Moje razmišljanje:
Hot mobil ne dovoli sklepanje naročnin za poslovne uporabnike. VSaj tukaj so se zavarovali.
Kot drugo pa:
jaz sem naročnik A1, za 39,99 EUR oz imam polovičko dobim 15 GB prometa mesečno.
Zadnjih par mesecev opažam, da hitrost nikoli ne gre več kot na 30Mbps down. Se spomnim leta 2013 ko sem v LJ oz na brniku pred odhodom v tujino testiral in je šlo na takratnem Iphonu 5 skoraj do 98Mbps.
No takih hitrosti nisem nikoli več videl.
In sedaj pride hot z 14,99 EUR za 50GB.
Roko na srce uporabljam telefon za službene zadeve plus še dodatno SIM imam samo za prenos podatkov, katera je nameščena v Wifi mobile ruterju v eni izmed pisarn.
Torej poraba na osnovni SIM + dodatni SIM ni bila nikoli več kot 25GB. Pa sem res heavy user.
Sedaj pa če pogledamo cene Hot:
9,9 EUR za 20 GB
in 14,99 EUR za 50 GB..
Vsak ki porabi oz rabi dosti interneta si bo mislil: Doplačam teh 5 EUR pa imam 30 GB na mesec več. In bo vzel 14,99 EUR in dobil 50 GB. Nato pa namesto da se bo kot do sedaj ko so imeli paketi v rangu 10-20 EUR do max 5GB pazili in v kafičih, pri obisku pri prijateljih ( ej kakšno gelso imaš za wifi ?
in še na XY lokacijah..... bodo po moji oceni vsi taki veselo kurili internet na telefonu.. saj imajo 50GB..
In če bo takih nekaj 10.000 uporabnikov se bo ZELO poznala hitrost prenosa za VSE A1 uporabnike.. BOB, A1, HOT.
Res da je omejena na max 20 down ampak roko an srce bistveno več kot 20 down pa tudi ne gre..
In še to.: Marsikdo bo vzel Hot 14,99 EUR namesto neki XL in L in itd Internet paketov.. saj nobeden od njih niti približno ni konkurečen ceni Hot-a 50G paketa. In to bo še dodatna obremenitev za omrežje..
Torej na koncu bodo A1 naročniki/uporabniki subvencionirali Hot uporabnike.
Tisti ki plača več bo imel manj in obratno.
Vsi komentarji in mnenja dobrodošla.