Novo pri HoT mobil

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.328
20
38
MB
Torej če jaz pravilno razumem VoWiFi, lahko npr. iz Japonske preko VoWiFi-ja kličem iz mojih zakupljenih enot (zastonj)? Enako kot če kličem v SLO? Imam prav?
Ali to velja samo za SLO številke ali tudi za tuje številke, da kličeš zastonj?

• Všeč mi je
Reactions: Bajkman

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.681
4.395
113
Torej če jaz pravilno razumem VoWiFi, lahko npr. iz Japonske preko VoWiFi-ja kličem iz mojih zakupljenih enot (zastonj)? Enako kot če kličem v SLO? Imam prav?
Ali to velja samo za SLO številke ali tudi za tuje številke, da kličeš zastonj?
Pazi ker je te lahko drago stane že v EU.
Ker če kličeš tujo številko v tujem omrežju gre iz EU zakupa.
Če pa kličeš tujo številko v EU preko wowifi pa je klic v tujino, ker si virtualno v Sloveniji.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.328
20
38
MB
Pazi ker je te lahko drago stane že v EU.
Če pa kličeš tujo številko v EU preko wowifi pa je klic v tujino, ker si virtualno v Sloveniji.
Tega pa ne razumem najbolj?
A ni EU zakup samo za prenos podatkov?

Ali ni bilo rečeno, da če kličeš tuje številke preko VoWiFi gre za lokalne klice?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.681
4.395
113
Eh ne se sekirat, če nimaš koga na Nemško, Češko, Avstrijsko..... Številko klicat, pol ti je Itaq vseeno.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.721
160
63
Če si na Japonskem in preko VoWiFi kličeš, je vse točno tako, kot bi klical iz Slovenije. In če iz SLO kličeš prijateljico na Češko, ti bo računalo pač minute po ceniku za klic v Češko. Isto in po isti ceni, če to prijateljico kličeš z Japonske preko VoWiFi.
Razlika pa nastane, če greš na Hvar in s tam preko EU gostovanja kličeš to prijateljico na Češko, kjer pa ti bo minute odštevalo od zakupljenih količin in ne bo nobenega doplačila. Če pa boš to prijateljico klical s Hvara preko VoWiFi, bodo pa nastali stroški, kot da bi jo klical iz Slovenije.

Na kratko, razlika nastane samo ko si v EU gostovanju (izven SLO) in kličeš v EU državo, razen v SLO. Takrat bo klic preko mobilnega omrežja gostovanja iz zakupljenih minut, če pa bo preko VoWiFi, bo pa za minute plačilo.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.625
1.800
113
Torej če moram klicati v tujino (EU?) je bolje, da ročno preklopim na IT omrežje in bo šlo iz enot, če pa kličem iz slo omrežja, bo šel pa denar?

Recimo da živim bilzu meje in to ni problem. Pa seveda izklopim vowifi.

• Všeč mi je
Reactions: Bajkman

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.721
160
63
Drži, vendar je treba poudariti, da je ravno HOT izjema, saj jih je od enot za EU gostovanje na razpolago samo 200, nato ti kešira 0,0232€/min, ampak se še vedno splača, saj bi ti iz domačega A1 omrežja keširalo 0,23€/min. Vem, paradoks, a tako je.

• Všeč mi je
Reactions: delavec44