahko preverjate na enake načine, le ključna beseda za preverjanje prek SMS-a je drugačna: PORABA K (prejmete informacijo o neporabljeni količini za vsako zakupljeno količino posebej).

http://www.mobitel.si/pomoc-in-nastavitve/pregled_porabe.aspx

Hmmm... a to pa ni zaupen podatek?
bonk.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pred kakim tednom sem telefoniral na CPN in vprašal, kakšen paket podatkom je obešen na moj službeni modem. Punčka me je vprašala za ime firme, seveda sem ji povedal, nato je hotela še davčno številko firme??? in ker je seveda nisem imel pri roki, mi ni hotela nič povedati, češ kaj si mislim, da bodo vsakemu dajali take informacije. Kot da davčna številka ni javni podatek!!
Čez kake pol ure sem ponovno klical in dečko na liniji mi je mirno vse povedal brez kake davčne številke.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Pred kakim tednom sem telefoniral na CPN in vprašal, kakšen paket podatkom je obešen na moj službeni modem. Punčka me je vprašala za ime firme, seveda sem ji povedal, nato je hotela še davčno številko firme??? in ker je seveda nisem imel pri roki, mi ni hotela nič povedati, češ kaj si mislim, da bodo vsakemu dajali take informacije. Kot da davčna številka ni javni podatek!!
Čez kake pol ure sem ponovno klical in dečko na liniji mi je mirno vse povedal brez kake davčne številke.
Na http://www.durs.gov.si/si/seznami_davcnih_zavezancev/ preneseš celo bazo davčnih številk z imeni in naslovi poslovnih subjektov. Mislim...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
davčna št. res ni baš neko varovalo - na tem mestu bilo osebno geslo bolj pametna varovalka...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
@bizi: Jaz sem imel podatke od firme pri roki ...

@Smrkc: osebno geslo, ki bi varovalo narocnika pred ... cim ze ? Da nekdo poklice iz NJEGOVEGA (narocnikovega, o katerem je govora) telefona in vprasa na kaksni narocnini je telefonska stevilka ? Ker bi s tem podatkom ob nelegalni uporabi njihovega telefona lahko naredil firmi za 10M EUR skode ali nekaj podobnega ? Mislim ...
bonk.gif

Jaz bi rad izvedel pred kom ali cim "scitijo" narocnika s tako neprijaznostjo (se enkrat, preden mi kdo spet zacne prodajat ZVOP: gre za pravno osebo in vprasanje se nanasa tocno in samo na stevilko, s katere poteka klic, torej ne za kaksno drugo stevilko, drugega narocnika ali bohnedaj kaksnega privatnika).

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
jah glej, vsak operater ma svoja interna pravila in na podlagi le-tega ti lahko podajajo naročniške podatke in očitno je tudi info o paketu neka osebna stvar... pač jebat ga, če hočeš ta info boš pridobil še davčno št. in bo problem rešen, če si pa tako zategnjen da tega podatka ne boš posredoval pol naj ti pa buh pomaga oziroma uporabi Bushevo rešitev...

za moje pojme je to zgrešeno da zahtevajo neke podatke še posebej če kličeš iz naročniške številke, če kličeš pa iz druge je pa upravičeno...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
No, bedasto je, da hočejo davčno številko, ki je javni podatek. Lahko bi pač rekli, da po telefonu takih podatkov ne posredujejo in naj dam pisno povpraševanje na papirju s štempilko firme.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz sem imel davcno stevilko (in druge podatke od firme, recimo maticno, naslov itd.). Vse je tako ali tako javno objavljeno. Za moje pojme je edini odlocujoci dejavnik ali klices is doticne stevilke, za katero sprasujes, ali pa ne, ce ze mislijo sodelovati. Saj bi razumel, ce bi bila pravila da eksplicitno ne dajejo nobenih informacij po telefonu ne glede na to kdo in s katere stevilke klice (zato se do zdaj nisem pritozeval o tem), zdaj pa vidim, da znajo biti precej bolj ustrezljivi, kot so bili leto ali dve nazaj, ceprav je se vedno v ozadju ena izkrivljena "logika", katere ne razumem. Ajde, ce je skrivnost, potem naj bo, ne pa enkrat tako, drugic drugace
confused-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Khm ... Ni tako enostavno pri firmi, namreč jaz s številko 123456 si pač ne morem urejati zadev, če je skrbnik 654321. Pa tudi če kličem iz svoje številke. Če sem fizična oseba, moja davčna ni neka javna stvar. Za splošne informacije pač zahtevajo davčno, upam pa, da ne delajo večjih sprememb na podlagi tega in zahtevo dopis z žigom.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Urejati kaj ? Nisem zelel nic urejati, ampak le pojasnilo v katerem paketu (kar s tice tarif in vkljucenih kolicin) je stevilka, s katere klicem.

Tudi meni je jasno, da je za urejanje potrebno fizicno tja ali pa vsaj faksirati zadeve s stampiljko firme in podpisom odgovorne osebe.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Seveda se s tabo popolnoma strinjam. Včasih se splača, tako kot v mojem primeru, še enkrat klicat. Lahko je imel človek na telefonu slab dan in je zafrkaval vse po vrsti. Kdo drug bi ti pa vse povedal, kar te je zanimalo.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Meni se tudi zdi malo nenavadno, da te v takšnih precej očitnih in neškodljivih situacijah sprašujejo po dodatni identifikaciji, ampak tako pač je.

Enkrat sem želel plačati položnico, katero sem izgubil (mislim, da je bil T2), kličem, če mi povejo znesek in referenco, pa mi nikakor ni uspelo dobiti podatkov prek telefona ... skrajno nadležno, ampak predvidevam, da potrebno?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.